FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NAŢIONALĂ

VOCILE GAZETEI Muntenegru - România, comentat live pe GSP.ro de Ovidiu Ioaniţoaia, Remus Răureanu şi Marius Mărgărit: „Edi Iordănescu şi elevii lui s-au făcut de râs”

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 iunie 2022 17:49 / Actualizat sambata, 04 iunie 2022 23:57

Meciul Muntenegru - România, scor 2-0, din debutul „tricolorilor” în noua ediţie din Liga Naţiunilor, a fost comentat live pe GSP.ro de Ovidiu Ioaniţoaia (director GSP), Remus Răureanu (reporter GSP) şi Marius Mărgărit (reporter special GSP). Mai jos, opiniile lor dinaintea jocului, de la pauză şi de la finalul meciului.

Muntenegru - România 2-0. La final: 

Ovidiu Ioaniţoaia: „Am urmărit îngrijorați prima repriză, dar am sperat, optimiști, că «tricolorii» își vor reveni și vor reuși să joace fotbal după pauză. Ne-am înșelat. 

Ei s-au prezentat și mai slab în ultimele 45 de minute, aerieni, rătăciți, din care cauză au pierdut clar un meci în care n-au tras nici măcar un șut periculos la poarta gazdelor! În fond, cine i-a dominat și i-a bătut cu 2-0? 

Niște muntenegreni muncitori, vânjoși și plini de ambiție, dar nu mai mult. O echipă ultramodestă, de heirup, ba și lipsită de cei mai buni 2-3 titulari. 

Din păcate, ce-a fost la Podgorica nu se numește doar înfrângere, ci și rușine. Edi Iordănescu și elevii săi, în frunte cu căpitanul Chiricheș, campionul gafelor, s-au făcut de râs. Iar viitorul nu pare să promită nimic”.

Remus Răureanu: „Iordănescu a încercat să joace defensiv și pe contraatac. Nu a mers. Nu a funcționat nici stilul curajos al lui Rădoi. Nu a mers nici cu motivatorul Contra, nici cu germanul superexperimentat Daum. 

Federația a testat cam toate rețetele de selecționeri și echipa nu câștiga indiferent de metodă, aşa că e cam clar că ar trebui să ne liniștim măcar pentru o vreme, să nu mai avem nici pretenții, nici speranțe de la naţionala aceasta. 

Muntenegru era, în teorie, cel mai slab adversar din grupă. O să ne mai chinuim în următoarele zece zile cu alte trei meciuri”.

Marius Mărgărit: „E groaznic să privești, dar să mai și scrii...Ar fi atâtea «beepuri». Marile și eternele noastre iluzii s-au făcut iar țăndări ale deziluziilor. România a ajuns doar sparring și pentru un Muntenegru care, chiar și modestă, ne-a surclasat peste tot. 

Edi, ia-ți băieții și mai bine veniți acasă! E călduț în Liga 1, la fel și pe bancă, pe afară. A fost prea cald, umezeală mare, terenul nasol, adversarul arțăgos. 

Pe hârtie eram mai buni, ce dracu. Poate dacă jucăm online, om avea ceva șanse. Dacă ar fi să-și ducă la capăt avertismentul, Iordănescu ar rămâne fără jumătate din lot, după un singur meci. Penibil!!!”

Muntenegru - România 0-0. La pauză: 

Ovidiu Ioaniţoaia: „Repriză urâtă, la rupere, a cărei primă victimă s-a numit I. Cristea, accidentat și înlocuit după doar 12 minute! Astfel, nu ne-am putut dumiri dacă ideea lui Iordănescu Jr, urcarea unui fundaș în fața stoperilor, a fost sau nu inspirată. 

Cum cealaltă mutare a lui Edi, folosirea lui Fl. Tănase ca vârf fals, mai degrabă a dezamăgit. Fl. Tănase a alergat mult, însă fără folos. 

Muntenegrenii au controlat jocul și s-au dovedit mai periculoși, în timp ce «tricolorii», moi, parcă speriați de bombe, au construit rar și previzibil. Rezumând după 45 de minute, 0 pe teren, 0 pe tabelă”.

Remus Răureanu: Meciul e ca o reclamă pentru cafea, că fără un energizant e greu să reziști cu ochii pe ceva ce nu poate fi povestit. Poate că a doua parte va fi mai bună pentru noi. Poate că România va reuși să mai și atace. 

Poate că fotbaliști care par buni în Liga 1, aşa cum sunt Olaru şi Tănase, vor dezminţi în repriza care urmează impresia proastă pe care o avem deja despre campionatul nostru. Până acum ne-au confirmat-o”.

Marius Mărgărit: „E deja un lucru comun, muntenegrenii sunt mai puternici ca noi. Și totuși, facem exact ce nu trebuie, ne batem cu ei. Și evident, pierdem toate duelurile. 

Timizi, speriați, fără vlagă, nu legăm mai nimic. Avem aripi, însă nu putem să zburăm. Tot ei stăpânesc și jocul aerian. E nevoie de altceva. Dar cine să sune deșteptarea?!”

Muntenegru - România. Înainte de meci: 

Ovidiu Ioaniţoaia: „După clasamentul FIFA, România pe locul 48 , Muntenegru pe 70, ar trebui să fim favoriți în seara asta. Identic au stat însă lucrurile și în septembrie 2017, atunci când «tricolorii», cu Daum pe bancă, au pierdut cu 0-1 la Podgorica. 

Să sperăm că istoria nu se va repeta. Că băieții noștri vor onora prima partidă oficială a selecționerului Edi Iordănescu și vor lupta din răsputeri. 

Între altele, că vor profita și de faptul că din garnitura gazdelor lipsesc starurile Savic, un fel de Chiricheș înmulțit cu 3, și Jovetic, autorul golului de acum 5 ani. Să sperăm!”

Remus Răureanu: Iordănescu a schimbat placa frumoasă pe care o pusese Rădoi. Estetica la care ținea Mirel nu ne-a calificat la Mondial, poate ca punctele și accesul la Euro vor constitui estetica mai urâtului joc pe care-l propune Edward. 

El folosește trei fundași centrali, dintre care Cristea apare mutat la mijloc într-un 4-3-3 care ar deveni 3-4-3 în faza de atac, cu Iulian coborât în defensivă și cu Rațiu și cu Bancu eliberați pentru atac. Este singura explicație pentru care Edi a ales doi «laterali» ofensivi, nu pe Manea și pe Camora”.

Marius Mărgărit: „O luăm iar de la capăt, cu aceleași speranțe, în preambulul unui alt Euro, cu Muntenegru, la Podgorica. Hai să zicem că meciurile cu Grecia și cu Israel au fost doar «încălzirea» pentru Edi Iordănescu și băieții lui. 

Noul selecționer a dat și un ultimatum jucătorilor: «Jucați, sau e ultima convocare!». Și răbdarea noastră, și a publicului s-a întins cam mult. Așa că, jucați!”

Echipele de start

Muntenegru: Mijatovic - Vesovic, Vujacic, Tomasevic, A. Vukcevic - Marusic, Raickovic, Jankovic, Jovovic - Haksabanovic - Mugosa Rezerve: Petkovic, Dragojevic - Radunovic, M. Vukcevic, Bozovic, Beciraj, Duranovic, Balic, Savicevic, Scekic, Sekulic, Milovic Antrenor: Miodrag Radulovici 

România: Niță - Rațiu, Chiricheș, Ad. Rus, N. Bancu - R. Marin, I. Cristea, Olaru - A. Ivan, Fl. Tănase, Mihăilă 
Rezerve: Moldovan, Aioani - Manea, Al. Crețu, Alibec, Cicâldău, Maxim, Burcă, Hanca, Camora, Oct. Popescu, Camora, Mitriță Antrenor: Edward Iordănescu

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DESPRE MUNTENEGRU - ROMÂNIA: 

7 jucători nu au prins lotul României pentru meciul cu Muntenegru » La cine a renunțat Edi Iordănescu + Ce numere vor purta „tricolorii”

Muntenegru - România, la debutul în noua ediție a Ligii Națiunilor. Echipa anunțată în Gazetă + cotele la pariuri

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (29)
mihaimosila
mihaimosila  •  05 Iunie 2022, 19:32

Romania primeste gol cu capul. Il intreaba reporterul pe fundas: cum a fost la gol? Fundasul roman: Pai, venea o minge prea inalta si am zis ca nu sar, mai bine sa sara adversarul ca fraierul.

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  05 Iunie 2022, 09:08
Postat de tinn_2 pe 05 Iunie 2022, 00:27

dacă te-ai uitat, la golul 2 ne-au făcut ca la Nufărul 2 jucători din fotbalul românesc

Asta le tot spun și eu....După declarația lui iordanescu mă bucur că nu a jucat Popescu !!! Sper sa nici nu joace !!!!

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  05 Iunie 2022, 09:04
Postat de lagardere_72 pe 05 Iunie 2022, 00:21

Voi ziariștii chiar nu pricepeți că niciodată nu a fost problema antrenorului (selecționerului). E doar a jucătorilor și a sistemului din România și totul pornește de la copii și juniori cu antrenori care promovează juniorii doar pe ce aduce tata, nu pr meritele fotbalistice. Din nefericire fotbalul românesc a ajuns din urmă societatea românească

Ce problema este mă la jucători ? Un jucător de la Steaua și unul de la UTA au părut de nivel Barcelona !!! Păcat că au jucat la adversari...

Vezi toate comentariile (29)
Comentează