FOTBAL  »  NATIONALA  »  RĂDOI S-A RETRAS

Lupescu ştie motivul adevărat pentru retragerea lui Rădoi: "Arabii i-au forţat mîna"

Articol de - Publicat joi, 11 noiembrie 2010 00:00

Lupescu îi răspunde tăios lui Rădoi şi sugerează că jucătorul a fost pus de Al Hilal în situaţia de a alege: ori "naţionala", ori clubul.

"Kaiserul" nu se simte vinovat pentru decizia lui Mirel de a renunţa la reprezentativă. Spune că a îndeplinit toate doleanţele jucătorilor, după discuţiile cu căpitanii Chivu şi Rădoi.

Motivaţia retragerii lui Rădoi, care a pus despărţirea de echipa naţională pe seama criticilor publice lansate de Ionuţ Lupescu după eşecul din Franţa, 0-2, l-a deranjat pe directorul general al FRF. "Eu pot să-mi permit să fac orice comentarii, despre oricine! Am spus nişte lucruri de bun-simţ, n-am jignit pe nimeni", a subliniat Kaiserul.

"Un caracter adevărat nu renunţă"
El a explicat că argumentaţia lui Rădoi e doar un pretext: "Din postura pe care o am în federaţie, am discutat deseori cu Chivu şi cu Mirel despre <naţională>, am asigurat echipei prime separate pentru meciurile cu Albania, Belarus şi Franţa, le-am îndeplinit absolut toate doleanţele. Adevărul e că Al Hilal i-a forţat probabil mîna să ia o astfel de decizie radicală pentru a nu-l mai pierde atunci cînd e convocat în România. Numai că un caracter adevărat n-ar fi renunţat la reprezentativa ţării sale".

Lupescu spune că Rădoi n-ar fi trebuit să se simtă ofensat de remarcele sale: "A văzut toată lumea, a scris şi presa că evoluţiile lui n-au mai fost cele aşteptate. Şi mie mi s-a întîmplat să fac meciuri bune sau mai slabe. Dar după o partidă nereuşită nu mă supăram, ci deveneam mai ambiţios pentru viitor. Mi se pare o exagerare să lege hotărîrea lui de declaraţia mea, care a fost una civilizată".

"Nu m-a surprins deloc decizia lui Rădoi, fiindcă ştiam ce a făcut şi cu Piţurcă în 2005, cînd a plecat din cantonamentul echipei naţionale"
Ionuţ Lupescu

"E adevărat că, imediat după meciul cu Franţa, chiar înainte de a urca în autocar, Mirel mi-a spus că nu mai vine. N-am crezut atunci că vorbeşte serios"
Ştefan Iovan, antrenor secund România

De ce l-ar constrînge Al Hilal să nu mai vină la lot
Atunci cînd au meciuri sau turnee, echipele naţionale din zona arabă obişnuiesc să ţină jucătorii în cantonament cîte două, trei săptămîni, timp în care campionatele interne nu se opresc. Astfel, cluburile mari sînt nevoite deseori să joace partide importante fără internaţionalii arabi, căutînd să se bazeze cît mai mult şi pe fotbalişti europeni care să nu fie nevoiţi să meargă, la rîndul lor, la propriile reprezentative. Rădoi ar intra acum în această categorie, conform teoriei sugerate de Ionuţ Lupescu.

1,7 milioane de euro e salariul anual pe care-l cîştigă Rădoi la Al Hilal

100.000 de euro a fost bonusul financiar cîştigat sezonul trecut de Rădoi pentru trei competiţii: titlul naţional, sferturi de finală în Liga Campionilor Asiei şi Cupa Coroanei Prinţului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (13)
horiosul
horiosul  •  11 Noiembrie 2010, 12:06

I-as ruga pe cei din presa sa termine cu "Kaiser" in sus si "Keiserul" in jos. Cred ca habar nu au care este teminologia exacta: "KÁISER, kaiseri, s. m. Denumire dată împăraților „Sfântului imperiu roman de națiune germană” si apoi împăraților Germaniei. Cum sa fie IONUTZ Keiser??? Poate i s-ar potrivi mai bine porecla de "Kaizer" (conform dex: KÁIZER s. n. Piept de porc fiert și afumat)

paulirimia
paulirimia  •  11 Noiembrie 2010, 11:56

PORCULE !!!!!!!!!!!!!

paulirimia
paulirimia  •  11 Noiembrie 2010, 11:52

Lupescule mare iddiot si nesimtit te-a facut coanamata...............Radoi are tot dreptul sa nu suporte animalele...............

Vezi toate comentariile (13)
Comentează