FOTBAL  »  NATIONALA  »  FOTBAL PE PLAJĂ

Marian Măciucă, vedeta naţionalei de fotbal pe plajă, anunţă la Radio GSP: "Vreau la prima echipă din lume!"

Marian Măciucă a jucat în aproape toate marile campionate de fotbal pe plajă din lume
Marian Măciucă a jucat în aproape toate marile campionate de fotbal pe plajă din lume

Articol de - Publicat duminica, 24 iulie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 24 iulie 2011 17:49

Marian Măciucă a tras din nou naţionala de fotbal pe plajă după el, marcînd două goluri într-unul dintre cele mai mari succese ale României, un uluitor 5-2 cu Italia în Euroligă.

Imediat după finalul partidei, acesta a fost contactat de Radio GSP pentru a vorbi despre evoluţia "tricolorilor". Iniţial a crezut că este o glumă: "Mă iei la mişto?!", a fost prima sa reacţie, neobişnuit cu atenţia care i se acordă, spre exemplu, unui fotbalist de la naţionala lui Victor Piţurcă.

"Maci", cum este cunoscut în fotbalul pe plajă, a vorbit deschis despre calităţile României şi despre transferul la care visează în această iarnă. Nu a ezitat să vorbească despre principala problemă pe care a întîlnit-o ca jucător profesionist: discriminarea.

- Marian, aţi obţinut o victorie aproape istorică azi!
- Da, se poate spune şi aşa. Mulţumim pentru felicitări şi pentru susţinere, dacă a fost din ţară. Noi sperăm că am fost susţinuţi.

- Cum aţi reuşit să ajungeţi printre primele şase echipe ale Europei?
- Datorită calităţilor noastre. Dacă reuşim să ne mobilizăm, putem să batem orice echipă pentru că avem calităţile necesare.

- Eşti celebru pentru execuţiile tale spectaculoase. Le exersezi mult?
- Le exersez, dar sînt nişte calităţi cu care te naşti. Foarfeca e la fel ca driblingul în fotbalul obişnuit.

- Ai putea face acelaşi lucru la fotbalul normal?
- Poţi, dar ai o reţinere. E altfel, cazi pe un teren mai dur şi nu ştii la ce te poţi aştepta. Există şi riscul de a-ţi fractura coloana sau a-ţi rupe mînă.

"Avem în spate povara că sîntem români"
- Tu eşti singurul jucător profesionist al naţionalei...
- Se poate spune. Eu am reuşit să sparg graniţa ţării şi să evoluez în mai toate campionatele puternice ale lumii. Sper să reuşesc să ajung în Brazilia. Am nişte legături şi sper să pot merge, pentru că acolo s-a născut fotbalul pe plajă şi e printre cele mai puternice campionate.

- Cam cît se cîştigă în fotbalul pe plajă?
- În Brazilia nu sînt plătiţi foarte bine. În schimb, în Europa se cîştigă enorm de bine. Există un mare impediment pentru noi românii. Avem de cărat în spate povara că sîntem români. Există o diferenţă mare între salariul unui jucător din Elveţia şi al meu.

- O discriminare...
- Bineînţeles! E foarte greu, dar încercăm să spargem barierele şi să facem un nume frumos ţării noastre şi ca jucătorii care vin din urmă să poată cîştiga mult mai bine decît noi.

- Unde vrei să joci în Brazilia?
- Cîştigătoarea Campionatului Mondial al Cluburilor: Vasco da Gama. Am evoluat şi eu la turneu, printre puţinii jucători din Europa care au evoluat în acest turneu.

Citeşte aici mai multe despre succesul României cu Italia!

Clasament
1. Elveţia 16-10 6p
2. România 9-11 3p
3. Italia 4-6 3p
4. Polonia 7-9 0p

IERI
Elveţia - România 9-4
Polonia - Italia 1-2
AZI
România - Italia 5-2
Elveţia - Polonia 7-6
MÎINE
Polonia - România (17:45, Eurosport 2)
Elveţia - Italia

Cum se desfăşoară Euroliga
Opt echipe alcătuiesc Divizia A, în timp ce Divizia B este formată din echipele mai slabe, în funcţie de clasamentul european. Euroliga la fotbal pe plajă are patru etape, în 2011 ele desfăşurîndu-se la Berna (27-29 mai), Berlin (8-10 iulie), Ravenna (22-24 iulie) şi Den Haag (29-31 iulie). Fiecare echipă participă la două etape, iar la final se face un clasament.

Primele cinci din ierarhie (cîştigătoarele de etapă fiind incluse în acest număr) se califică la Superfinala de la Moscova alături de ţara gazdă, Rusia.

Ultima clasată merge şi ea la Moscova, dar pentru a evolua la baraj cu echipele din Divizia B, calificate la turneu în aceeaşi manieră ca şi cele din prima ligă.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
zanul_fm
zanul_fm  •  24 Iulie 2011, 18:53

azi am castigat 4-3 cu polonia si suntem in superliga de la moscova dupa ce am fost condusi 3-0 !!! Bravo baieti !

cumvretivoi
cumvretivoi  •  24 Iulie 2011, 17:31

Uluitor!cum s-au mobilizat ,cum le-au iesit ;executiile"parca erau brazilieni!!tot succes de-al nasului asasin,o fi????!!!BRAVO BAIETI m-am simtit MANDRU CA SUNT ROMAN mai ales in fata vedetelor??!! macaronare!!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează