FOTBAL  »  NATIONALA  »  ESTONIA - ROMÂNIA, VINERI, 21:00, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Ordinul lui Piţi: Steaua României » ”Naţionala” se colorează în roşu şi albastru

Articol de , - Publicat miercuri, 05 septembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 04 septembrie 2012 22:46

Parcursul din campionat al trupei lui Reghecampf îl determină pe selecţioner să construiască prima echipă din aceste preliminarii pe scheletul formaţiei din Ghencea. Altă mutare-surpriză: folosirea din primul minut a lui Măţel, ca fundaş dreapta


Piţurcă şi-a făcut deja, în mare parte, calculele legate de echipa cu care va începe preliminariile pentru Mondiale. Iar traseul Stelei din începutul sezonului i-a simplificat misiunea: selecţionerul e gata să titularizeze nu mai puţin de cinci roş-albaştrii la Tallinn, unde va juca o carte importantă a campaniei! Şi printre aleşii lui Piţurcă se va număra inclusiv debutantul Rusescu, adus în premieră la "naţională"!

L-a scos din lot pe Stancu, îl face rezervă pe Grozav
Va fi surpriza numărul unu pe care "tricolorii" o pregătesc balticilor. De ce Raul? Pentru că atacantul de 24 de ani e golgeterul la zi al Ligii 1 după primele şapte etape, iar pofta lui de gol e exact ceea ce-i trebuie "naţionalei" la startul spre Rio 2014.

Piţurcă l-a lăsat acasă pe Bogdan Stancu tocmai spre a-i face loc în lot lui Rusescu, iar stelistul îl va lăsa, probabil, pe bancă pe petrolistul Grozav, care e în scădere de turaţie la club. Va fi folosit în spatele lui Marica, de unde să apară la finalizare, dar să fie responsabil şi cu pasa decisivă. "E foarte motivat şi nu are nici un pic de emoţie", a descris un om din staff-ul lui Piţurcă primele ore petrecute la "naţională" de Rusescu.

"Am venit să marchez"
Ieri, jucătorul Stelei a apărut foarte sigur pe sine şi la conferinţa de presă: "Prima convocare înseamnă foarte mult pentru mine, pentru cariera mea. Mă simt pregătit să debutez, stau foarte bine din punct de vedere fizic. Pentru asta am venit, să joc şi să marchez".
A doua mişcare-şoc pe care Piţurcă o prepară vine de la mijlocul terenului. Lîngă Bourceanu, selecţionerul îl va plasa pe Pintilii, preferînd să mizeze exact pe cuplul de închizători din Ghencea.

Saltul de la "emotiv" la util
În urmă cu o lună, înaintea "amicalului" din Slovenia (3-4), antrenorul reprezentativei explica faptul că nu l-a mai luat pe Pintilii pentru că "încă nu-mi place. Reacţia lui la echipa naţională nu a fost aşa cum mă aşteptam. Probabil e mai emotiv. E şi o problemă de personalitate". Între timp, fostul mijlocaş al Pandurilor a plusat la Steaua, a devenit unul dintre oamenii de bază din formula lui Reghecampf şi a apărut şi pe lista marcatorilor. A înscris chiar în ultima etapă, la 2-1 cu Oţelul, pe teren propriu.

Accidentarea lui Luchin, norocul lui Măţel
Iar a treia mutare-surpriză a selecţionerului vine la postul de fundaş dreapta. Va merge, aproape sigur, pe mîna lui Alexandru Măţel, căruia tot Piţurcă i-a oferit debutul în toamna trecută, la 0-2 cu Luxemburg, în finalul preliminariilor Euro 2012.

Luchin s-a accidentat în ultima partidă de campionat, la Astra - Dinamo (1-0), nu e încă recuperat complet, chiar dacă a participat normal la antrenamentul de ieri dimineaţă. Piţi nu vrea însă să-l forţeze, urmînd să-l folosească în a doua partidă, contra Andorrei, pe 11 septembrie.

Echipa
Lobonţ - Măţel, Goian, Chiricheş, Raţ - Pintilii, Bourceanu - Torje, Rusescu, Tănase - Marica

Ce cote mai oferă casele de pariuri

România cîştigă fără să primească gol 3,50/1
România nu pierde (X2) 1,30/1
România nu primeşte gol 2,50/1
România cîştigă la minimum două goluri diferenţă 4,50/1

"Sîntem şapte stelişti la lot şi sper că vom face o treabă bună. Estonia este o echipă care, din cîte am văzut, se va apăra. Noi trebuie să ne facem jocul nostru şi să înscriem"
Raul Rusescu, atacant România

Marius Niculae s-a lovit
Un moment de panică la antrenamentul de ieri dimineaţă al "tricolorilor". La un duel mai tare, Marius Niculae s-a lovit cu un coleg şi a fost călcat destul de dur pe laba piciorului drept. Alarma a sunat doar pentru un moment, căci "Săgeată" şi-a revenit în cîteva minute şi-şi va putea continua fără probleme antrenamentele alături de ceilalţi colegi.

Miza pe fazele fixe
Finalul şedinţei de pregătire de ieri s-a axat pe executarea fazelor fixe. Cu zidul mutat pe ambele colţuri ale careului, Tănase şi Raţ au exersat vreme de aproape jumătate de ceas şuturile de la marginea suprafeţei de pedeapsă, în timp ce fundaşii, ghidonaţi permanent în zid de uriaşul Goian, au încercat să oprească baloanele. Între buturi, Pantilimon a fost cel mai greu de bătut, iar Lobby a fost depăşit, îngrijorător!, la foarte multe dintre "trasoarele" cuplului Tănase - Raţ.

Sandu: "Mînca-v-aş gura, ce tot insistaţi cu Sînmărtean?!"
Preşedintele FRF a avut ieri o reacţie virulentă vizavi de neconvocarea lui Lucian Sînmărtean pentru meciurile cu Estonia şi Andorra, luîndu-i apărarea selecţionerului: "Mă, mînca-v-aş gura, m-aţi omorît cu Sînmărtean ăsta! Ce tot insistaţi cu Sînmărtean? A calificat naţionala, a calificat Vasluiul undeva? E un jucător bun, bravo lui!, dar nu e pIţurcă obligat să-l cheme la lot. O să revină Mutu, o să fie şi Chpciu, nu mai e Sînmărtean. Punct!".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (158)
itt_vagyok
itt_vagyok  •  07 Septembrie 2012, 00:11

Hajrá Észtország ! Észtország 1 - 0 Romania : ) steaua are doar 2 maxim 3 jucatori de nationala romaniei, nu 7, lol

wizkid271611
wizkid271611  •  06 Septembrie 2012, 10:33

in afara de mutu, goian, rat si lobont care din "nationala" asta de cacao a mai calificat rromania la un turneu final? sanmartean iasa pe podium cu vaslui, steaua numa viseaza....tara de cacat....sper sa face 0 puncte in preliminarii....vreau sa ajungem sa ne sperie si andora sau san marino....ca asta meritam....gunoailor din FRF si LPF. nu va dati seama ca toti de aici va injuram? Muriti!!!!!! sa avem si noi parte de fotbal.

mariusarad
mariusarad  •  05 Septembrie 2012, 22:53

Cum sa nu joace Piturca cartoforul cu jucatorii de la Steaua!? Doar pt ce a fost pus selectioner la nationala Romaniei? Nu pt a juca cu jucatorii oierului si ai lui Borcea? Sforile le trag spagarii din FRF si LPF cu ajutorul (voturile) clanului Becali ? Vai de tine tara pe ce mana ai ajuns.....Nu mai ´´prindem´´ vreun mondial sau european numai daca organizam (hahaha) noi asa ceva, sau mituim tot forul FIFA !! RUSINE SA VA FIE FRF si LPF !!

Vezi toate comentariile (158)
Comentează