FOTBAL  »  NATIONALA  »  ESTONIA - ROMÂNIA, 7 SEPTEMBRIE, ORA 21:00, ÎN DIRECT PE TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Marica îl înţeapă din nou pe selecţioner: "Nea' Piţi pune presiune pe noi!"

Marica nu este de acord cu cei care consideră că semieşecul în Estonia e fatal.
Marica nu este de acord cu cei care consideră că semieşecul în Estonia e fatal.

Articol de - Publicat joi, 06 septembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 06 septembrie 2012 01:38

Atacantul "tricolorilor" spune că tehnicianul tensionează în plus atmosfera din sînul lotului prin numirea partidelor cu Estonia şi Andorra drept cruciale. Îl ironizează şi pe Mircea Sandu, dar îi susţine rămînerea la FRF.

Ultimul "tricolor" care a vorbit înaintea plecării în Estonia a fost Ciprian Marica (26 ani). A apărut zîmbitor în faţa presei, însă expresia feţei i s-a schimbat imediat: a fost întrebat de clasarea României pe locul 57 în topul FIFA. "E crunt. E trist. Toţi sîntem responsabili pentru asta", a început atacantul. "Dar trebuie să batem statistica, să facem şase puncte din primele două meciuri!".

"Batem apa-n piuă cu Sînmărtean"
Ciprian a încercat să îşi încurajeze coechipierii: "Sîntem peste Estonia. Nu există grad de comparaţie între noi şi ei. Vor încerca să facă antijoc, cu toate că evoluează acasă", a susţinut Marica. Primul moment de nemulţumire a intervenit cînd a fost întrebat de Sînmărtean: "N-are rost să batem apa în piuă cu el! Sînt Tănase, Rusescu, Torje! Hai să nu ne mai uităm la cei rămaşi acasă, să îi ridicăm în slăvi şi pe cei veniţi la lot!".

"Tensiune inutilă"
Atacantul s-a declarat nemulţumit şi de tensiunea creată în jurul startului de campanie. "E un nou început, de data asta chiar se poate numi astfel. Dar e păcat că se pune presiune din partea presei, a antrenorului. Sîntem conştienţi că sînt meciuri importante, dar nu decisive", a continuat Marica. Are şi soluţia în cazul unei piedici puse de Estonia: "Putem recupera în Turcia sau Olanda!".

Pro şi contra Sandu
La cîteva zile după meciul cu Slovenia, Marica a atacat virulent conducerea FRF. Ieri a fost mult mai rezervat. "A spus Sandu că am dormit cinci ore după antrenament? Sincer, nu l-am văzut în cantonament, în camerele noastre", l-a "înţepat" Marica pe şeful Federaţiei. Dar a revenit imediat la sentimente mai bune: "Sper să se mai gîndească asupra retragerii. A făcut această meserie exemplar, a dus echipa la atîtea turnee finale", a încheiat Ciprian.

"Înfrîngerea cu Slovenia a fost benefică. Un duş rece care ne-a adus cu picioarele pe pămînt" (Ciprian Marica, atacant România)

ALTE ŞTIRI DESPRE NAŢIONALĂ:

Grozav în locul lui Rusescu, cuplu Lazăr - Bourceanu
Antrenamentul de ieri al "naţionalei" a dezvăluit că selecţionerul nu e încă hotărît asupra a două posturi. Astfel, în locul lui Pintilii, l-a verificat pe Costin Lazăr în cuplu cu Bourceanu, la închidere. Iar pentru postul din spatele vîrfului, a încercat şi soluţia Grozav, în detrimentul lui Rusescu. Decizia finală o va lua însă abia după antrenamentul oficial, care e programat în această dimineaţă pe arena "A. Le Coq" din Tallinn, unde se va desfăşura partida contra Estoniei.

Minim istoric pentru naţională!
În clasamentul FIFA pe luna august, făcut public ieri, echipa naţională a României a căzut şase poziţii, ocupînd un incredibil loc 57! Este cea mai slabă clasare din istoria "tricolorilor", egalînd-o pe cea din luna februarie a anului 2011. În afară de Andorra (locul 199), toate celelalte adversare ale României ocupă locuri superioare. Olanda e pe locul 8, Turcia - 35, Ungaria - 37 şi Estonia - 55.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
rotariugeorge
rotariugeorge  •  07 Septembrie 2012, 14:14

nu inteleg cum poate un atacant care a marcat toata cariera cat marcheaza un atacant bun intr-un singur sezon , sau mai exat 2-3-4 goluri pe an, adica atat cat marcheaza un fundas intr-un sezon sa fie titular la echipa nationala?!

sb6ghf3
sb6ghf3  •  06 Septembrie 2012, 21:16

Da-i in mamele lor de metrosexuali prosti. Arata superb, dar nu jucand fotbal, si fereasca al de sus sa-i auzi vorbind. Printi din basme rataciti in realitate.

bazileon
bazileon  •  06 Septembrie 2012, 20:18

Mentalitatea de sclavi e iremediabila; ce mare scofala ca am ajuns la niste turnee finale daca acolo am facut tartanul praf? Cu un loc 5 la CM (sic!) suntem, in aceasta parte a lumii, peste Albania si tarile fostului URSS (cu exceptia Rusiei), peste tarile nordice (dar nu Suedia ori Danemarca) si peste tarile minuscule gen Luxemburg ori Malta. Daca tinem mortis, da, suntem si peste Macedonia, Muntenegru si Bosnia, ba chiar surclasam si Slovenia! Suntem niste rasi!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează