FOTBAL  »  NATIONALA  »  URUGUAY - GERMANIA, AZI, 21:30, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Lupescu, Stelea, Belodedici şi Prodan şi-au ales favorita pentru finală CM 2010 » Trei cu Spania, unul neutru

Articol de GSP - Publicat sambata, 10 iulie 2010 00:00

La iniţiativa "Ursus", Lupescu, Stelea, Belodedici şi Prodan au revăzut şi comentat meciul cu Columbia din '94 şi au pariat pe viitoarea campioană mondială.

Au trecut 16 ani. Strînşi în jurul unei mese la Centrul de la Mogoşoaia, Stelea, Lupescu, Belodedici şi Prodan se înfing în scaune cu ochii aţintiţi către o plasmă. Acţiunea organizată de Ursus, sponsorul principal al "naţionalei", a avut ca scop readucerea fanilor alături de actuala echipă. Pe ecran rulează România-Columbia, 3-1, de la CM '94.

Glume după ani
Începe meciul  Se desfac berile. Cei 4 sînt cu siguranţă mult mai relaxaţi acum decît în 1994. "Ia uite ce tare era terenul. Sare nisip din el", remarcă Stelea. Atacurile columbienilor produc reacţii: "Cine e Asprilla ăsta? Nu auzise el de tata Prodan!", remarcă Didi, iar Belodedici îl completează: "Da, clar, noroc cu mine că te dublam!". Stelea nu rezistă mult: "M-aţi lăsat singur mereu. I-auzi ce zice nea Cristi Ţopescu: îngerul din poarta României. Eu sînt ăla!", şi zîmbeşte larg.

Stelea: "Mai daţi o dată faza cînd îmi dă Petrescu mingea pe centrul porţii. Uitaţi-vă la el, zici că înnebunise!"

Prodan: "Mereu te-ai văitat!"

Stelea: "Păi, cum, că mi-a mai dat-o şi pe stîngul, cu care eu nu aveam nici o treabă!"

Mihali vinovat
Reuşita columbienilor e disecată atent. "Cine stătea la colţul scurt? Tu eşti, Ioane!", îi reproşează Didi lui Lupescu. "Dar pe Valencia cine îl ţine? E Gică Mihali", remarcă Belo. "Gata, el e vinovatul. Bine că nu e aici să ne audă!", spune Didi, care nu scapă prilejul să-l înţepe pe Stelică: "Dacă erai şi tu mai atent o scoteai!". Stelea: "M-a încurcat Petrescu. Stătea lîngă mine, mi-a fost frică să nu-l lovesc!".

Dialog Lupescu - Stelea
Lupescu: "Unii dintre noi aveau păr mai mult. Chiar şi Stelică!"

Stelea: "Stai liniştit că unii aşa, fără păr, au jucat fotbal pînă acum un an!"

Lupescu merge la finală
Directorul general al FRF va fi prezent mîine, la Johannesburg, pentru a asista la finala dintre Olanda şi Spania. "Kaiserul" este invitat de FIFA şi a mai fost prezent împreună cu Adalbert Kassai în Africa de Sud şi la începutul competiţiei. "Mă bucur că va fi o finală între echipe europene. Nu am nici o preferinţă pentru că favorita mea, Germania, a părăsit competiţia!", a spus Lupescu. În schimb, Stelea, Belodedici şi Prodan sînt în aceeaşi tabără: "Spania iese campioană mondială!".

"Mă simt puţin frustrat. Nu-mi place că după 16 ani vorbim încă de acele meciuri. Aş fi vrut să fie cei de acum, nu tot noi, în centrul atenţiei!"
Bogdan Stelea, secund echipa naţională

Contre pe Jabulani
Mingea cu care s-a jucat la acest Mondial a iscat comentarii aprige din partea foştilor internaţionali. "E proastă rău mingea asta. Te aşezi să o prinzi într-un fel şi la doi metri în faţa ta îşi schimbă traiectoria!", spune Stelea. "Dar multe goluri au venit şi din vina portarilor", remarcă Lupescu. Ultimul cuvînt îi aparţine tot lui Stelică: "Îţi garantez eu că mingea e de vină. Sper să scoată alt balon, să nu jucăm cu ea în preliminarii!".

Răducioiu licenţiat la Coverciano
Fostul atacant al echipei naţionale, Florin Răducioiu (40 de ani), a terminat cursurile celebrei şcoli de antrenori italiene de la Coverciano. El este primul român care-şi ia Licenţa Pro în Italia, după ce a încheiat un stagiu de pregătire de mai multe săptămîni. "Îl aşteptăm pe Radu să preia cît mai repede o echipă. E nevoie de oameni ca el, care au făcut performanţă şi au experienţă", a spus directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu.

Raţ prelungeşte cu Şahtior
Răzvan Raţ ar putea să îşi încheie cariera de fotbalist la Şahtior Doneţk. Patronul echipei antrenate de Mircea Lucescu i-a propus prelungirea contractului pe încă doi ani şi o creştere salarială de 30 la sută. La finalul acestui nou angajament, peste patru ani, Raţ va avea 33 de ani. Fundaşul român mai are doi ani de contract cu Şahtior şi i s-au oferit încă doi ani. Actualul salariu de 1.200.000 de euro pe sezon îi va creşte la 1.560.000. Ieri a început sezonul în Ucraina. Şahtior va juca debuta în nou campionat  azi, cu Krivoi Rog.

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
flafy
flafy  •  10 Iulie 2010, 11:20

si asta numai din cauza celor care conduc frf

Vezi toate comentariile (1)
Comentează