FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA LA EURO

Maxim nu a fost păstrat de Iordănescu în lotul pentru Euro 2016 » Impresarul lui: ”Era furios și dezamăgit”

Maxim, 25 de ani, a marcat 3 goluri în 27 de apariții în tricoul primei reprezentative
Maxim, 25 de ani, a marcat 3 goluri în 27 de apariții în tricoul primei reprezentative

Articol de - Publicat miercuri, 01 iunie 2016 00:00

Impresarul lui Maxim, Lucian Marinescu, dezvăluie reacția jucătorului după aflarea veștii că Iordănescu l-a lăsat în afara lotului pentru Euro.

Anghel Iordănescu a ales ieri lotul final pentru Euro, iar momentul n-a fost simplu pentru cei cinci jucători lăsați acasă. La ora 19:30, antrenorul i-a strâns pe cei 27 de oameni aflați la Mogoșoaia, mai puțin Hora, plecat acasă la Oradea, și a citit cu glas apăsat lista jucătorilor cu care va ataca turneul din Franța. În sala de conferințe de la cantonament nu și-au auzit numele Toșca, Ivan, Ropotan, Hora și Maxim.

Evident, șocul serii l-a trăit mijlocașul de la Stuttgart, care, în ciuda speculațiilor din media, nu se aștepta să piardă competiția din Hexagon. De față cu colegii și-a înfrânat reacțiile, dar ar fi avut o ieșire nervoasă la adresa lui Puiu atunci când selecționerul a dorit să poarte o discuție individuală spre a-i explica argumentele alegerii. A schimbat doar câteva cuvinte cu Generalul, după care și-a luat bagajele, i-a salutat pe ceilalți "tricolori" și a părăsit în trombă baza de la Mogoșoaia.

"Trebuia să fie la Euro și punct!"

Starea lui Maxim a descris-o impresarul său, Lucian Marinescu: "Alex era furios și dezamăgit. E o lipsă de respect ceea ce a făcut Iordănescu. Dacă sunt puse la îndoială valoarea și potențialul unui jucător de la Stuttgart, chiar dacă vine după un an nefericit, cu retrogradare, nu mai înțeleg ce criterii au fost luate în calcul. Maxim trebuia să fie la Euro și punct! Mă abțin să comentez dacă a contat mai mult lobby-ul făcut de anumiți oameni la capitolul selecției. Sentimentul este că lui Alex i s-a furat pur și simplu un drept pe care și-l câștigase prin muncă, pe teren, în tricoul echipei naționale. E însă un tip puternic, va merge înainte, dar e păcat să fie tratat într-un asemenea mod".

Chemat de la Craiova pentru un minut

Și în cazul lui Ivan au apărut tensiuni, în special dinspre clubul Universitatea Craiova. Directorul general al oltenilor, Felix Grigore, a punctat că "noi am dat la lot trei oameni la turneul din iarnă, iar acum nu avem niciun jucător la lot. Făcusem o solicitare la FRF ca Andrei să fie lăsat la Universitatea pentru ultimele etape de campionat dacă nu e nevoie de el la națională. N-a jucat însă deloc, iar acum a fost chemat de la Craiova doar ca să i se comunice într-un minut că nu merge la turneul final".

În comparație însă, lui Hora i s-a comunicat telefonic să nu mai vină de la Oradea, fiindcă nu va face parte din grupul pentru Euro.

Fac probe la costume

Prima acțiune după anunțarea definitivă a lotului pentru Euro ține de zona de prezentare a echipei. În cursul dimineții, toți jucătorii selecționați vor avea o sesiune de probă a costumelor cu care vor fi îmbrăcați la turneul final. E vorba de o linie specială creată de Viggo, brandul deținut de Cătălin Botezatu. Colecția trebuie să fie gata până pe 4 iunie, fiindcă naționala pleacă a doua zi spre Franța.

"Le mulțumesc tuturor jucătorilor care au participat la stagiul de pregătire din Italia, precum și cluburilor la care aceștia evoluează. Îmi pare nespus de rău că a trebuit să renunț la cinci jucători"
Anghel Iordănescu, selecționer România

Cum arată lotul pentru Euro:

Portari: Tătărușanu, Pantilimon, S. Lung jr.
Fundași: Săpunaru, Mățel, Chiricheș, V. Găman, Dr. Grigore, Moți, Raț, St. Filip
Mijlocași: Pintilii, Hoban, Prepeliță, Ad. Popa, Torje, Chipciu, Stanciu, Sânmărtean, B. Stancu
Atacanți: Fl. Andone, Alibec, Keșeru

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
brigadierul
brigadierul  •  01 Iunie 2016, 14:55

Eu zic ca Maxim are mai multe sanse la fotbalul feminin....asa dupa cum joaca si cum pune osul la bataie.

piet
piet  •  01 Iunie 2016, 12:56

daca MAXIM e o hahalera ok sa nu mai fie chemat la lot.Daca IVAN e o muhaia ok renuntam la el.Dar intreb si eu ca tot omul *** alea pansate de A. POMPA,CHIPCIU sau CHIRICHES ( pentru cultura comentatorilor a gresit nu la un gol ci la toate in meciul cu Ucraina) ce sint?Singura lor calitate fiind ca sint fcsb-isti

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fibra
fibra  •  01 Iunie 2016, 12:23

Maxim,inca unul care da cu piciorul in minge si care si-a batut joc de talentul lui.O hahalera.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează
Close