FOTBAL  »  NATIONALA  »  IRLANDA DE NORD - ROMÂNIA, SÎMBĂTĂ, 21:45, GSP.RO, TVR1

Patru dileme pentru Anghel Iordănescu » Semnele de întrebare ale selecționerului înainte de meciul cu Irlanda de Nord

Articol de - Publicat vineri, 12 iunie 2015 00:00

Săpunaru sau Papp? Popa sau Torje? Maxim sau Stancu? Andone sau Keşeru? De la revenirea pe banca "tricolorilor", Iordănescu are cel mai complicat meci din punctul de vedere al opţiunilor pentru titularizare. Antrenamentul oficial de azi ar trebui să-i ofere răspunsuri certe.

Pe axa Raţ - Sînmărtean, care-l ţine de o săptămînă în priză pe selecţioner, veştile s-au amestecat înainte de plecarea tricolorilor către Belfast.

Căpitanul a dat semne de revenire, Lucian e în continuare în piuneze. Ambii au urmat ieri doar un program lejer, cu menţiunea că Raţ a forţat pe finalul şedinţei de pregătire.

A lucrat circa 20 de minute şi cu mingea, n-a resimţit dureri, dar verdictul final se amînă cu încă 24 de ore. Antrenamentul oficial va oferi răspunsul asupra stării jucătorului, iar şansele ca el să fie în primul 11 sînt de 50%.

Andone îşi revine

În rest, Keşeru şi Gardoş sînt complet OK, iar Florin Andone mai resimte încă dureri la glezna lovită la antrenamentul de miercuri, însă faza critică a trecut. Iordănescu îl poate folosi chiar din primul minut.

Dincolo de accidentări, există încă patru posturi în suspans la capitolul titularizare. Săpunaru sau Papp fundaş dreapta? Popa sau Torje mijlocaş dreapta? Maxim sau Stancu în linia mediană? Andone sau Keşeru vîrf?

Cea mai grea alegere

În principiu, Iordănescu e tentat să opteze pentru primii din fiecare enumerare, iar cea mai grea alegere pare să fie la binomul Popa - Torje. Ambii au avut un final de sezon bun.

Stelistul a punctat de două ori în finala Cupei cu U Cluj, s-a remarcat cu un assist cu Pandurii în Cupa Ligii şi a avut evoluţii remarcate în încheierea unui an dur pentru roş-albaştri.

Iar Torje a uimit cu o reuşită direct din corner contra lui Beşiktaş, "un gol pe care-l marchezi poate o singură dată în carieră", cum remarca însuşi mijlocaşul după bijuteria din Turcia. Va fi, pînă la urmă, şi o chestiune de fler din partea Generalului.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
1638805399689278
Viorel Vîrlănuță  •  12 Iunie 2015, 22:01

Păi dacă intră *** aia de Torje care n-are nici o treabă cu fotbalul,atunci închid televizorul !,este valabil și în cazul lui Săpunaru care poate lua cartonaș roșu când îți este lumea mai dragă,în rest este un fotbalist rudimentar de divizia B de la noi,care n-are ce căuta în națională !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

samertx
samertx  •  12 Iunie 2015, 19:53

Am și eu o dilemă. Una spinoasă pe care o transform în problemă! Chiar nu se găsea un selecționer civil ptr. amărîta aia de echipă. Chiar așa? Să fie antrenată de generali rezerviști! ? :))

albann0
albann0  •  12 Iunie 2015, 17:29

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează