FOTBAL  »  NATIONALA  »  SLOVENIA - ROMÂNIA 4-3

Marica declanşează un atac fără precedent la adresa lui Mircea Sandu şi a celorlalţi conducători: "Peştele de la cap se împute!"

Marica l-a atacat inclusiv pe Piţurcă (aflat cu spatele)
Marica l-a atacat inclusiv pe Piţurcă (aflat cu spatele)

Articol de GSP - Publicat sambata, 18 august 2012 00:00 / Actualizat sambata, 18 august 2012 01:06

Atacantul echipei naţionale i-a blamat pe mai-marii fotbalului românesc şi pe antrenorul Victor Piţurcă, dar a criticat şi jocul primei reprezentative din Slovenia ori lipsa de valoare din lotul "tricolorilor".

La mai bine de 48 de ore după înfrîngerea ruşinoasă din Slovenia, reacţiile negative la adresa evoluţiei "naţionalei" nu contenesc. Intrat în direct la emisiunea "Fotbal club" de pe DigiSport, Ciprian Marica a recunoscut că jocul selecţionatei a fost unul catastrofal şi a încercat să găsească şi vinovaţii.

"Nu doar noi sîntem de vină!"
Unul dintre fotbaliştii cei mai selecţionaţi din actualul lot îi consideră responsabili de situaţia mai puţin favorabilă şi pe şefii FRF sau LPF: "Am ajuns în această situaţie nu doar din cauza noastră, a jucătorilor. Peştele de la cap se împute, e de vină şi conducerea! Am observat că s-au dat toţi la o parte după această înfrîngere". Ciprian a făcut referire şi la una dintre adversarele din preliminarii: "Nu ar trebui să ne comparăm cu Olanda doar la jucători, ar fi util să o facem şi la nivel de conducere!".

"Cu Răzvan a fost altfel"
În vizorul vîrfului a intrat şi Victor Piţurcă. "Pune presiune în plus atunci cînd spune că nu jucăm la echipele de club", s-a plîns Marica. El l-a dat drept exemplu pe fostul selecţioner, Răzvan Lucescu: "M-a introdus pe teren într-o perioadă în care eram rezervă la Schalke. Am marcat două goluri cu Bosnia. Sînt la un club important din Germania, peste nivelul primei ligi din România".

Simte lipsa de valoare
Rezultatul l-a pus pe gînduri pe atacantul lui Schalke. "Sînt dezamăgit de rezultat. E o lipsă evidentă de valoare între «naţionala» cu care ne-am calificat la Euro 2008 şi cea de acum". Ciprian resimte şi lipsa a doi jucători retraşi de la reprezentativă. "Aveam un Chivu, un Rădoi la mijlocul terenului... Ei reuşeau recuperări, ştiau să paseze. Acum ne e din ce în ce mai greu să dăm gol!", a încheiat atacantul de 26 de ani.

Situaţie complicată la Schalke
Marica a vorbit şi despre situaţia de la echipa de club, unde a rămas rezervă şi după plecarea lui Raul! El a explicat că îi este greu să joace rolul fostului star de la Real Madrid. "Nu pot juca în spatele atacantului, în locul lui Raul. Nu sînt soluţii acolo în acest moment. E posibil să jucăm cu 3 atacanţi. Huntelaar e singurul meu concurent, n-o să poată juca el toate meciurile!", a comentat Ciprian.

"Sînt dezamăgit de jocul meu, de faptul că n-am avut realizări, dar nici Stancu n-a prins o zi bună. Am fost exilat în atac" (Ciprian Marica, atacant România)

"Nu am prins vremurile lui Hagi sau Popescu pentru a vedea cum era atmosfera. Probabil, ei erau lideri. În aceste momente, nu avem aşa ceva" (Ciprian Marica, atacant România)

Cifrele lui Marica în meciul cu Slovenia
Minute jucate: 64
Şuturi / Şuturi pe poartă: 1/0
Pase reuşite: 11 (85%)
Driblinguri / driblinguri reuşite: 2/1
Dueluri / dueluri cîştigate: 17/7

0 goluri a marcat Marica în actualul mandat al lui Piţurcă

16 goluri a înscris Ciprian la "naţională", fiind pe locul 13 în clasamentul all-time al golgeterilor

România, în oală cu Feroe şi San Marino
Partida cu România a fost doar a opta în care Slovenia a reuşit să marcheze minimum patru goluri! Pînă acum, ex-iugoslavii punctaseră de cel puţin patru ori doar în dispute cu selecţionate din subsolul clasamentului FIFA, precum San Marino, Feroe sau Islanda.

Adversar Scor Data
Islanda 7-1, 07.02.1996
Oman 7-0, 08.02.1999
Oman 4-0, 23.02.2000
Cipru 4-1, 02.04.2003
San Marino 5-0, 12.08.2009
Qatar 4-1, 03.03.2010
Feroe 5-1, 08.10.2010
România 4-3, 15.08.2012

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (61)
redsef2005
redsef2005  •  19 August 2012, 11:12

Ei, şi!? Sandu se va supăra, va declara că Marica nu mai are ce căuta la Naţională, Marica se va scuza că nu a spus aşa ceva, că a fost înţeles rău şi că vorbele i-au fost răstălmăcite, ocazie pentru Naşu' să înfiereze încă o dată cu mânie proletară presa care iscă numai scandaluri şi nu scrie despre măreţele realizări ale luminatei guvernări a înţeleptului şi vizionarului Mircea Sandu, care a condus spre noi culmi fotbalul românesc şi la paş'opt, şi la cinş'şase, şi dăi şi luptă neicuşorule, combate bine... Între timp, desigur, ne va bate şi Estonia, iar după meciurile cu Turcia şi Olanda din toamnă calificarea va fi deja ratată. Interesează asta pe cineva? Nu...

tigruzzu
tigruzzu  •  19 August 2012, 01:14
Postat de sibelius pe 18 August 2012, 23:56

Da, da....doar un cheferist poate percepe. el are simturile mai ascutite.

Din pacate, pentru voi adevarul e crud.

crisliv
crisliv  •  19 August 2012, 01:05

Daca auzeam vorbele astea din gura unui fotbalist, mai ziceam. Dar Marica??? Mai bine ne-ar spune cat a carat tac-su la Mircea Sandu pentru ca un ratat ca el sa joace la nationala.

Vezi toate comentariile (61)
Comentează