FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NAŢIONALĂ

Pieze rele pe ArenA » Partida României cu Ungaria va fi condusă de arbitrul Mark Clattenburg

După Steaua - Twente, 0-1, Rusescu l-ar putea reîntîlni pe arbitrul Clattenburg și în tricoul
După Steaua - Twente, 0-1, Rusescu l-ar putea reîntîlni pe arbitrul Clattenburg și în tricoul "naționalei", la Amsterdam

Articol de - Publicat joi, 14 martie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 13 martie 2013 19:44

"Centralul" englez a condus eşecul Stelei cu Twente, 0-1 la Bucureşti, iar danezul a anulat golul valabil al lui Dorinel cu Bulgaria, la Euro '96. La Budapesta, pe 22 martie, ne va arbitra neamţul Wolfgang Stark.

Ştim brigăzile pentru partidele-şoc ale "tricolorilor" de la sfîrşitul acestei luni, în preliminariile CM 2014. La Budapesta, contra Ungariei (22 martie, 21:30, TVR1), trupa lui Piţurcă va fi arbitrată de germanul Wolfgang Stark (44 ani).

De profesie bancher, "centralul" bavarez a mai condus pînă acum un singur meci al "naţionalei", 0-1 în "amicalul" cu Italia din 2003, la Ancona. Dar a fost şi la Villareal - Steaua, 2-0, în "optimile" UEFA (galbene Ghionea, D. Munteanu, penalty pentru spanioli), plus la celebrul sfert de finală UEFA Rapid - Steaua, 1-1, turul din martie 2006.

În urmă cu trei luni, a făcut praf, în Bundesliga, partida Dortmund - Wolfsburg, 2-3, în care a eliminat aiurea un jucător şi a dictat eronat un penalty. Observator la Budapesta va fi rusul Valentin Ivanov.

Suspendat pentru mesaje de ameninţare
La Amsterdam, cu Olanda (26 martie, 21:30, TVR1), vom avea parte de doi oficiali neplăcuţi pentru România. Arbitru va fi englezul Mark Clattenburg, 38 ani. E omul de la Steaua - Twente 0-1, februarie 2012, meci care a închis traseul roş-albaştrilor în ediţia trecută a Europa League.

În plus, britanicul are faima unui "cavaler" controversat. Trei episoade din cariera lui sînt celebre. În 2007, la Everton - Liverpool, cînd l-a eliminat pe Tony Hibbert de la gazde după ce, la presiunile lui Steven Gerrard, a schimbat un cartonaş galben în roşu!

Apoi, în ianuarie 2009, a fost suspendat de comisia de arbitri din Anglia din cauza comportamentului său agresiv în afara fotbalului: a trimis mail-uri ameninţătoare către mai mulţi parteneri de afaceri, de la care pretindea datorii de peste 200.000 de euro. Iar în decembrie 2009, la Bolton - City, l-a eliminat pe Bellamy de la oaspeţi şi la pauză i-a întrebat mirat pe cei din staff-ul "cetăţenilor": "Cum naiba puteţi să lucraţi cu ăsta în timpul săptămînii?!".

Tabloul pentru "tricolori" e completat de observatorul de pe ArenA: Peter Mikkelsen. La Euro '96, danezul i-a anulat un gol perfect valabil lui Dorinel Munteanu la 0-1 cu Bulgaria: mingea şutată de mijlocaşul român a deviat din transversală dincolo de linia porţii şi a revenit în teren, dar "centralul" n-a validat punctul.

Doar 45 de oameni la Budapesta: Dragomir out!
După ce TAS a respins apelul Ungariei privind meciul cu România, a devenit certitudine că jocul de pe 22 martie se va disputa fără spectatori. În această situaţie, doar 45 de oameni din partea oaspeţilor vor putea intra pe stadion: 42 vor fi componenţii lotului şi staff-ul, rămînînd libere 3 locuri. Unul pentru preşedintele Mircea Sandu, altul pentru Adalbert Kassai, iar ultimul încă disponibil. Şeful LPF, Dumitru Dragomir, nu va apărea, probabil, nici pe această poziţie!

3 avertismente pe meci e media înregistrată de Clattenburg la partidele conduse în actualul sezon: e considerat un arbitru permisiv

2 e numărul partidelor conduse de Stark la Euro 2012: Polonia - Rusia (1-1) şi Croaţia - Spania (0-1)

563328-casete-stark-clattenburg.jpg

Citește și:

Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
Europa League
Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
„80% e PLECAT!” » Rapid pierde cel mai important jucător, dar i-a găsit deja înlocuitor: „Vrem să-l aducem!”
Superliga
„80% e PLECAT!” » Rapid pierde cel mai important jucător, dar i-a găsit deja înlocuitor: „Vrem să-l aducem!”
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!
Europa League
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (1)
mathed
mathed  •  14 Martie 2013, 12:56

Daca pierde o echipa romaneasca toata lumea este vinovata ,inclusiv si papa Francisc I !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează