FOTBAL  »  NATIONALA  »  SLOVENIA - ROMÂNIA 4-3

Paul Papp a făcut cel mai slab meci de la ”naţională”, dar promite să se revanşeze în preliminariile CM: "Am fost penibil. Îmi cer scuze!"

Articol de - Publicat vineri, 17 august 2012 00:00 / Actualizat joi, 16 august 2012 22:40

Fundaşul de 22 de ani recunoaşte că a greşit la golurile 1 şi 4 ale slovenilor, spune că e complet nemulţumit de prestaţia sa de miercuri seara şi-i roagă pe fani să vină totuşi alături de ”tricolori” în drumul spre CM, deşi echipa nu le-a oferit motive solide


- Paul, ţi-e greu să mai vorbeşti după evoluţia ta de la Ljubljana?
- Îmi închipuiam că va veni, la un moment dat, şi un astfel de meci. Se întîmplă în viaţa oricărui fotbalist. Bine măcar că nu s-a întîmplat într-o partidă oficială! Eu ştiu exact unde am greşit şi nu m-ar ajuta cu nimic să mă ascund după deget.

"Am revenit prea tîrziu în apărare"
- Şi unde ai greşit?
- La marcaj, la primul gol, şi la golul patru, cînd am avansat în atac şi am revenit prea tîrziu pe postul meu. Am zis să urc pentru o centrare a lui Raţ, am făcut o cursă de vreo 60 de metri, trebuia să alerg înapoi vreo 80 de metri, dar n-am mai avut timp. Încerc să remediez aceste lucruri, vreau să învăţ dintr-o astfel de experienţă nefericită. Am fost penibil şi-mi cer scuze pentru prestaţia de miercuri! Sînt foarte nemulţumit de mine!

- Rareori auzim asemenea lucruri oneste şi spuse civilizat de jucătorii echipei naţionale!
- Ăsta e adevărul! La ce mi-ar ajuta să nu fiu realist?! Nu prea am gîndit pe teren la Ljubljana şi asta ne-a costat pe toţi. Puteam să evităm greşelile comise. A fost o atmosferă tristă la final. Nu m-a încălzit cu nimic nici faptul că am marcat primul meu gol la echipa naţională.

"Joc şi portar dacă asta îmi cere selecţionerul"
- Piţurcă preferă să te folosească fundaş dreapta la reprezentativă, iar la club evoluezi ca fundaş central. Te încurcă această reprofilare?
- Deloc! Pentru mine e important să joc la echipa naţională. Dacă selecţionerul îmi cere să fiu mijlocaş sau portar, o fac aşa cum mă pricep mai bine.

- Mai sînt trei săptămîni pînă la partida cu Estonia, ce motive ar mai avea oamenii să vină acum înapoi lîngă echipa naţională după eşecul de la Ljubljana?
- Nu prea le dăm motive fanilor să aibă încredere în echipa naţională. Dar eu am puterea să fac un apel către suporteri să vină alături de noi în startul campaniei pentru Mondiale, fiindcă vrem cu toţii să mergem în Brazilia, la turneul final. Trebuie să facem, pînă la urmă, o figură frumoasă şi să trecem de această grupă complicată din preliminarii!

"Sînt foarte respectat la Chievo"
- Hai să vorbim un pic şi despre noul tău club, Chievo. Se apropie startul în Serie A, ai emoţii?
- Mă simt foarte bine la Verona. E un oraş liniştit, un club unde sînt respectat şi te poţi concentra numai pe fotbal. Începem cu Bologna, acasă, săptămîna viitoare, dar înainte, sîmbătă, jucăm cu Ascoli în Cupa Italiei. Am stat trei săptămîni în campionat, am tras tare în pregătiri, abia aştept să înceapă sezonul!

- Stai cu prietena în Italia?
- Da, locuim împreună într-un apartament pe care ni l-a oferit clubul foarte aproape de centrul oraşului. E un loc foarte frumos, plin de turişti, ieşim de fiecare dată cînd îmi permite programul. Să vedem cum va fi însă cu fotbalul! Vor începe meciurile oficiale, acolo o să-mi dau seama dacă, alegînd Chievo, am făcut pasul care trebuia pentru cariera mea. Sigur, îmi doresc enorm să reuşesc în Serie A, dar îmi place să lupt pe teren şi să vorbesc mai puţin.

11 meciuri a strîns Paul Papp la echipa naţională, pentru care a înscris o singură dată, la Ljubljana; a debutat în februarie 2011, la 2-2 cu Ucraina

350.000 de euro e salariul anual al lui Paul Papp la Chievo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
cartman4270
cartman4270  •  17 August 2012, 21:44

In sfarsit un jucator care recunoaste cand greseste,dar vina cea mai mare e a lui Piturca si totusi pe el nu l-am auzit sa recunoasca cu tarie acest lucru.

bruk
bruk  •  17 August 2012, 13:12

Chiriches e cel mai bun fotbalist la ora actuala din fotbalul romanesc . Problemele au fost la fundasii laterali ,care n-au existat pe teren ,la toate fazele de atac\contraatac ale adversarilor ,fundasii laterali nu veneau inapoi din atac . Nu avem nici o sansa cu un antrenor ca Piturca ,selectia jucatorilor a fost penibila. Cred ca cea mai buna formatie ar fi un 4-2-3-1 cu Pantilimon., R.Stefan -Chiriches -Goian-Sapunaru , Bourceanu-Lazar, Chipciu-Sanmartean(Grozav)- Torje(Deac) ,Tucudean (Niculae).

tutan80
tutan80  •  17 August 2012, 13:06
Postat de shab pe 17 August 2012, 12:56

Va curg voua balele dupa un jucator ca si Chiriches. Cred ca te-ai scapat pe tine de fericire ca a facut si el in sfarsit o greseala. Din pacate pt tine, in restul meciului a jucat perfect, ca de obicei, asa ca te poti pregati sa jelesti in continuare

Tu ce meci ai vazut? Nu zice nimeni ca nu este un bun jucator dar la ora meciul-ui a fost praf.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează