FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Operaţiunea Radu » Răzvan Burleanu merge la Roma pentru a-l convinge pe Ştefan Radu să revină la echipa naţională

Pe 22 martie 2013, Ștefan Radu apărea pentru ultima dată la națională: 2-2 cu Ungaria, la Budapesta, în calificările CM 2014
Pe 22 martie 2013, Ștefan Radu apărea pentru ultima dată la națională: 2-2 cu Ungaria, la Budapesta, în calificările CM 2014

Articol de - Publicat luni, 17 martie 2014 00:00 / Actualizat luni, 17 martie 2014 09:23

Fundaşul stînga al lui Lazio renunţase să mai vină la lot în urmă cu 11 luni. Acum, e gata să revină. ”Pe linia FRF - selecţioner - jucător, cazul e aproape rezolvat”, spun surse de la "naţională". Azi ar urma doar să se finalizeze discuţiile.

Continuă campania de reaşezare a lucrurilor în vîrful fotbalului românesc. După ce a pornit demersurile pentru cooptarea lui Chivu în staff-ul federal, noul preşedinte al FRF şi-a fixat drept a doua ţintă readucerea lui Ştefan Radu la echipa naţională! Iar azi va merge într-o vizită-blitz la Roma pentru o discuţie specială cu fundaşul stînga de la Lazio!

Vor servi împreună prînzul
"Au mai fost în ultimele zile contacte între federaţie şi Radu, iar jucătorul e dispus să aibă un alt început la lot", au precizat surse din apropierea reprezentativei. În principiu, revenirea apărătorului printre "tricolori" ar fi deja la această oră o chestiune rezolvată în proporţie de 90%.

Întrevederea Burleanu - Radu ar avea însă rolul primordial de a bate în cuie această operaţiune, cu ţintă finală calificarea la Euro 2016.

În plus, proaspătul şef de la Casa Fotbalului doreşte să-l cunoască personal pe fostul dinamovist şi, la o masă de prînz, să-i prezinte şi planurile legate de echipa naţională.

Piţurcă a deschis uşa
Tonul l-a dat însă chiar selecţionerul Victor Piţurcă. Săptămîna trecută, invitat la sport.ro, antrenorul României a explicat: "Pe Ştefan Radu l-am dorit şi îl doresc foarte mult şi acum la naţională. O să am din nou o discuţie cu el. Trebuie să înţeleagă faptul că naţionala nu se refuză, indiferent că eşti căpitan la Lazio sau ai cîştigat Liga Campionilor".

S-a retras în aprilie 2013: "Se simţea stingher!"
În urmă cu 11 luni, Ştefan Radu şi impresarul său de atunci, Ioan Becali, anunţau ieşirea fostului dinamovist din cărţile reprezentativei. "Voi spune pas următoarelor convocări. Nu am avut evoluţii foarte apreciate la lot şi asta e tot ce pot spune. Sînt jucători care pot duce greul, nu este nici o pierdere dacă nu mai vin eu", spunea Radu în aprilie 2013.

Completat de agent: "Am înţeles de la el că nu are cine să-l convingă să mai vină la naţională. Probabil s-a simţit stingher. «Nu mai am nici un dinamovist de-ai mei!», îmi zicea. E un alt tip de om, un caracter aparte. Vrea să-şi trăiască viaţa în alt mod!".

Posibilă consecinţă: Raţ în pericol
Aşteptata întoarcere a lui Ştefan Radu printre "tricolori" l-ar putea trece pe linie moartă pe Răzvan Raţ! "Planurile ar fi ca preliminariile pentru Euro 2016 să înceapă în toamnă cu Ştefan Radu printre titulari", au punctat surse de la lot. Lazialul ar reveni la naţională la "dubla" programată în cadrul turneului din Elveţia: amicaluri cu Albania (31 mai, Sion) şi Algeria (4 iunie, Geneva).

Săpunaru rămîne caz închis
Alt nume ieşit din circuitul "naţionalei", Cristi Săpunaru, nu va beneficia de aceeaşi abordare ca Radu. Fundaşul lui Elche a ajuns rezervă la club şi nu mai reprezintă o opţiune viabilă pentru campania CE 2016. Piţurcă va miza în continuare pe flancul drept pe Măţel şi Luchin.

14 selecţii a strîns pînă acum Ştefan Radu la echipa naţională: n-a marcat nici un gol

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
rudel.obreja
rudel.obreja  •  17 Martie 2014, 19:46
Postat de andrei.f pe 17 Martie 2014, 13:18

limbricul băşist face, de fapt, o excursie pe banii federaţiei !

La asta ma gandeam si eu. Cred ca inventeaza scuze sa fac plimbari gratis. Eh catzi fura domle

talpaiadului
talpaiadului  •  17 Martie 2014, 18:20

Stefan Radu e slab, la Lazio gafeaza mai mult decat toti ceilalti fundasi la un loc. Rat e mult mai constant, chiar daca e batran si lent. Pana si Lato gafeaza mai putin decat Radu. Si oricum, el a renuntat la nationala, cum adica nu mai vine la lot pentru ca nu i-au fost apreciate evolutiile, pai daca a jucat prost, de-aia nu a fost apreciat, el ar fi trebuit sa fie recunoscator lui Piturca pentru ca il tot convoca in ciuda faptului ca el era penibil pe teren.

hytman2007
hytman2007  •  17 Martie 2014, 14:52

Ce pana mea vede la stefan r.,este varza,am urmarit multe meciuri jucate de Lazio si mi se pare ca nu are ce cauta la nationala,stie Piti de ce nu la convocat,a si mai este unul cu nume de Sapun aceiasi PROBLEMA astia niciodata nu sunt pentru nationala.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează
Close