FOTBAL  »  NATIONALA  »  ELVEŢIA - ROMÂNIA 0-1

Oamenii lui Piţi » Cei 4 în jurul cărora selecţionerul creionează noua naţională

Articol de - Publicat joi, 31 mai 2012 00:00 / Actualizat joi, 31 mai 2012 16:55

Victor Piţurcă a ajuns la zece meciuri pe banca echipei naţionale la cel de-al treilea mandat.

Pînă acum palmarestul este unul pozitiv, "tricolorii" cîştigînd cinci partide, remizînd în patru şi cedînd o singură dată.

În cele zece partide, Piţurcă a testat 55 de jucători. Asta înseamnă că la fiecare două meciuri România putea alinia un prim "11" complet diferit. Într-o perioadă a reconstrucţiei există însă şi jucători care deja au confirmat şi în jurul cărora se clădeşte deja noua naţională.

Patru "tricolori" au prins 80% din meciurile naţionalei cu Victor Piţurcă pe bancă, semn că ei vor fi stîlpii echipei care va aborda preliminariile pentru Mondialul din 2014.

Vlad Chiricheş, Cristi Tănase (ambii de la Steaua), Gabi Torje (Udinese) şi Costin Lazăr (PAOK) sînt singurii jucători care au bifat 8 meciuri. Tănase şi Torje sînt şi cei mai buni marcatori în noua "eră Piţurcă", ambii reuşind cîte 3 goluri.

26 de jucători din cei 55 folosiţi de Piţurcă au evoluat într-un singur meci

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
haideusicfr
haideusicfr  •  02 Iunie 2012, 08:34

Ce sa-ti spun (doar o vorba *sati* mai spun)mare echipa asta .Si jucatorii astia patru.Pe vremuri erau Hagi,Popescu ,D Petrescu I Dumitrescu,mai demult Dobrin Dumitru,Iordanescu,Nunwailer,Balaci,Cartu ...mi-e si greu sa -i compar.

mama.is.here
mama.is.here  •  01 Iunie 2012, 10:39

iar petarda de tanase? altii mai buni nu mai sunt, decat analfabetul asta...

tigruzzu
tigruzzu  •  01 Iunie 2012, 05:09
Postat de tigruzzu pe 01 Iunie 2012, 05:07

Doar o remarcă: unul din golurile cu Maccabi Haifa (cel cu capul) a fost după un ofsaid la Nikolic. Fără acel gol 5teaua nu se ieșea din grupă.

Pardon, am vrut să scriu ”nu se califica”, apoi am șters ca să scriu ”nu ieșea”.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează