FOTBAL  »  NATIONALA  »  COMENTARIU

Opinie Adrian Florea » Comentariu acid după numirea lui Daum la naţională: "Selecţioner sau egumen?"

foto: Cristi Preda
foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 08 iulie 2016 19:13

Nu, nu mă pricep deloc la fotbal! Şi n-o spun doar ca să-i fac pe plac lui Traian Ungureanu, care mai ieri ne sfătuia pe toţi: "Prima datorie a unui gazetar de fotbal e să admită că nu se pricepe la fotbal".

Recunosc că nu înţeleg nimic din fenomen mai ales când văd balamucul mediatic provocat de instalarea lui Christoph Daum la comanda naţionalei. Şi pentru că neamţului nu i se prea impută calităţile de tehnician, nu poţi performa în trei ţări dacă eşti vreun păcălici!, corul acuzatorilor îi reproşează păcatele tinereţii: consumul de cocaină şi niscaiva petreceri cu prostituate. De parcă Daum a fost adus pe post de egumen al mănăstirii Cernica ori chiar de Patriarh, nu de selecţioner! Sau de parcă noi am fi toți niște sfinți și am băgat în casă pe necuratu'!

Ar fi fost mai bun "unul de-ai noştri", eventual unul din ăia care s-au făcut că antrenează turbane prin Golf şi au sfârşit prin a fi demişi de fiul nepotului şeicului, nu-i aşa?! După un sfert de veac în care am pendulat între Puiu şi Piţi, oare nu e vremea să încercăm şi altceva?!

Și când văd cine-s cei mai vocali contestatari - preacuvioşii Gigi (Becali), Marius (Şumudică), Florin (Prunea) şi Cornel (Dinu) -, mai că regret că Daum nu are și păcate ceva mai grele. Amin!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
1534548963523099
Vasile Nistor  •  08 Iulie 2016, 20:24

Cred ca e singura mutare buna a lui Burleanu pana acum! Contestatari sunt cei ce au distrus fotbalul romanesc! Nimeni nu vrea sa vada ca toate tarile din jur au apelat la antrenori straini. Este necesara o schimbare de mentalitate in fotbalul romanesc cat mai urgent. Dupa Generatia de Aur, nu s-a mai jucat fotbal. Atunci a fost realmente o generatie de exceptie, nu a fost meritul antrenorului prea important. Priviti ce se intampla in handbalul romanesc cu antrenori straini! Antrenorii romani tebuie sa se recicleze urgent, cum activeaza azi, nu avem nicio sansa pentru performanta.

whiteredarad
whiteredarad  •  08 Iulie 2016, 19:42

Contestatarii lui Daum vor aparea, si mai multi, la prima infrangere. Noi, romanii sintem xenofobi, de altfel, sintem printre putinii, din Europa, care nu am naturalizat straini ( cunosc un medic strain, insurat aici, cu casa si serviciu,care a primit cetatenia dupa ...15 ani de incercari, desi aduce destule bune lucruri), uitam ca prima campioana europeana , din Romania, la fete, la handbal, a avut un antrenor strain si multe jucatoare straine. Alde Sumudica sau C Dinu, altfel bunicei de mistocareala , nu pot vedea nimica bun in venirea unui strain. Eu unul cred ca schimbarea este buna. Nu vom deveni campionii Europei, dar nici nu vom mai juca acel fotbal de tip Piturca & Iordanescu,( am fost si in Elvetia, am fost si acum, la Paris), in care a ataca este o intamplare, iar daca am primit gol sintem terminati. Cred ca aducerea unui strain, la Nationala este una din primele lucruri bune facute de echipa lui Burleanu.

poison
poison  •  08 Iulie 2016, 22:21

Foarte bine! Ne-ar trebui nemti si la finante, fisc, educatie, sanatate, infrastuctura..

Vezi toate comentariile (18)
Comentează