FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - OLANDA, MARŢI, ORA 21:00, ÎN DIRECT PE ANTENA 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Olandezii nu se aşteptau să batem la Istanbul: "Nu ştiam că românii au o generaţie nouă atît de bună!"

Dirk Kuyt (dreapta) mai spune:
Dirk Kuyt (dreapta) mai spune: "Meciurile cu echipe ca România contează cu adevărat" // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 14 octombrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 13 octombrie 2012 19:59

Selecţionerul Van Gaal, dar şi vedetele portocaliilor văd meciul de pe Naţional Arena ca pe "adevăratul examen al grupei".

"Sîntem primii acum şi aşa vrem să fie clasamentul şi după meciul de la Bucureşti, şi la sfîrşitul preliminariilor!", spune Van Persie după 3-0 cu Andorra. Olandezii nu vor să se împiedice de nimeni în această grupă, chiar şi fără Sneijder şi Robben, doi dintre liderii echipei lui Van Gaal.

Numai că toate "lalelele", de la selecţioner pînă la ultimul jucător, şi-au dat seama, după partidele de vineri, că "tricolorii" sînt cei mai importanţi rivali în campania pentru Rio.

"Am fost mereu ţinut la curent cu ce se întîmplă la Istanbul. Speram într-un egal, însă românii au bătut cu 1-0. Sînt pe aceeaşi poziţie cu noi, au trei victorii în trei meciuri şi sînt pe coama valului, cu un moral excelent", a afirmat Van Gaal. Nu e alarmat, dar circumspect.

La rîndul său, Dirk Kuyt, vicecăpitanul Portocalei Mecanice, se aştepta la un succes al turcilor, doar joacă la Fenerbahce! Atacantul veteran, 32 de ani, 91 de selecţii şi 24 de goluri la lot, a remarcat surprins: "Nu ştiam că românii au o generaţie nouă atît de bună! Cu ei e marele examen, finala grupei".

"Românii sînt adversari adevăraţi, nu Andorra. Cu ei ne luptăm marţi pentru primul loc" (Klaas-Jan Huntelaar, atacant Olanda)

"Meciul de la Bucureşti, o finală a grupei? Noi vrem să cîştigăm tot în drumul spre Rio!" (Ron Vlaar, fundaş Olanda)

"După victoria cu turcii, românii vor avea şi mai multă încredere. E cel mai important examen" (Rafael van der Vaart, mijlocaş Olanda)

ALTE ŞTIRI DESPRE OLANDA:

Robben: "Nu vin la Bucureşti!"
Telenovela Robben s-a încheiat. Ieri, Van Gaal  a primit un răspuns definitiv. Şi din partea jucătorului, şi a lui Bayern Munchen: Arjen ratează meciul de marţi! "Nu este o accidentare gravă la coapsă, dar recuperarea cere timp. Şi partida din România vine prea devreme. Îmi pare rău, nu vin la Bucureşti", a declarat Robben. Selecţionerul a reacţionat: "Mai am nevoie de o aripă stînga. Acum!". Şi l-a readus pe Elia (25 de ani, 26 selecţii, două goluri), de la Bremen, care nu mai evoluase printre portocalii din 11 octombrie 2011, de la 2-3 cu Suedia.

Intră şi Claesie la mijloc?
Aşa cum a anunţat, Van Gaal va face trei schimbări în echipă la Bucureşti faţă de meciul cu Andorra. Van Rhijn îl va înlocui pe Janmaat ca fundaş dreapta, pe aripa dreaptă va dispărea Schaken şi va apărea Narsingh, iar Van Persie, vîrful de marţi, îl va trece pe bancă pe Huntelaar. Dar este foarte posibil încă un schimb de locuri. Selecţionerul l-a chemat ieri de la "naţionala" U21 pe Claesie, "închizătorul" de 21 de ani titular şi cu Turcia, şi cu Ungaria. Şi care ar putea juca şi pe Naţional Arena, caz în care Nigel de Jong iese din schemă.

Olanda la Bucureşti
Stekelenburg - Van Rhijn, Heitinga, Vlaar, Martins Indi - Van der Vaart, Claesie (N. de Jong), Strootman - Narsingh, Van Persie, Lens. Antr. Louis van Gaal

Sosesc mîine şi stau la Hilton
Olandezii, care vor fi încurajaţi pe Naţional Arena de 400 de fani portocalii, vor sosi mîine după-amiază la Bucureşti. Aterizarea este programată pentru ora 15:15 pe aeroportul Henri Coandă, batavii îndreptîndu-se apoi spre hotelul Hilton, unde vor locui două zile. Seara, de la 20:00, Louis van Gaal va susţine o conferinţă de presă la stadion, înaintea antrenamentului oficial, prevăzut pentru 21:00. Vor pleca marţi noapte, imediat după meci.

S-a rupt debutantul
Ruben Schaken, debutantul de 30 de ani care a şi înscris vineri, în primul său meci la "naţională", la 3-0 cu Andorra, nu face deplasarea la Bucureşti. Aripa lui Feyenoord s-a accidentat la genunchi.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
curious_george
curious_george  •  14 Octombrie 2012, 13:16
Postat de cordos_eu pe 14 Octombrie 2012, 09:31

Tatarusanu Tamas - Chiriches - Goian - Rat Bourceanu - Pintilii Torje - Chipciu - Adi Popa Grozav afara cu Stancu si Marica!!! nu au aparare foarte inalta si e mediocra fata de echipele de top din Europa. asadar nu e nevoie de atacant de careu, Marica, iar Stancu a fost imprecis in Turcia.

DU-TE BAI LA GARA CU PITICUL TAU ...

saviola2_8
saviola2_8  •  14 Octombrie 2012, 11:36
Postat de cordos_eu pe 14 Octombrie 2012, 09:31

Tatarusanu Tamas - Chiriches - Goian - Rat Bourceanu - Pintilii Torje - Chipciu - Adi Popa Grozav afara cu Stancu si Marica!!! nu au aparare foarte inalta si e mediocra fata de echipele de top din Europa. asadar nu e nevoie de atacant de careu, Marica, iar Stancu a fost imprecis in Turcia.

olanda nu e de s[eriat , ca echipa, insa are valori individuale care pot decide un meci, trebuie sa fim foarte atenti,cu publicul in spate si cu faptul ca vem un moral bun putem obtine chiar o victorie. trebuie sa credem, avem puterea sa-i batem.Sper sa si reusim! cat despre titulari as vrea sa vad aceeasi echipa, doar pe chipciu sa-l vad titular in locului lui stancu sau grozav! asa cred ca o sa si schimbe piturca, e o schimbare logica. Sper totusi sa nu-l vad pe coccis titular!

cordos_eu
cordos_eu  •  14 Octombrie 2012, 09:56

Marica probabil va fi si el acolo. am studiat apararea olandeza si totusi e inalta!!! am crezut ca nu l-au chemat pe Douglas.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează