FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII EURO 2024

Primul titular al „naționalei” care comentează grupa din preliminariile Euro 2024: „Cea mai accesibilă pe care o puteam avea!”

Articol de GSP - Publicat duminica, 09 octombrie 2022 18:47 / Actualizat duminica, 09 octombrie 2022 19:19

Nicolae Stanciu (29 de ani) și Ionuț Lupescu (53 de ani) au prefațat grupa în care naționala României a fost repartizată în preliminariile Campionatului European din Germania, din 2024. 

„Tricolorii” fac parte din grupa I, alături de Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra. Primele două echipe din grupă merg la turneul din Germania. 

Cine ține un pariu? Vom termina sub Kosovo!
EDITORIAL
Cine ține un pariu? Vom termina sub Kosovo!

Nicolae Stanciu: „Probabil e cea mai accesibilă grupă pe care o puteam avea”

Nicolae Stanciu, căpitanul echipei naționale din victoria cu Bosnia și Herțegovina, scor 4-1, a spus că grupa în care a fost repartizată prima reprezentativă este probabil cea mai accesibilă din care „tricolorii” puteau face parte. 

„Impresia este de grupă echilibrată, dar naționala Elveției pleacă favorită. Argumentele sunt clare, atât lotul pe care îl are la dispoziție, cât și rezultatele. Atât din ultimii ani, cât și recente. A fost sfert-finalistă la EURO 2020, e calificată la Mondialul din Qatar de anul acesta…

Vreau să fiu foarte sincer și, dincolo de faptul că e o grupă echilibrată, evident, probabil e cea mai accesibilă pe care o puteam avea, după cum s-au configurat celelalte grupe. Cred că vor fi meciuri strânse între toate echipele, exceptând duelurile cu Andorra, dar avem o șansă mare să ne calificăm din această grupă. Chiar depinde numai de noi, ca să spun așa”, a declarat Nicolae Stanciu pentru Playsport.

Nicolae Stanciu: „Ca să învingem Kosovo, trebuie să avem mare atenție”

Mijlocașul naționalei României mai este de părere că trebuie ca jucătorii primei reprezentative să aibă mare atenție la duelurile cu Kosovo, națională venită din urna a patra. 

„Deși vine din urna 4, eu am convingerea că vorbim de un adversar care poate fi considerat la fel de greu precum Israelul, venită din urna a doua. Știu stilul lor de joc în general, foarte agresiv, caută permanent duelurile. Încă nu am intrat în profunzime în analiza lor, dar avem vreme. Ca să învingem Kosovo, trebuie să avem mare atenție, să îi egalăm la toate aceste capitole unde ei sunt puternici, trebuie să fim mai buni la toate aspectele ce țin de agresivitate, să câștigăm duelurile directe”, a mai punctat Nicolae Stanciu pentru sursa citată. 

Ionuț Lupescu: „Ar trebui să ne calificăm”

Fostul mare internațional Ionuț Lupescu consideră că grupa din preliminariile EURO 2024 este una accesibilă și că elevii lui Eduard Iordănescu pot obține calificarea la turneul final din Germania. 

Cred că e o grupă foarte accesibilă, foarte bună. Eu cred că se poate obține calificarea din această grupă. Elveția e o echipă foarte bună, cu jucători foarte buni care joacă în campionate puternice și la echipe puternice. Părerea mea e că este o grupă ușoară, adică ar trebui să ne calificăm

-Ionuț Lupescu, pentru sport.ro

VIDEO. Ultrașii i-au luat la țintă pe Răzvan Burleanu, Mihai Stoichiță, Gabriel Bodescu și Radu Vișan! Banner împotriva conducerii FRF

Citește și alte articole:

Cine ține un pariu? Vom termina sub Kosovo!

Viorel Moldovan, fericit după tragerea la sorți: „Mai bine nu puteam cădea, e o grupă accesibilă”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
ricco
ricco  •  09 Octombrie 2022, 23:16

Nici nu visam la o asemenea grupa.... Dupa cum toti stim, Dumnezeu iti da, dar NU-TI BAGA SI-N SAC... BAFTA si la meciuri!!!...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează