FOTBAL  »  NATIONALA  »  UEFA

Lupescu va fi numit într-un post cheie la UEFA!

Ionuț Lupescu
Ionuț Lupescu

Articol de , - Publicat marti, 02 octombrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 01 octombrie 2012 21:00

Consilier pe probleme de dezvoltare a fotbalului din 2011, românul îl va înlocui pe scoţianul Andy Roxburgh. "Pentru antrenori, postul are importanţa celui ocupat de Mircea Sandu în Comitetul Executiv", explică Anghel Iordănescu, fost membru al Comisiei Tehnice


Activitatea lui Lupescu în structurile UEFA dă primele rezultate concrete: numit în august 2011 în postul de Chief Development Officer, primul român desemnat într-o funcţie de acest fel şi nu votat, fostul internaţional a reuşit să impresioneze. Conferinţa selecţionerilor de la Varşovia, 23-30 septembrie, a fost ultima acţiune a lui Andy Roxburgh în postul de şef al Comisiei Tehnice. După aproape două decenii în acest post, scoţianul va fi înlocuit de Lupescu!

Şef de antrenori, cu doar două mandate
Cu licenţă de antrenor obţinută în 2003 la Universitatea de Sport din Koln (Germania), Lupescu a avut doar două aventuri ca tehnician, ambele în 2004, la fel de scurte, la FCM Bacău şi FC Braşov. Ieri, la St. Petersburg, Comitetul Executiv al UEFA a discutat neoficial numirea românului într-un post din care va coordona proiectele şi acţiunile forului continental în materie de antrenorat. Practic, Lupescu va evalua şi analiza tendinţele tehnice şi tactice cu ocazia marilor evenimente fotbalistice, Campionatul Mondial şi cel European, va pregăti şi sistematiza la nivel teoretic liniile de dezvoltare şi strategiile destinate tehnicienilor.

20 de ani a ocupat Andy Roxburgh postul de director tehnic al UEFA, şef al Comisiei Tehnice, pînă să se pensioneze la finalul lunii septembrie

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
fanreal.madrid
fanreal.madrid  •  02 Octombrie 2012, 12:02

Bravo lui!

cristinaco71
cristinaco71  •  02 Octombrie 2012, 10:39

Ma bucur enorm pentru el! Un fotbalist bun, un om de cuvant...ceea ce nu prea mai vezi in fotbalul romanesc... FELICITARI!!!

vladutz13
vladutz13  •  02 Octombrie 2012, 09:55

Nu inteleg ce-l califica pe Lupescu pentru postul ala... ce stie el legat de antrenorat, ca sa fie capabil sa analizeze munca unor antrenori uriasi???

Vezi toate comentariile (9)
Comentează