FOTBAL  »  NATIONALA  »  AGITAŢIE PE BANCA TEHNICĂ

Mai stă, dar tot vrea să plece! După ce tratativele cu Al Ittihad au eşuat, Piţi continuă la echipa naţională

Articol de - Publicat vineri, 12 septembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 11 septembrie 2014 21:52

Victor Piţurcă descrie războiul mocnit dintre actuala conducere FRF şi stafful său şi nu se fereşte să declare că e gata să dea curs oricînd unei alte oferte "dar numai după meciurile cu Ungaria şi cu Finlanda!"


Aparent, telenovela transferului lui Victor Piţurcă la Al Ittihad s-a încheiat ieri, cu o conferinţă de presă în care selecţionerul a explicat ultimele zile şi nu numai. S-a încheiat şi nu prea, pentru că Piţurcă a precizat clar că "dacă se mai iveşte vreo ofertă, normal că o să negociez, dar numai după cele două partide din preliminarii, cu Ungaria şi în Finlanda. Chiar cînd veneam spre Casa Fotbalului, cei de la Al Ittihad m-au anunţat că sînt de acord să-mi plătească clauza de reziliere, dar deja anunţasem că am terminat cu asta şi că rămîn la echipa naţională. În plus, nu era vorba doar de clauză, mai erau şi alte condiţii pe care nu le acceptaseră".

"Eu şi stafful meu n-am făcut parte din această echipă"
Destins, dar decis să spună mai multe decît de obicei, poate chiar să plătească poliţe strînse în ultimele 6 luni, selecţionerul a recunoscut un fapt cunoscut în lumea fotbalului: "Nu mă simt dorit sută la sută la federaţie! Chiar dacă am făcut multe pentru echipa naţională în aceşti ani! E clar că eu şi stafful meu nu am făcut parte din grupul care a venit la conducerea federaţiei!". N-a uitat că imediat după numirea din 5 martie, Răzvan Burleanu vorbea despre un posibil nou selecţioner, Laurenţiu Reghecampf. A revenit ulterior, asiguîndu-l pe Piţurcă de sprijinul său.

Selecţionerul nu dă nume, nu arată cu degetul pe cineva anume, zice doar că "aşa simt eu". Îl scoate din ecuaţie direct pe Răzvan Burleanu, despre care afirmă că "am discutat de mai multe ori şi avem o relaţie normală. Cînd am o problemă, chiar singurul cu care mă consult este Răzvan Burleanu. Oricum, eu numai cu el vorbesc, aşa e contractul meu!". Nu-l interesează ceilalţi din conducerea FRF, aşa cum o făcea şi pe vremea lui Mircea Sandu: "Ce treabă am eu cu Chivorchian? A, că vorbesc ei împreună şi iau unele decizii, asta e altă treabă".

"E lipsă de profesionalism ce au făcut cu primele!"
Gazeta v-a informat, cu cîteva zile înainte, de unul dintre momentele tensionate între selecţioner şi conducerea de la Casa Fotbalului, petrecut la reunirea lotului pentru meciul cu Grecia.

Atunci, jucătorii au obţinut cîte 1.000 de euro de punct, dar staff-ul lui Victor Piţurcă nu a intrat în această înţelegere: "Normal că m-a deranjat, mai ales că am fost anunţaţi la finalul unei şedinţe, aşa, la plecare. Asta e o dovadă de neprofesionalism!". De altfel, tehnicianul este decis să aibă o nouă discuţie pe această temă cu şefii federaţiei şi să îndrepte situaţia.

Supărat după reacţiile în urma victoriei din Grecia
Piţurcă se consideră nedreptăţit, de această dată de oamenii de fotbal, dar şi de presă, chiar şi după victoria cu Grecia: "Toţi au fost bucuroşi, jucătorii, cei din federaţie. După aceea au apărut tot fel de specialişti, din presă, oameni care au fost prin fotbal, să spună că Grecia a jucat slab, că n-a făcut nimic. A jucat slab fiindcă România n-a lăsat-o să joace! Aşa cum s-a întîmplat că la baraj ei au jucat bine şi noi nu. Aşa că lumea are impresia că totul e simplu, uşor, că totul e în favoarea noastră, că vom bate pe toată lumea! Dar cred că dacă îi întrebi, habar n-au două-trei nume din echipa Greciei. Nu ştiu ce izvor de talente au grecii, că mai pot face o echipă! Aşa nu vom merge decît înapoi. Din păcate, la noi nu se respectă nici această victorie, nici jocul echipei. Nu ştim să apreciem aceste succese. Nu ştim, nu vrem, nu putem! După aceste reacţii şi jucătorii vor suferi, iar suporterii vor fi influenţaţi!".

"Fotbalul românesc este în faliment, ce, trebuie s-o spun eu?! Multe echipe trăiesc de pe-o zi pe alta, inclusiv federaţia va intra uşor, uşor în colaps financiar. Absolut!"
Victor Piţurcă, selecţioner România

"Îmi plăteam singur clauza!"
Victor Piţurcă a început conferinţa vorbind despre peripeţiile tratativelor cu Al Ittihad. "Chiar vreau să le mulţumesc că m-au dorit. Vorbisem cu Răzvan Burleanu şi pînă la urmă era de acord să plătesc numai jumătate din acea clauză, adică 700.000 de euro. Nu mi-am dorit să plec de la echipa naţională! Dacă ţineam neapărat, plăteam eu clauza din banii pe care îi primeam de la Al Ittihad. Doar mi-au oferit cinci milioane şi jumătate de dolari pentru un an şi ceva! Dar au fost şi alte dorinţe ale mele, pe care arabii nu le-au acceptat".

"Vine un moment cînd te gîndeşti şi să pleci. Am antrenat atîţia ani echipa naţională, am obţinut rezultate, dar munca mea nu a fost respectată"
Victor Piţurcă, selecţioner România

158 de goluri a înscris echipa naţională cu Victor Piţurcă pe bancă, fix dublul golurilor primite în respectivele 94 de meciuri

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
bazileon
bazileon  •  12 Septembrie 2014, 18:50
Postat de danieldan71 pe 12 Septembrie 2014, 10:39

Foarte bine...Am mare incredere in calitatile lui de antrenor...Ar trebui sa stea ,cel putin 4,5 ani si sa fie lasat in pace...Sunt convins ca poate sa faca,sa construiasca o echipa redutabila,comparabila si de ce nu,mai buna decat cea din anii 90.Stiu ce vorbesc ,mai ales ca am o varsta( peste 40 de ani)si am vazut multe in fotbalul romanesc.

Dar cine nu-l lasa in pace? Ce sa facem? Sa mergem in varful picioarelor, sa vorbim in soapta? Nu a fost "lasat in pace'' atatia ani de fosta conducere FRF si a facut rahatul praf? Caci, pe langa rezultate (= 0), Romania nu a jucat niciodata atat de urat si prost!

bazileon
bazileon  •  12 Septembrie 2014, 18:47

Piti nu a a fost de acord cu clauza celor de la Ittihadul de a fi sodomizat pe o baza regulata, in caz de esec, de intreg stafful administrativ al marakazului. Si stie ca Burla nu are bile sa-i impuna asa ceva. In schimb realizeaza ca in cele doua meciuri ce ne asteapta poate sa ne faca el asta, noua, tuturor. Si, credeti-ma, o va face!

functionarul
functionarul  •  12 Septembrie 2014, 18:40

Sa plece Piti de la "nationala" ?!? Sa plece Piti din tara ?!? Sa plece Piti de la FRF ?!? NICIODATA !!! Ati vazut caine care sa plece VREODATA de buna voie de la ... macelarie ?!?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează