FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2022

UPDATE Naționala U19 a României și-a aflat adversarele de la EURO » Grupă dificilă pentru „tricolori”

Naționala U19 a României își află azi adversarele de la EURO / Sursă foto: frf.ro
Naționala U19 a României își află azi adversarele de la EURO / Sursă foto: frf.ro

Articol de GSP - Publicat joi, 28 aprilie 2022 13:45 / Actualizat joi, 28 aprilie 2022 14:21

Naționala U19 a României și-a aflat adversarele de la EURO 2022. „Tricolorii” au fost repartizați în grupa A, alături de Slovacia, țara gazdă, Italia și Franța. Turneul final se va juca în perioada 18 iunie - 1 iulie.

Deocamdată se știu șapte echipe calificate: Slovacia, țară-gazdă, România, Italia, Franța, Anglia, Austria, Israel. Tabloul va fi completat cu câștigătoarea grupei 6 de la Turul de Elită (Olanda, Ucraina, Norvegia și Serbia), grupă amânată pentru perioada 1-7 iunie din cauza războiului din Ucraina.

UPDATE, ora 13:30 » România U19 și-a aflat adversarele de la EURO 

Grupa A:

  • Slovacia
  • România
  • Italia
  • Franța

Grupa B:

  • Anglia
  • Israel
  • Câștigătoare grupa de Elită 6
  • Austria

Cine sunt adversarele României U19 la EURO 2022

  • Slovacia, echipa calificată la Euro din postura de țară gazdă, nu a jucat încă vreun meci în 2022. Anul trecut, slovacii au reușit victorii impresionante, 2-1 cu Țările de Jos și 1-0 cu Portugalia. Tara gazdă de la Euro a avut însă un parcurs oscilant în meciurile de pregătire, fiind zdrobită de Germania, cu scorul de 1-6.
  • Franța, una dintre favoritele la câștigarea Euro, s-a calificat la Turneul Final dintr-o grupă cu Bosnia și Herțegovina, Cehia și Suedia, terminând pe primul loc. Potrivit transfermarkt.com, lotul Franței U19 de la ultimele meciuri amicale este evaluat la 48 de milioane de euro, adică de aproximativ 16 ori mai mult decât lotul României U19, evaluat la 3 milioane de euro.
  • Italia s-a calificat la Euro câștigând o grupă dificilă, cu Germania, Belgia și Finlanda. „Squadra Azurra” a obținut 7 puncte, singurul rezultat de egalitate fiind cu germanii, scor 2-2. Potrivit transfermarkt.com, lotul Italiei U19 este evaluat la 13 milioane de euro.

Cu cine joacă România U19 la Euro și cum se poate califica la Campionatul Mondial

Cele 8 echipe participante vor fi împărțite în două grupe de câte patru și se va juca fiecare cu fiecare. Slovacia va fi plasată în grupa A, fără a exista urne valorice. Primele două clasate în grupe joacă semifinale și se vor califica la Cupa Mondială FIFA U-20 din Indonezia 2023, împreună cu câștigătoarea barajului dintre ocupantele locurilor 3.

La precedentul Mondial U20, disputat în Polonia, în 2019, au fost prezente din Europa, în afara țării gazdă: Italia, Franța, Portuglia, Norvegia și Ucraina, ultima reușind să câștige trofeul, după 3-1 în finală în fața Coreei de Sud.

Un fost fotbalist din Divizia A vrea să candideze la șefia FRF: „Vreau să fac un apel la cei care au jucat la Mondialele din '90, '94 și '98”
FRF
Un fost fotbalist din Divizia A vrea să candideze la șefia FRF: „Vreau să fac un apel la cei care au jucat la Mondialele din '90, '94 și '98”

România U19, prima calificare din istorie la un turneu final

„Tricolorii” pregătiți de Adrian Văsâi s-au calificat la EURO 2022 U19 după ce au câștigat grupa 4 de la Turul de Elită, desfășurată luna trecută în Croația: 5-1 cu Georgia, 2-1 cu Croația, 0-3 cu Islanda. În toamna lui 2021, generația rapidistului Rareș Ilie a terminat pe locul 2 grupa preliminară din Turcia, după 1-0 cu Letonia, 5-0 cu San Marino și 1-4 cu gazdele.

Este prima dată în istorie când selecționata României U19 se califică la un turneu final CE. În 2011, juniorii pregătiți de Lucian Burchel au participat la turneul EURO U19, dar atunci România a fost țară-gazdă și nu a evoluat în tururile preliminarii.

Dacă am bătut Croația la ea acasă și dacă suntem singura națională deja calificată după primele două etape din grupe, atunci cred că putem să mergem la turneul final cu obiectivul de a juca fazele finale. Mă gândesc că putem să ne calificăm și la Campionatul Mondial U20. 

- Rareș Ilie, după calificarea la Eurpeanul U19

Lotul României U19 în drumul spre EURO 2022

  • PORTARI: Alexandru Borbei (Lecce / Italia), Aleksander Mitrovic (Genoa / Italia), Alexandru Silveanu (Concordia Chiajna), Robert Popa (U Craiova 1948), Denis Lungu-Bocean (SV Kuchl /Austria);
  • FUNDAȘI: Alexandru Pantea (Hermannstadt), Sergiu Pîrvulescu (ACS Petrolul 52), Dan Sîrbu (Farul Constanța), Andrei Coubiș (A.C. Milan / Italia), Botond Gergely (AFK Csikszereda), Cristian Ignat (FC Rapid 1923), Bogdan Lazăr (Farul Constanța), Costin Amzăr (Dinamo), Gabriel Dănuleasa (Farul Constanța);
  • MIJLOCAȘI: Andrei Pandele (Metaloglobus), Alex Trifan (FCSB), Alex Militaru (Unirea Dej), Claudiu Negoescu (Metaloglobus), Răzvan Tănasă (Farul Constanța), Ștefan Bodișteanu (Farul Constanța), Doru Andrei (Politehnica Timișoara), Albert Hofman (Universitatea Cluj), Mihai Luca (S.P.A.L. / Italia), Nicolas Popescu (Farul Constanța), Rareș Ilie (FC Rapid 1923), Eduard Radaslavescu (Farul Constanța);
  • ATACANȚI: Andreas Chirițoiu (Unirea Constanța), Cătălin Burnete (Lecce / Italia), Luca Andronache (Farul Constanța).

VIDEO Analiza lui Daniel Pancu: „Rareș Ilie face mai bine faza defensivă decât Octavian Popescu”

Citește și alte știri de actualitate:

Cu cine joacă România U19 la Euro și cum se poate califica la Campionatul Mondial

BILANȚ Ce-am avut și ce-am pierdut » Toșca, foarte slab în oficiale la națională

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (4)
lavrenty_ro
lavrenty_ro  •  28 Aprilie 2022, 15:12

Interesanta grupa, maximum 1 punct castigam!

cirus11
cirus11  •  28 Aprilie 2022, 15:00

Cand sunt doar 8 echipe toate adversarele o sa fie tari. Probabil cealalta grupa ar fi fost putintel mai usoara dar la varsta asta oricum apar surprize.

108779877311497
George Ionescu  •  28 Aprilie 2022, 15:00

...nu ne intereseaza de aceasta nationala *** ...de mici s au invatat cu suficienta ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează