FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECŢIONER

Mircea Sandu testează pista Piţurcă » Piţi 3

Austria - România 2-1, pe 1 aprilie 2009, a fost ultimul meci din mandatul precedent al lui Piţurcă la echipa naţională Foto: Mihai Şteţcu
Austria - România 2-1, pe 1 aprilie 2009, a fost ultimul meci din mandatul precedent al lui Piţurcă la echipa naţională Foto: Mihai Şteţcu

Articol de - Publicat sambata, 21 mai 2011 00:00 / Actualizat vineri, 20 mai 2011 22:28

Fostul selecţioner a făcut cu două zile în urmă o vizită misterioasă la federaţie, unde a vorbit cu Naşu'. Ar putea fi al treilea mandat pe banca ”naţionalei” după cele încheiate în 1999 şi 2009

Ziua şi numele pentru funcţia de selecţioner pe care, tot mai sigur, Răzvan Lucescu o va lăsa vacantă după meciul cu Bosnia de pe 3 iunie: de ieri, în pole position e Victor Piţurcă! Adică tocmai cel pe care Lucescu îl înlocuia în aprilie 2009! Precedentele variante fuseseră Olăroiu şi Hagi, acesta din urmă chiar vorbind despre naţională în urmă cu trei zile.


Vizita - surpriză
Cei care au fost joi la Casa Fotbalului povestesc că au avut o surpriză imensă: la un moment dat şi-a făcut apariţia Victor Piţurcă, venit într-o vizită la Mircea Sandu. Lupescu nu era în federaţie fiind încă la Dublin, de unde Naşu' s-a întors mai devreme.

Sosirea fostului selecţioner a surprins din două motive. Primul, Piţurcă nu dădea pe la Casa Fotbalului cu săptămînile chiar cînd era în funcţie. Al doilea, pînă de curînd, relaţiile dintre el şi Mircea Sandu erau reci. Lucrurile s-au schimbat însă simţitor.

Mesaje anti-Hagi
"Am fost să-i explic preşedintelui care e situaţia reală de la Craiova", a parat, ieri, Piţurcă la GSP TV. Şi a infirmat posibilitatea de a începe al treilea mandat pe banca "tricolorilor": "Prostii! Gigi Becali a lansat zvonul crezînd că schimbă el din vorbe antrenorii la echipa naţională cum face la Steaua. Nici n-aş vrea să discutăm despre acest subiect, fiindcă urmează un meci important pentru România, iar Răzvan are nevoie de linişte. Eu am trecut prin astfel de momente şi ştiu că nu e plăcut deloc să se lanseze comentarii de acest gen înaintea unei partide grele".

Ce l-a determinat pe Mircea Sandu să se reorienteze spre Piţurcă? Un curent împotriva "Regelui" din partea publicului şi, mai important, a sfătuitorilor săi cei mai apropiaţi.


"Din cîte ştiu eu lucrurile stau aşa în acest moment: Piţurcă la echipa naţională, Olăroiu la Steaua şi Răzvan la Rapid"
Gigi Becali la GSP TV

"N-aş mai fi rămas la echipa naţională pentru nimic în lume dacă preşedintele avea împotriva mea un discurs precum cel la adresa lui Răzvan după ultimul Comitet Executiv"
Victor Piţurcă la GSP TV

Lotul pentru Bosnia
Răzvan Lucescu a trimis zilele trecute telegramele de convocare stranierilor pentru acţiunile Bosnia şi America de Sud. Faţă de meciul de la Zenica, lipsesc Deac şi Florescu. Iar în acest moment nu e nominalizat un al doilea fundaş stînga alături de Raţ şi un atacant. Iată lotul probabil: Pantilimon, Tătăruşanu, Lung jr. - portari, Săpunaru, Rîpă, Chivu, Tamaş, Goian, Papp, Gardoş, Raţ - fundaşi, Roman, Torje, Mureşan, Ropotan, Alexa, Giurgiu Alexe, Zicu - mijlocaşi, Mutu, Marica, B. Stancu - atacanţi.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (2)
cneius
cneius  •  21 Mai 2011, 10:28

Este imposibil de inteles si de acceptat. Trisorul a mai fost de doua ori la echipa iar ultima oara a fost un dezastru. Pentru ce mai exista sanse sa vina din nou? Marele pacat este ca nu exista vreo autoritate superioara care sa faca curatenie in fotbalul romanesc.

bursuculvisiniu
bursuculvisiniu  •  21 Mai 2011, 02:16

Satana se intoarce... continuam sa ne zbatem in aceeasi mocirla. Pana nu se sparge clica asta mafiota Sandu-Dragomir-lupescu-piti s.a.m.d nu vom avea rezultate in fotbalul romanesc. chiar nu s-a gandit nimeni sa aduca un antrenor strain? continuam sa mergem pe "maini moarte" gen Piturca si Hagi?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează