FOTBAL  »  NATIONALA  »  MINIFOTBAL

Naționala de minifotbal a României a învins Coasta de Fildeș, 6-1, la Cupa Continentală

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 martie 2019 13:16

România, vicampioana Europei, merge ceas la Cupa Continentală din Tunisia. După ce joi s-a impus clar contra campioanei Asiei, Irak, scor 8-0, elevii lui Marius Mitu au trecut într-o manieră excelentă și de campioana Africii, Coasta de Fildeș, scor 6-1.

Cele două echipe se mai întâlniseră, tot în Tunisia, la Campionatul Mondial din 2017, de asemenea în faza grupelor. Atunci a fost 3-0 pentru ai noștri, dar acum partida se anunța una mult mai grea. România a început în viteză jocul disputat la Tunis pe un vânt extrem de puternic și a deschis scorul în minutul 3 prin Ionuț Alecu.

Ivorienii au egalat în minutul 8, dar Sebastian Vasile și Andrei Cârstea au punctat de două prin într-un interval de 3 minute și au dus scorul la 3-1. Repriza nu a fost una deloc ușoară pentru vicecampionii europeni, deoarece ivorienii au trecut în atac și au irosit câteva șanse de gol. Cea mai mare dintre ele, un penalty în minutul 20, penalty apărat de excelentul nostru portar, Florin Matache.

Ivorienii au continuat atacurile și în startul reprizei a doua, dar același Matache a fost mereu la post. Lucurile au fost tranșate definitiv între minutele 34 și 37, atunci când Răzvan Plopeanu, de două ori și Dragan Paulevici, au punctat și au dus scorul la un confortbail 6-1. Tricolorii și-au menajat forțele până la final, cu gândul și la finala din grupe cu Cehia, meci programat tot astăzi, de la ora 18:30.

Dacă învingem Cehia, vom juca cu trofeul pe masă, sâmbătă de la ora 20:00 contra câștigătoarei grupei A, în caz contrar urmând să jucăm pentru medaliile de bronz de la ora 18:00. Noi sperăm că a venit momentul să învingem Cehia, campioana mondială și europeană en-titre, după eșecurile de la Euro 2017, 3-4 în semifinale și de la Euro 2018, 1-4 în finală.

România – Coasta de Fildeș 6-1 (pauză: 3-1)

Goluri: Ionuț Alecu, Sebastian Vasile, Andrei Cârstea, Răzvan Plopeanu (2) și Dragan Paulevici
România: Florin Matache, Cosmin Amarinei (portari) - Răzvan Plopeanu, Radu Burciu, Andrei Brașoveanu, Vlad Mocanu, Dragan Paulevici, Șaron Chirică, Ionuț Alecu, Mircea Popa, Marian Boieșan, Sebastian Vasile și Andrei Cârstea
Antrenor: Marius Mitu
Director tehnic: Cristian Lupu
Director general: Dan Ștefan Cojocaru

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează