FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

EXCLUSIV Unul dintre marii portari ai României a analizat transferul lui Moldovan la Atletico: „Nivelul de pregătire este unul la cele mai înalte cote” + De ce crede că Horațiu va fi titular la Euro

Silviu Lung
Silviu Lung

Articol de - Publicat miercuri, 31 ianuarie 2024 10:10 / Actualizat miercuri, 31 ianuarie 2024 10:12

Silviu Lung senior, gloria Craiovei Maxima și a „viteziștilor” Stelei, susține că Horațiu Moldovan nu putea decât să accepte oferta lui Atletico Madrid unul dintre granzii Spaniei și ai lumii. Totodată, legendarul goalkeeper este de părere că ex-rapidistul rămâne favorit la titularizare pentru turneul final din Germania.

Horațiu Moldovan, 26 de ani, a fost surpriza acestui mercato pe plan intern, prin transferul său la unul dintre granzii continentului, Atletico Madrid. Spaniolii i-au achitat Rapidului clauza de 800.000 de euro pentru a-l transfera pe titularul postului de goalkeeper al primei reprezentative.

N-a reușit în Belgia, dar spune că: „m-am întors bărbat de acolo”! Fotbalistul de națională care visează să revină în Occident: „Eram imatur, am avut și 7-8 rupturi”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
N-a reușit în Belgia, dar spune că: „m-am întors bărbat de acolo”! Fotbalistul de națională care visează să revină în Occident: „Eram imatur, am avut și 7-8 rupturi”

Românul a strâns două prezențe pe banca de rezerve a trupei lui Diego Simeone. Titularul incontestabil este Jan Oblak, slovenul de 31 de ani, unul dintre cei mai buni portari ai lumii în ultimele sezoane.

Transferul lui Horațiu Moldovan disecat de specialiști și de suporteri

În ultimele zile au apărut informații conform cărora Oblak ar putea ajunge în Premier League, la Manchester United, detaliu ce i-ar putea deschide lui Moldovan calea către postul de titular al lui „Los Colchoneros". 

Din momentul perfectării tranzacției, specialiștii și microbiștii din România au discutat pe tema eficienței mutării, în contextul în care Horațiu a fost titularul naționalei în ultimele meciuri, prima opțiune și în perspectiva Euro 2024.

9selecții a adunat clujeanul la echipa națională a României. Oblak are 60 de prezențe pentru Slovenia

Au existat multe voci acuzatoare, care afirmau că Moldovan riscă să piardă mănușile de titular în contextul în care ar fi „eterna rezervă” a lui Oblak la Atleti.

Totuși, chestionat pe seama subiectului, unul dintre foștii mari portari ai Craiovei Maxima, ai Stelei și ai echipei naționale, Silviu Lung senior, 67 de ani, a apreciat că transferul este unul de anvergură atât pentru fotbalist, cât și pentru sportul din România.

Silviu Lung senior mizează pe Horațiu Moldovan: „Va avea șanse să joace pentru Atleti, plus amicalele naționalei”

„E foarte greu să refuzi o asemenea șansă în viață. De fapt, cum s-o refuzi?! Oblak este un idol, da, un portar de excepție, dar orice fotbalist s-ar fi dus fără nicio reținere, în aceste condiții, la Atletico Madrid, precum Horațiu al nostru.

Vorbim de un club uriaș al lumii. Și dacă echipa respectivă i-ar fi avut pe Oblak și Courtois portari, tot te-ai fi dus! Nivelul de pregătire de la echipa din Madrid este unul la cele mai înalte cote. Va fi ținut în formă, clar. Calificarea la Euro îi este de ajutor, nu un impediment.

76de selecții a strâns Lung sr. la națională, pentru care a fost integralist și căpitan la cele patru partide disputate la Coppa del Mondo 1990, cu URSS, Camerun, Argentina și Irlanda

Va avea posibilitatea de a juca în această primăvară. Sunt atâtea meciuri în Spania, în campionat, în Cupă, mai sunt și amicalele naționalei. Moldovan va avea șanse de a evolua. 

Am citit tot felul de opinii, fiecare cu părerea lui, dar Horațiu Moldovan va fi titular la Euro, așa văd situația! De ce n-ar fi?!", a replicat Silviu Lung senior într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.

Silviu Lung senior a jucat și el în Spania, la Logrones. Imediat după Coppa del Mondo 1990

Lung senior a apărat și el în Spania, la Logrones, în ediția 1990-1991, ocupanta locului 10 în Primera Division la acea vreme. De fapt, de aceea a și părăsit Universitatea Craiova la vremea respectivă, în 1988, fiindcă i se promisese, în plină "Epocă de Aur ceaușistă", că dacă va semna cu Steaua București, va avea dezlegare să plece să evolueze în străinătate, pe final de carieră.

În Spania, Lung a bifat 9 prezențe.

1984este anul în care Lung a fost apreciat drept "Cel mai bun fotbalist român" în prestigioasa anchetă a Gazetei Sporturilor

"Am prins puține meciuri la Logrones fiindcă mi-am rupt ligamentul într-un meci cu Oviedo. Nu m-am operat, durerile au devenit tot mai mari și am făcut apoi și greșeala de a reveni în țară în loc să plec în liga secundă spaniolă, de unde aveam oferte", a explicat legendarul Silviu Lung.

Fiul lui Lung, Silviu Lung junior, a fost aproape să vină la Rapid, în locul lui Horațiu Moldovan

Fiul său, Silviu Lung junior, acum la Poli Iași, ex-internațional și el, a fost pe lista Rapidului, pentru a-l înlocui pe Horațiu Moldovan, dar portarul de 34 de ani nu a mai ajuns în Giulești. Cu toate că au fost tratative între părți.

9trofee a cucerit fostul portar în România, trei campionate (2 cu U Craiova, 1 cu Steaua), plus șase Cupe (5 cu Craiova, 1 cu Steaua)

Olteanul evită să detalieze situația. "Silvică a discutat cu conducerea lor (a Rapidului), a anunțat Iașiul, momentan, n-are rost să mai discutăm despre subiect. Este Aioani la Rapid, Silvică e la Iași, mie nu-mi place să discut despre el, întrebați-l pe el despre asemenea discuții", a comentat Lung senior.

VIDEO Țiriac, radical privind calificarea României la Euro și transferurile lui Drăgușin și Moldovan: „Voi puneți benzină pe foc. După două înfrângeri, vor fi diavolii negri”

Citește și alte știri:

EXCLUSIV // VIDEO Sorin Cârțu a dezvăluit cum a decurs colaborarea lui cu Gigi Becali: „Avea acest of, cu Nicolae Dică. El voia ceva, eu îi explicam”

EXCLUSIV // VIDEO Ovidiu Burcă despre faptul că n-are nicio selecție la echipa națională: „Nu poți ajunge doar în genunchi” » Meciul de titlu pe care l-ar rejuca: ”Avea Galațiul o conducere!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează