FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA - FCSB

EXCLUSIV // VIDEO Sorin Cârțu a dezvăluit cum a decurs colaborarea lui cu Gigi Becali: „Avea acest of, cu Nicolae Dică. El voia ceva, eu îi explicam”

Articol de - Publicat duminica, 28 ianuarie 2024 16:54 / Actualizat duminica, 28 ianuarie 2024 16:54

Sorin Cârțu, 68 de ani, a povestit într-un interviu acordat GSP.ro cum au fost săptămânile de relație directă cu Gigi Becali pe vremea când Sorinaccio i-a antrenat echipa, în primăvara 2011. Reputatul tehnician a developat câteva momente, explicând de ce a ales să vină să pregătească formația ce i-a fost rivală ani și ani.

Sorin Cârțu, 68 de ani, s-a retras din fotbal din vara trecută, când a părăsit funcția de președinte al Universității Craiova. Culmea, marea rivală a vieții sale, Dinamo, l-a dorit la finalul 2023 în propria curte, fie într-o funcție tehnică, fie administrativă, doar că olteanul a declinat oferta.

Surpriza de la echipa națională în ultimele meciuri de calificare la Euro 2024: „De ce doar o remiză cu Belgia?”. Obsesia de accidentări i-a adus necazuri
CSU CRAIOVA
Surpriza de la echipa națională în ultimele meciuri de calificare la Euro 2024: „De ce doar o remiză cu Belgia?”. Obsesia de accidentări i-a adus necazuri

A explicat pentru Gazeta Sporturilor de ce nu a dorit să revină în fotbal. Mai departe, Sorinaccio își vede de viața sa în familie, iar în week-end-uri vine la meciurile de acasă ale Universității Craiova. Înainte, stă cu amicii său, chibiți, la cofetăria din centrul orașului, unde se vorbește, pe ton oltenesc, ridicat, despre fotbalul intern și internațional.

În cadrul unui interviu acordat GSP.ro, Cârțu a developat și amintirile pe care le are din perioada când a fost antrenorul actualei FCSB. În perioada martie - mai 2011, olteanul a pregătit formație ce se numea "Steaua București" la acea vreme.

12meciuri a strâns Sorin Cârțu la FCSB, având o medie a punctelor câștigate de 1,6

Gigi Becali l-a adus pe prietenie, după ce Cosmin Olăroiu a refuzat să se întoarcă la echipă. Pe care avea s-o conducă, "din umbră", pentru finala Cupei României, câștigată la finalul sezonului, în finala cu Dinamo de la Brașov.

Sorin Cârțu și amintirile sale de la roș-albaștri: „Dominam în câmp, dar luam goluri imparabile”

"Mi-a plăcut când am antrenat acolo, deși am venit cu un oarecare handicap. Trebuie să câștigăm campionatul, deși aveam 14 puncte de recuperat. Am avut și ghinion, totul culminând cu un gol de senzație al lui Mihalache, într-un meci cu Astra.

Când pierdeam, o făceam la maximum un gol diferență. Pe toate (partidele) le dominam ca posesie, dar nu aveam forța ofensivă pe măsura fotbalului practicat. Dominam în câmp, dar eram deficitari pe finalizare. Și luam goluri imparabile sau pe erori individuale", a rememorat Cârțu pentru GSP.ro.

De ce a ales Sorin Cârțu echipa lui Gigi Becali: „Căutam vindecarea după trauma CFR Cluj”

Sorin Cârțu a fost chestionat dacă poate vorbi despre relația cu Gigi Becali. "Dorea să se implice în alcătuirea echipei?", a fost chestionat oltenaul. A replicat fără să stea prea mult pe gânduri.

"Nu era de felul ăsta! Mai vorbeam eu cu el. Of-ul lui la vremea respectivă era că nu voia să joace Nicolae Dică, mai ales că urma să i se încheie contractul. Voia el să bage pe altcineva.

Dar mie îmi plăcea Dică, putea finaliza, dădea goluri, ceea ce s-a și dovedit, până la final. Era normal să joc cu el, așa că-i explicam patronului. Acestea au fost singurele discuții cu el. Și-acum sunt în relații amicale cu Gigi Becali. A apelat la mine de nevoie, fusese refuzat de Oli. Eu eram după trauma "CFR Cluj", aveam ceva pe suflet, căutam vindecarea", a explicat Cârțu.

Gestul „viral” al lui Sorin Cârțu din 2010, din grupele Champions League

Pe 23 noiembrie 2010, la un meci din grupele Champions League, cu Basel (0-1), antrenorul de atunci al clujenilor, Sorin Cârțu, a avut o reacție nervoasă, în timpul partidei. A spart geamul de plexiglas al băncii de rezerve, o ieșire ce-a fost "viralizată" în imagini și în videomontaje.

Extrem de nervos, Sorinaccio a avut acea reacție întrucât, cu acel eșec, CFR Cluj rata primăvara europeană.

"Am plătit vreo 12.000 de euro atunci, dintre care 10.000 amenda și 2.000 plexiglasul. Eram căzut așa, fizic și psihic, foarte obosit. Reacția a fost a unui om care era într-un dezechilibru.

Era meciul 11, iar în 40 de zile aveam 12 partide. Peste 4 zile jucam cu Steaua. Jucam numai miercuri-duminică, eram foarte obosit. La vremea respectivă aveam un mare handicap al sănătății, avusesem hepatită C, care îmi crea niște stări de oboseală.

Aia a fost prin 2010, iar de retras m-am retras în 2016, când n-am mai avut ce face și am cedat și am decis că anii pe care îi mai am de trăit să-i trăiesc acasă, alături de ai mei. Am avut 16 ani de coșmar. Frumoși, dar făceam multe sacrificii.

Atunci (n.r.: în momentul în care a spart geamul) aveam un jucător accidentat în teren și făcusem 3 schimbări. În momentul ăla a fost un fault grosolan la Bastos și doctorul a spus că nu mai poate să continue. Plus că mai aveam un jucător care juca cu contractură și noi trebuia să înscriem ca să ne calificăm", a povestit Sorin Cârțu.

VIDEO Sorin Cârțu și marea lui durere din fotbal: „S-a băgat pentru nașul Dâncu, pentru CFR Cluj!”

Citește și alte știri:

live de la 20:00 Universitatea Craiova - FCSB, derby la cote maxime în etapa #23 din Superliga. Echipe probabile + cele mai tari cote

EXCLUSIV // VIDEO Un belgian care nu mai joacă în Liga 1 vrea un apartament la Cluj Napoca: „M-am atașat de acele locuri. Nu pot uita oamenii, supa și muzica lui Tzancă Uraganu!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  28 Ianuarie 2024, 18:53

Nota extrem de mica !!! Olaroiu chiar a fost antrenor oficial după Cartu !!! Dacă Olteanul a spus că nu se poate face nimic Olaroiu și a demonstrat clasa în cele câteva etape și la câștigarea Cupei României !!! Că nu a fost trecut în acte...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează