FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII EURO 2012

Mircea Sandu l-a scos pe Lupescu din tratativele pentru găsirea unui nou selecţioner » Ruptură definitivă

Articol de - Publicat sambata, 07 mai 2011 00:00 / Actualizat vineri, 06 mai 2011 23:55

Răceala dintre cei doi şefi ai FRF ar fi apărut atît de la "cazul Olăroiu", cît şi din cauza unor decizii unilaterale luate de "Kaiser" în nişte contracte în care e angajată federaţia

A rămas mai puţin de o lună pînă la meciul cu Bosnia de la Bucureşti şi "naţionala" stă pe un butoi cu pulbere. La vîrful federaţiei mocneşte un conflict aprins între preşedintele Mircea Sandu şi directorul general Ionuţ Lupescu, despre care surse federale susţin că au răcit teribil relaţiile în ultima vreme.

De unde fisura? Cît timp Naşu' a lipsit din ţară spre a merge deseori la tratamente în Franţa sau la reuniuni internaţionale UEFA, FRF a rămas exclusiv pe mîna "Kaiserului". Iar în toată această perioadă fostul internaţional din Generaţia de Aur ar fi luat de unul singur o serie de decizii comerciale care l-ar fi deranjat pe Sandu, în privinţa unor contracte ale serviciului de marketing. E vorba despre acelaşi sector în direcţia căruia şeful LPF, Dumitru Dragomir, şi Giovanni Becali au lansat periodic săgeţi, sugerînd că milioane de euro sub formă de comisioane s-ar scurge în afara conturilor federale. La mijloc s-ar afla firma SEG, căreia FRF i-a cedat în 2006 managementul drepturilor comerciale. O societate cu un boom financiar spectaculos după ce a pornit parteneriatul cu federaţia şi la care acţionari sînt Cristi Iancu şi Roberto Verdeş, amici la cataramă cu Răzvan Lucescu şi cu Lupescu.

Lupescu se ocupă de Bosnia, Naşu caută antrenor
Semnele rupturii Sandu - Lupescu au apărut chiar în timpul Europeanului de juniori care se desfăşoară în aceste zile în Serbia, unde cei doi aproape că s-au ignorat! Nici la meci n-au stat împreună, iar după partidă au plecat în direcţii diferite.

Mai mult, Sandu şi-ar fi asumat în acest moment decizia exclusivă de găsire a unui potenţial succesor pentru Răzvan Lucescu. Asta după ce actualul selecţioner a fost adus la propunerea lui Lupescu. "Naşu' i-a transmis acum lui Ionuţ să se ocupe numai de pregătirea partidei cu Bosnia din 3 iunie. Lupescu nu mai e implicat cu nimic în negocierile pentru un viitor antrenor", a confirmat o sursă din FRF.

Cum varianta Olăroiu pare să fi căzut definitiv după ce antrenorul şi-a găsit un angajament bun în ţările arabe, sătul de indecizia FRF, varianta vehiculată în ultima vreme ar fi Hagi, care i-a mai pregătit pe "tricolori" în 2001, ratînd calificarea la Mondialul din 2002 după barajul pierdut cu Slovenia. Naşu' ia serios în calcul varianta de a-i oferi o nouă şansă "Regelui", pentru care fraţii Becali fac un lobby puternic.

4.000 de euro pe lună e salariul pe care-l încasează Ionuţ Lupescu la FRF, ca director general

250.000 de euro e salariul pe care l-a obţinut Răzvan Lucescu la negocierile cu Lupescu atunci cînd a preluat frîiele reprezentativei

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (6)
jurnalulviolet
jurnalulviolet  •  07 Mai 2011, 19:01
Postat de dorelu pe 07 Mai 2011, 13:15

aici nu ai dreptate ! raportat la antrenorii nostri , olaroiu este un baiat capabil ! raportat la cei care antreneaza echipe de top europene , este intradevar la un nivel mai redus far nu inseamna ca este un antrenor mai slab !

Tocmai aici e buba, vorbim de "antrenorii nostrii" si "cei care antreneaza echipe de top" ,si ajungem sa vorbim de "nationala noastra" si "nationalele care merg la turnee finale"!Sigur ca daca ar infrunta pe Al-hilal, Al-ahli sau Gloria Buzau pentru a ajunge la "Mondiale" sau "Europene" Olaroiu ar avea toate sansele sa dovedeasca ca este "baiat capabil". Stii cati "baieti capabili" sau de alde Lucescu jr sunt in Rusia? Si totusi au preferat sa dea "Nationala" pe mana unui olandez pentru care vorbesc rezultatele!Crezi ca au gresit ?

kefren1990
kefren1990  •  07 Mai 2011, 14:35

Cine e ba kaiser ? lupescu ??? :))) asta e parizer ba.

dorelu
dorelu  •  07 Mai 2011, 13:15
Postat de jurnalulviolet pe 07 Mai 2011, 09:46

Daca a blocat acest impostor, pe care unii il cred antrenor pentru ca si-a pierdut ceva vreme prin tarile arabe,IONUT LUPESCU ARE TOT RESPECTUL MEU!!!FOTBALUL ROMANESC ARE NEVOIE DE ANTRENORI NU DE NESIMTITI CARE STIU DOAR SA CEARA BANI MULTI!DACA TOT SE OFERA O CARUTA DE BANI MACAR SA ADUCEM LA NATIONALA UN ANTRENOR CARE A CONFIRMAT IN FOTBALUL (CU ADEVARAT) MARE!!!!DACA NU AVEM IN ROMANIA SUNT DESTUI "AFARA".UITATI-VA LA ECHIPELE CONSIDERATE MICI, CAT DE MULT AU REUSIT SA PROGRESEZE DATORITA UNOR ANTRENORI.NOI NE INVARTIM IN JURU' COZI ALDE HAGI, OLI SI ALTI LOSERI CA EI!!!

aici nu ai dreptate ! raportat la antrenorii nostri , olaroiu este un baiat capabil ! raportat la cei care antreneaza echipe de top europene , este intradevar la un nivel mai redus far nu inseamna ca este un antrenor mai slab !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează