FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FEROE, DUMINICĂ, 19:00, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Peste Loţi » Răzvan Raţ poate ajunge la meciul cu Feroe la 103 prezenţe sub tricolor

Razvan Rat
Razvan Rat

Articol de , - Publicat sambata, 28 martie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 27 martie 2015 20:44

Incert înaintea acestei săptămîni, căpitanul "naţionalei" s-a refăcut la timp şi ar putea începe din primul minut împotriva Insulelor Feroe


Cel mai experimentat jucător din echipa naţională a României e 95% recuperat pentru partida de mîine. Asta susţin sursele Gazetei din cadrul lotului, care punctează că fundaşul stînga de la PAOK Salonic ar începe ca titular împotriva Insulelor Feroe, fiind refăcut după problemele la aductori.

Deşi Anghel Iordănescu ar putea începe şi cu un "tricolor" mai puţin folosit, precum Sepsi ori Vătăjelu, împotriva unui adversar modest, Raţ are şi un alt ţel. Poate fi singur pe locul 4 al ierarhiei celor mai selecţionaţi români!

Peste Loţi, departe de podium
L-ar depăşi pe Ladislau Boloni, cu care se află la egalitate deocamdată, 102 prezenţe în tricoul "naţionalei". Însă ar mai avea destule jocuri pentru a ajunge la podium, care se prezintă astfel:

1. Dorinel Munteanu 134 selecţii
2. Gheorghe Hagi 124 selecţii
3. Gheorghe Popescu 115 selecţii

Dacă va juca toate meciurile din calificări, iar România se califică la Campionatul European, incluzînd aici prezenţe în toate eventualele "amicale" de pînă atunci, Raţ s-ar apropia de Popescu. Însă ar putea să-l întreacă doar dacă va continua şi în preliminariile CM 2018.


2 goluri a marcat Raţ în cele 102 prezenţe: la 5-1 cu Germania şi 1-0 cu Albania, ambele amicale

Experienţă sau experiment?
În afară de incertitudinea Raţ, Iordănescu mai are o dilemă în linia de trei din spatele lui Keşeru. Are de ales, în centru, între veteranul Sînmărtean, 35 ani, în care ar avea mai multă încredere, însă l-a văzut mai puţin la lucru în ultima vreme, şi tînărul Bumba. Ultimul, 21 de ani, a mai jucat la "naţională" un singur meci, cu Turkmenistan, însă e în formă la ASA Tg. Mureş. Dacă i-ar folosi pe amîndoi, din schemă ar sări Tănase, proaspăt implicat într-un scandal cu fanii Stelei după meciul cu Viitorul.

Cum ar putea începe Iordănescu mîine: Pantilimon - Papp, Gardoş, Chiricheş, Raţ - Pintilii, Nistor - Maxim, Bumba, Cr. Tănase - Keşeru


Chipciu e out
Aflat în cantonamentul "naţionalei" deşi nu este în cea mai bună formă, Alex Chipciu s-a accidentat la antrenamentul de joi şi nu va juca în partida de mîine. "A suferit o întindere la aductor, la coapsa stîngă", a confirmat şi doctorul echipei naţionale, Pompiliu Popescu. Mijlocaşul Stelei, în vîrstă de 25 de ani, are 3 goluri în 17 selecţii la echipa naţională. Pe poziţia sa va fi folosit Alexandru Maxim.

Favoriţii Europei
Casele de pariuri îi declară pe "tricolori" favoriţi la calificare, dintre toate echipele cotate în grupele din preliminarii. Înaintea partidei de duminică, selecţionata României înregistrează o cotă de 1.02 că va participa la turneul final şi de 1.40 că va reuşi calificarea de pe prima poziţie. Contracanditatele Ungaria şi Irlanda de Nord sînt următoarele cotate (2.50), în timp ce Finlada şi Grecia au slabe şanse în viziunea bookmakerilor (4.50). O victorie în partida cu Feroe are o cotă maximă de 1.15, în timp ce surpriza, un succes al nordicilor, 26.00.

Arbitru pe măsură
O brigadă portugheză va arbitra partida cu Insulele Feroe de duminică. Centralul Artur Dias se află la primul meci internaţional de seniori într-o competiţie oficială. În 2013, lusitanul s-a aflat la centru într-un amical cîştigat de Franţa în faţa Australiei, scor 6-0. Dias e recunoscut în Portugalia pentru blîndeţea cu care oficiază partidele: are o medie de 1,5 cartonaşe galbene pe meci, extrem de mică în comparaţie cu cea normală (4), şi arată foarte rar cartonaşul roşu. Acesta va arbitra, alături de Ovidiu Haţegan, la CM U20 din Noua Zeelendă. La Ploieşti, "centralul" va fi ajutat la margini de asistenţii Bertino Miranda şi Rui Tavares

Au rămas doar la VIP
Biletele pentru întîlnirea cu Feroe s-au epuizat cu două zile înaintea partidei. Dacă joi mai erau disponibile 2.500 de tichete, ieri seară se mai găseau la casele stadionului doar locuri rezervate zonei VIP, în valoare de 200 de lei. Primul meci din istorie al "naţionalei" pe "Ilie Oană" se va disputa cu casele închise, iar "tricolorii" vor avea parte de o coregrafie specială pregătită de organizatori.

Vedeta fără echipă!
Cel mai cunoscut fotbalist al nordicilor, portarul Gunnar Nielsen, vine la Ploieşti după ce a rămas fără angajament. Fost coleg la Manchester City cu Costel Pantilimon, Nielsen şi-a reziliat în urmă cu trei săptămîni contractul cu scoţienii de la Motherwell. În vîrstă de 28 de ani, goalkeeperul a adunat 25 de selecţii pentru naţionala Insulelor Feroe. (George Stanciu)

"Naţionala" schimbă echipamentul
Meciul de mîine va marca sfîrşitul unei ere pentru echipa naţională a României. După 45 de ani de colaborare, FRF va renunţa la contractul de sponsorizare cu Adidas, spaniolii de la Joma urmînd să-i îmbrace pe "tricolori" din luna mai. Printre reprezentativele care au echipament Joma se află vecina Bulgaria, dar şi participanta de la CM din Brazilia, Honduras.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
ertyuiop
ertyuiop  •  28 Martie 2015, 11:29

Aaaa e maine, nu azi?

ertyuiop
ertyuiop  •  28 Martie 2015, 11:28

Acum m-am interesat si eu unde e meciul, la noi sau la ei......ce jos am ajuns, interes aproape de zero!

mecarm
mecarm  •  28 Martie 2015, 10:24

Sa-l compari pe Rat cu Boloni este ca si cum as compara gsp-ul cu l'equipe.Jenant ziarist,jenant fotbalist(rat),jenant ziar.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează