FOTBAL  »  NATIONALA  »  NATIONALA

“Nu depindem de Mutu!”

Articol de - Publicat miercuri, 07 mai 2008 00:00

Într-un interviu acordat cotidianului francez L’Equipe, Gabi Tamaş a mărturisit: “Cu Mutu avem mai multă încredere. Dar am cîştigat şi fără el”.

Fără emoţii, după ce rezonanţa magnetică n-a revelat nici o leziune la ligamentele ge­nun­chiului drept, Gabi Tamaş a dis­cutat cu reporterii de la L’ Equipe des­­pre “naţionala” României. Iar ce­­le mai sensibile subiecte atinse au fost Mutu şi Piţurcă. Decarul şi selec­­ţionerul.

“Nu sîntem dependenţi de Mutu. Am cîştigat şi fără el”, a declarat fundaşul lui Auxerre, care admite însă: “Cu Adrian, avem mai multă încredere”. Totuşi, nu s-a sfiit să le dezvăluie un amănunt picant ziariştilor francezi: “De obicei, Mutu e fără greşeală pe teren. Dar dacă ar juca prost, l-am atenţiona” . A adău­gat: “La noi în echipă nu există staruri. Mutu are acelaşi statut ca şi mine, iar selecţionerul ne tratează la fel, inclusiv pe debutanţi”.

“Jucaţi de plăcere!”

“Ce gen de antrenor e Piţurcă?”, s-a interesat L’Equipe. “Ştie să discute cu jucătorii. Îi respectă, îi înţelege, îi încurajează tot timpul”, a răs­puns Tamaş. “Pare un tip dur”, l-au provocat jurnaliştii. “Uneori este. Numai cînd trebuie. Alteori e mai relaxat”, a venit replica apă­rătorului, susţinînd că “punctul său forte e că ştie ce să ne spună în cli­pe­le decisive. Discută cu noi indi­vidual, apoi pe compartimente. Ne vor­beşte din inimă şi întotdeauna ne rămîne ceva în suflet”. A po­ves­tit şi ce le transmite Piţurcă înainte să iasă pe gazon: “«Jucaţi, ştiţi să o faceţi, jucaţi de plăcere!» Asta ne-a transmis, plăcerea”.

Cum va fi România la Euro? “Toată lumea afirmă că sîn­tem o formaţie mică, a patra în gru­pă, în urma Franţei, Italiei şi Olandei. Dar, după schimbarea selecţio­neru­lui în 2004, am cîştigat meciuri importante şi am prins încredere”. A încheiat avertizînd: “Şi, atenţie, noi n-avem nimic de pierdut! Putem fi surpriza. Nimeni nu e invincibil”.

“N-avem nimic de pierdut la Euro. Jucăm pentru noi, pentru culorile «naţionalei». Nimeni nu e invincibil. Grecia a fost campioana Europei în 2004, nu? Se aştepta cineva?”
“Selecţionerul ştie ce să spună în momentele-cheie, acesta e punctul său forte. Tot ce ne zice este din inimă. Şi te face să simţi ceva”
GABRIEL TAMAŞ

Florentin Petre: “Mi-ar plăcea să fiu titular la Euro”

Într-o formă excelentă, campion al Bulgariei cu ŢSKA Sofia, Florentin Petre se gîndeşte deja la turneul final. “A fost un an bun, am înscris 11 goluri, niciodată n-am avut atîtea reuşite într-un sezon. Acum, la final, mi-ar plăcea să fiu titular la Euro” , a declarat Petre jurnalului sofiot Meridian Match. Mijlocaşul în vîrstă de 32 de ani, cel mai bun marcator străin din istoria lui ŢSKA (21 de goluri), a primit mai multe oferte. Ultima de la Torino, care îl va urmări şi sîmbătă, în derbyul cu Levski. “Ştiu că unele cluburi s-au interesat de mine. Şi din România, şi din alte ţări. Dacă va apărea o propunere care să mă mulţumească şi pe mine, dar şi pe cei de la ŢSKA, poate voi pleca. Însă, deocamdată, mă simt perfect la ŢSKA şi vreau să joc în Champions League”.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
 •  09 Mai 2008, 09:40

Nu imi place mie de Mutu dar sa fim sinceri fara el nationala noastra nu facea nimic. Chivu in schimb e absolut inutil el poate fi inlocuit cu absolut oricine.

 •  07 Mai 2008, 11:24

Mori de ras!!!

 •  07 Mai 2008, 11:21

Nu.Voi nu depindeti de MUtu ,sunteti DEPENDENTI de Mutu.Fara Mutu ati fi fost acasa uitadu-va la meciurile de la CE.Hai sa fim seriosi:FARA MUTU SUNTETI MORTZI.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează