FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - URUGUAY 1-1

Misterul scaunelor rupte la România-Uruguay » 35 la FRF, 4-5 la BGS, zero la Jandarmerie :)

Administratorii stadionului au pus la loc încă de joi dimineața scaunele rupte în timpul ciocnirilor din tribune de la meciul România - Uruguay
Administratorii stadionului au pus la loc încă de joi dimineața scaunele rupte în timpul ciocnirilor din tribune de la meciul România - Uruguay

Articol de - Publicat sambata, 03 martie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 02 martie 2012 20:41

Timp de 16 partide, scaunele de pe Arena Naţională au rămas intacte: în 176 de zile, au venit ultraşii lui Legia şi s-a disputat şi un Steaua-Rapid încins, fără urmări. Au reuşit Sandu şi Dragomir să trezească o furie care vandalizează arene sau li se inventează fanilor capete de acuzare?

La România-Uruguay, FRF şi reprezentanţii Primăriei spun că au fost rupte 35 de scaune, în timp ce Jandarmeria nu ştie nimic despre aşa ceva. BGS vorbeşte de "4-5 scaune", admite că are şi poze cu locurile vandalizate, dar refuză să le facă publice. Ar fi fost ceva, mai ales că în mărturiile spectatorilor, fotografiile şi filmările de la meci, nu se vede vreun scaun rupt!

Nimic pe video sau în fotografii
25 de minute au trecut din România-Uruguay, cînd stewarzii BGS au intervenit în forţă în sectorul 107 al stadionului. "Ultraşii deveniseră violenţi, au rupt scaune şi asta punea în pericol restul spectatorilor", a explicat joi purtătorul de cuvînt al BGS, Antoniu Ungureanu. Practic, liniştea celorlalţi spectatori ar fi determinat intervenţia, cîtă vreme scaunele rupte creşteau riscul în tribune.

Responsabilul cu securitatea al organizatorilor federali, Sorin Cojocaru, spune că în raportul de predare-primire, s-au consemnat 35 de scaune rupte. Aceeaşi informaţie o oferă şi surse din Primărie: "Scaunele rupte au fost înlocuite chiar a doua zi după meci, joi dimineaţă, înaintea antrenamentului lui Dinamo, pentru ca echipa să poată disputa în bune condiţii meciul pe care îl are în campionat". Rămîne o problemă: nici pe video, nici în fotografiile realizate miercuri pe Naţional Arena nu se vede vreun scaun rupt!

De la "care scaune?" la "fix 32"
Reacţia Jandarmeriei, prin purtătorul de cuvînt Georgian Enache, accentuează şi mai mult semnele de întrebare: "Noi nu ştim de existenţa vreunui scaun rupt. Despre ce scaune vorbiţi?". Contactat ieri de Gazetă, reprezentantul BGS a detaliat: "Da, e vorba de nişte scaune, nu sînt 35, doar vreo 2-3. Avem şi fotografii cu ele, dar nu le facem publice. Am discutat cu un avocat şi avem nevoie de ele!".

Pentru ca haosul să fie complet, Vasile Grădişteanu, director adjunct la ALPAB, instituţia care se ocupă acum de gestionarea arenei, confirmă varianta primelor pagube pe Naţional Arena: "Au fost rupte nişte scaune, dar nu scoase de la locul lor. Pur şi simplu le-am găsit crăpate, porţiunea de plastic pe care te aşezi s-a rupt. Au fost fix 32!".

"Probabil s-au urcat oamenii cu picioarele pe scaune în timpul acelor incidente şi de aceea s-au rupt. Plus că a contat şi temperatura scăzută la fisurarea plasticului" (Vasile Grădişteanu, director adjunct ALPAB)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
brod
brod  •  04 Martie 2012, 06:48

din pacate, domnilor, numai derbedeii sunt cei dispusi sa lupta impotriva altor derbedei precum cei care au insfacat fotbalul romanesc. daca am fi o natie civilizata, NICI UN SUPORTER NU AR TREBUI SA MAI INTRE PE UN STADION IN CARE JOACA NATIONALA, ATATA TIMP CAT CEI DOI -SANDU SI DRAGOMIR- MAI SUNT IN FUNCTIE. atunci, ar pleca... asa, insa, mai ciupim un rezultat... mai tragem o injuratura, si ne "distram" de minune. de ce nu afluierat nimeni din tribuna la eroarea arbitrului cu 11 m neacordat uruguayenilor? asta-i natia, vocatia si situatia...

fetitepebani.ro
fetitepebani.ro  •  03 Martie 2012, 14:03

sandu ar face orice numai sa dea senzatia ca suporterii care il contesta sunt niste golani fara pereche, care n-au treaba cu sportul. As fi vrut sa fim in evul mediu sa-l vad spanzurat pentru faptele sale. Din pacate traim intr-o romanie "moderna", in care banii te fac invincibil

zurzu_zurzu
zurzu_zurzu  •  03 Martie 2012, 13:28

Cu scuzele de rigoare pentru cum am scris,papat litere si cuvinte scrise altfel decum ar trebui ,graba de a exprima ce mi doream sa spun unora care cred ca stiu multe despre fotbal,dar de fapt nu stiu mai nimic...!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează