FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - OLANDA, MARŢI, ORA 21:00, ÎN DIRECT PE ANTENA 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Noua surpriză e Chipciu! » Piţurcă schimbă un pic echipa, dar păstrează aceeaşi tactică la meciul cu Olanda

În meciul cu Turcia, Chipciu l-a înlocuit pe Marica.
În meciul cu Turcia, Chipciu l-a înlocuit pe Marica.

Articol de - Publicat duminica, 14 octombrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 13 octombrie 2012 21:13

Marcatorul de la Istanbul rămîne în afara echipei marţi, înlocuit cu extrema stelistă. Grozav are probleme la inghinali şi a rezistat pe teren 50 de minute la Istanbul doar fiindcă Piţurcă e superstiţios.

Piţurcă păstrează, în mare, formula cîştigătoare din Turcia şi pentru meciul de marţi cu Olanda. Singurul pe care selecţionerul e nevoit să-l scoată dintre primii 11 e tocmai Gicu Grozav, autorul golului din partida de la Istanbul!

Atacantul Petrolului, de a cărui evoluţie s-a mirat pînă şi Mircea Rednic, antrenorul lui de la club, a fost decisiv contra trupei lui Emre, dar n-a rezistat pe teren decît 50 de minute, după care, epuizat şi uşor accidentat, a fost înlocuit cu Cociş.

L-a păstrat din superstiţie!
Piţurcă l-a înlocuit pe Grozav abia în minutul 50, chiar dacă fotbalistul Petrolului se plînsese de dureri la inghinali încă din timpul primei reprize. De ce nu l-a înlocuit la pauză?

Apropiaţi ai selecţionerului descriu motivul şocant: "Piţi are o superstiţie: cînd scorul e favorabil, nu schimbă nimic la pauză orice ar fi. Crede că lucrurile se pot modifica în rău dacă din vestiar nu iese exact aceeaşi echipă! De aceea l-a mai ţinut un pic pe Grozav pe teren, chiar dacă îl anunţase din pauză că-l va schimba imediat cum începe repriza a doua".

Superstiţia l-a ajutat concret pe Piţurcă: schimbîndu-l pe Grozav în timpul jocului, nu în pauză, el a mai tras un pic de timp, într-un moment în care România deja conducea cu 1-0.

Stancu sau Cociş?
Cu Olanda, va juca din start Chipciu, dar Alex îl înlocuieşte pe Grozav fără să ocupe poziţia lui pe teren. Stelistul va fi utilizat în partea stîngă a ofensivei şi dilema e despre cine va juca rolul de "vîrf retras", în spatele lui Marica? Fie va fi readus acolo Bogdan Stancu , fie "Motanul" rămîne şi el pe banca de rezerve, întrucît Piţurcă n-a fost mulţumit total de randamentul dat de el la Istanbul, caz în care intră din primul minut Răzvan Cociş.

Unul dintre favoriţii lui Piţurcă, Răzvan a fost pe teren 40 de minute împotriva turcilor şi a ieşit în evidenţă mai ales ratînd o ocazie mare. Dar e într-un moment bun al carierei, joacă meci de meci la Rostov, în prima ligă din Rusia, şi constituie o soluţie mai sigură din punct de vedere defensiv decît ar fi Stancu.

Mai poate Pintilii?
Portarul şi apărătorii rămîn aceiaşi şi pentru jocul de marţi, vîrf va fi tot Marica, Torje îşi păstrează locul ca mijlocaş dreapta, Bourceanu continuă şi el ca titular. Piţurcă va decide azi ori mîine cine face pereche cu "Gladiatorul" în faţa fundaşilor. Pintilii, excelent la Istanbul, încă nu e obişnuit să joace atît de des, cu pauze scurte între meciuri.

Folosit la Steaua în acest ritm, el a avut probleme şi deseori a necesitat să fie înlocuit. Varianta pentru substituirea lui Pintilii ar fi Costin Lazăr, un mijlocaş la care Piţurcă se gîndise inclusiv pentru partida de la Istanbul, numai că a renunţat să-l mai folosească în Turcia ca să mizeze pe cuplul stelist, mai sudat decît unul format din Lazăr şi din Bourceanu.

Era indezirabil!
Chipciu primeşte o şansă uriaşă o dată cu accidentarea lui Grozav: el va fi titular împotriva celui mai tare adversar din grupă, Olanda, deşi acum două luni Piţurcă îl desfiinţa din cauza comportamentului şi renunţa să-l mai convoace! "S-a schimbat în rău de cînd a venit la Steaua, prietenia cu Tănase îi dăunează!", a comentat selecţionerul atunci. Între timp, l-a iertat pe Chipciu şi l-a chemat din nou la lot.

Cum ar putea arăta echipa:
Tătăruşanu - Tamaş, Goian, Chiricheş, Raţ - Bourceanu, Pintilii - Torje, B. Stancu (Cociş), Chipciu - Marica

"Pe Piţurcă nu-l înţelege nimeni, poate doar cei care stau foarte aproape de el să-i priceapă deciziile. Dar a băgat spaima în toţi! Ne batem pentru primul loc!" (Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

"Grozav a jucat foarte bine, mi s-a părut că Piţurcă i-a dat încredere, ceea ce eu n-am reuşit să fac. Nici eu, nici galeria Petrolului" (Mircea Rednic, antrenor Petrolul)

1 gol are pentru "naţională" Chipciu, noutatea din echipa pe care Piţurcă o va folosi contra Olandei. El a marcat într-un amical cu Grecia (3-1), în noiembrie 2011

Citește și:

Incident major la Hamburg! A încercat să atace fanii cu un topor și a fost împușcat de Poliție, înainte de Polonia - Olanda. Atenție, imagini șocante!
Euro 2024
Incident major la Hamburg! A încercat să atace fanii cu un topor și a fost împușcat de Poliție, înainte de Polonia - Olanda. Atenție, imagini șocante!
Alt „divorț” neașteptat la Dinamo! Pleacă la dorința lui Kopic
Superliga
Alt „divorț” neașteptat la Dinamo! Pleacă la dorința lui Kopic
Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Euro 2024
Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!


Comentarii (40)
buratinos
buratinos  •  14 Octombrie 2012, 18:43

Cred ca Bogdan Stancu ar fi mai indicat, de acest Cocis m-am lamurit, oricum este un risc orice ar face Piturca.

krncevic
krncevic  •  14 Octombrie 2012, 14:30
Postat de saviola2_8 pe 14 Octombrie 2012, 11:23

sper sa joace chipciu titular, e cel mai in forma jucator roman de atac al momentului. s-a vazut asta in putinele minute cat a jucat cu turcii! are biteza si dribling, exact ce avem nevoie ca sa punem in dificultyate defensifa olandeza! sper sa nu joace mutu titular.

daca Piturca juca la Pandurii il baga pe maxim,da' ajucat la steaua si d'aia il baga pe chipciu ce n-ati inteles?

liviuzt
liviuzt  •  14 Octombrie 2012, 13:58
Postat de blue_sky pe 14 Octombrie 2012, 11:56

E tare grea limba romana nu-i asa?Si e tare greu sa fii frustrat cand vezi ca Steaua o sa ia campionatul iar echipa ta are obiectiv locurile 5-6.Ce nu inteleg e ce ai cu nationala sau nu esti nici macar roman?

Ai curaj sa pariezi ca steaua ia campionatul si ca nationala stelist-a se califica la Rio? Pun pariu ca daca ia bilete acum de avion pt Rio o sa-i coste cat un bilet la peluza intr-o partida steaua - chiajna :)))

Vezi toate comentariile (40)
Comentează