FOTBAL  »  NATIONALA  »  RETRAGERE

Numeroasele momente nefaste din 2010 l-au făcut pe Chivu să se retragă » Măcinat

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 mai 2011 00:00 / Actualizat sambata, 21 mai 2011 23:32

Căpitanului i-a lipsit tot mai mult entuziasmul la ultimele acţiuni ale "naţionalei". El a devenit tot mai agitat din cauza oboselii acumulate şi a problemelor de la club

Ultimul an şi jumătate i-a adus lui Chivu o singură bucurie în plan sportiv, cîştigarea Ligii Campionilor, şi încă una în plan personal, naşterea celei de-a doua fetiţe, Anastasia. În rest, numai episoade care pot fi trecute fără probleme la capitolul decepţii.

Totul a început pe 6 ianuarie 2010. Într-un duel aerian cu Pellissier, atacantul lui Chievo, fundaşul român a suferit o fractură de craniu şi a fost operat. A revenit la Inter după mai bine de două luni, cu o cască de protecţie, însă n-a mai fost acelaşi.

Irascibil atît pe teren, cît şi în afara lui, Chivu a dat mereu impresia că este obosit, măcinat de programul încărcat, cu meciuri la fiecare trei zile. Românul a şi răbufnit în mai multe rînduri, cel mai bun exemplu fiind gestul obscen pe care l-a făcut la adresa fanilor Romei atunci cînd aceştia l-au jignit. Dar şi cînd, din senin, şi-a lovit violent un adversar, la un meci cu Bari.

Retragerea lui Chivu din «naţională» a venit exact într-un moment în care fotbalistul are tot mai multe probleme la echipa de club, pricinuite tocmai de reacţiile inexplicabile din 2010 încoace. Perioada cea mai agitată din cariera fostului căpitan al României!


"Prin retragerea lui Chivu, jucătorii mai tineri au pierdut un exemplu, şi-au pierdut căpitanul, care a demonstrat că şi jucătorii români pot avea performanţe extraordinare pe plan internaţional"
Gică Popescu, fost căpitan echipa naţională

501 zile între triumf şi coşmar

2010
6 IANUARIE
Într-un duel aerian cu Pellissier, de la Chievo, Chivu suferă o fractură de os parietal drept. Este operat în aceeaşi zi la Verona

24 MARTIE
Revine la Inter în meciul cu Livorno (3-0). Mourinho îl titularizează, înlocuindu-l apoi în minutul 77. A folosit o cască neagră specială, asemănătoare celor purtate de rugbyşti

7 MAI
Face gesturi obscene la adresa fanilor Romei la sfîrşitul finalei Cupei Italiei, Inter - Roma 1-0: e amendat de federaţie cu 8.000 de euro

22 MAI
Cîştigă Liga Campionilor cu Inter, după o victorie cu 2-0 în faţa lui Bayern, la Madrid, într-un meci în care însă, pus deseori în dificultate de Robben, a fost înlocuit cu Stankovici în minutul 68 pentru a nu risca o eliminare, avînd la activ un "galben"

28 MAI
Înaintea unui "amical" în Ucraina, are un discurs ofensiv, "Nu avem valoare, de asta nu ne calificăm la Mondiale!", şi anunţă că intră în silenzio stampa pentru un an de zile: "Dacă nu vă convine, luaţi-mi banderola!"

2011
3 FEBRUARIE
Are o ieşire incredibilă, lovindu-l cu pumnul în figură, fără nici un motiv, pe Marco Rossi la începutul partidei Bari - Inter 0-3. "Mă simt un om de nimic!" îşi cerea apoi scuze. S-a ales cu 4 etape de suspendare

2 APRILIE
E eliminat în derby-ul Milan - Inter 3-0: vede cartonaşul roşu în minutul 53, cînd tabela arăta doar 1-0

5 APRILIE
Primeşte două avertismente şi e eliminat în minutul 62 al dezastruosului Inter - Schalke 2-5 din Liga Campionilor. E al doilea "roşu" în interval de numai 4 zile.

21 MAI
Trimite o scrisoare la FRF prin care anunţă că se retrage de la echipa naţională din cauza vîrstei, oboselii şi a programului foarte încărcat de la formaţia de club

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
dreamer123
dreamer123  •  22 Mai 2011, 01:53

gsp istilor, aveti cota parte la denigrarea pe care o faceti ? jalnicilor

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close