FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAŢIONALA

Marcatorul primului gol din istoria lui San Marino: "Am tricoul lui Lăcătuş”

Paolini ţine ca amintire poza cu Lupescu din meciul San Marino - România 1-3
Paolini ţine ca amintire poza cu Lupescu din meciul San Marino - România 1-3

Articol de - Publicat marti, 09 august 2011 00:00 / Actualizat luni, 08 august 2011 21:52

Waldes Pasolini e omul care a marcat primul gol din istorie pentru San Marino: contra României, în '91. Atacantul ajuns acum la 49 de ani îşi cîştigă existenţa ca agent imobiliar. Şi pe el l-a lovit criza!

- Domnule Pasolini, sînteţi un mic erou în România cu golul marcat în '91 împotriva lui Hagi!
- Dacă îţi închipui că am devenit şi aici vreun erou, te înşeli. A fost o satisfacţie imensă în plan personal. Nnimic mai mult. M-am ales totuşi cu o amintire: tricoul lui Lăcătuş. Am vrut să-l iau pe al lui Hagi, dar a fost mare bătaie pe el. Am pierdut (rîde).

- Ce înseamnă acum pentru actualii sanmarinezi un meci cu România?
- Am rămas la nivelul de diletanţi, chiar dacă acum unii dintre jucători mai evoluează pe la echipe mai bune, cum e Simoncini la Cesena. Pentru noi, e ca şi cum am juca cu giganţii. Iar tactica va fi la fel, să nu luăm multe! Şi poate să dăm unul.

"Trăim bine, nu ne plîngem!"

- Acum jucaţi fotbal de sală!
- M-am retras unde e terenul mai mic. De ceva timp s-a înfiinţat şi naţionala San Marino de fotbal în sală, dar e pentru cei mai tineri. Eu mă mai duc pe la deschiderile acestor meciuri, mai dau lovitura de începere.

- Cum e viaţa în San Marino?
- Mă întrebi dacă o ducem bine? Da, în general, avem un nivel de viaţă destul de ridicat. Nu ne putem plînge. Dar ca fotbalist tot nu poţi trăi în San Marino!

"Eu sînt agent imobiliar, iar criza m-a lovit şi pe mine. Preţul caselor a scăzut cu 25 la sută, la fel şi vînzările" (Waldes Pasolini)

"Din păcate, nu pot veni la meci, plec miercuri în vacanţă. Dar cred că o să fie iar 3-1 pentru voi!" (Waldes Pasolini)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
munny93
munny93  •  09 August 2011, 14:00
Postat de negoescualex pe 09 August 2011, 12:10

nu ai viata sociala!

Normal, uite cate comment-uri a dat ... Prietenele lui comment-urile de pe GSP si cu mana dreapta.

negoescualex
negoescualex  •  09 August 2011, 12:10
Postat de alpin pe 09 August 2011, 01:13

A dat primul gol al nationalei sale si s-a ales cu tricoul lui Lacatus!? Ce sa faci. Mai are omul si ghinion!

nu ai viata sociala!

redsef2005
redsef2005  •  09 August 2011, 11:54

Mare diferenta intre noi si San Marino nu mai este: cel mai bun om al nostru (Mutu) e la Cesena, cel mai bun al lor (Simoncini) tot la Cesena... la ei vin la meci amatorii ca la o miuta, la noi "profesionistii" vin (care mai vin!) la Nationala in scarba si evolueaza ca niste amatori... noi am ajuns la nivel de 1 - 0 cu Feroe si 3 - 1 cu Luxemburg, ei nu sunt prea departe de rezultatele astea... Asta e, Germania joaca cu Brazilia, Anglia cu Olanda, noi cu San Marino... fiecare cu egalii lui valoric!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează