FOTBAL  »  NATIONALA  »  ARANJAMENTE

"Pilele" şefilor de la judeţ au trecere şi la FRF » Manevre AJF-iste

Articol de GSP - Publicat duminica, 04 iulie 2010 00:00

Gheorghe Alexandru (41 de ani) a cîştigat concursul de antrenor federal zonal la Teleorman, dar preşedintele Stan Prodan vrea să-şi trimită favoritul.

Mîine, la Mogoşoaia, va începe un program de instruire a celor 42 de antrenori federali zonali ai selecţionatelor judeţene Under 16.

Toţi cîştigătorii concursului, ce s-a desfăşurat la sediul FRF în urmă cu două săptămîni, au fost anunţaţi de asociaţiile judeţene să se prezinte la Mogoşoaia. Nu este însă şi cazul lui Alexandru Gheorghe, ce s-a impus la Teleorman în faţa lui Mircea Cristescu. Cei doi au fost coechipieri la Foresta în anii '90.

A cîştigat concursul. Şi ce dacă?
Site-ul şcolii federale de antrenori l-a confirmat pe lista cîştigătorilor pe Alexandru Gheorghe, însă şeful AJF Teleorman, Stan Prodan, s-a opus. Motivul? Contracandidatul lui Gheorghe este un apropiat al şefului de la Teleorman. "Pe mine nu m-au anunţat cei de la AJF că aş fi cîştigat concursul. Am experienţă la copii şi juniori, lucrez din 2001. În regulament se spunea clar că trebuie să fi lucrat minimum 5 ani în acest domeniu. La Cristescu nici nu se pune problema, el n-are mai mult de un an de experienţă cu juniorii. Am văzut anunţul de pe site, am sunat la AJF, dar domnul Prodan mi-a spus clar că nu eu voi merge, ci Cristescu!", a povestit Alexandru Gheorghe.

FRF i-a dat hîrtia
Fost atacant în Liga I la Foresta Fălticeni, Alexandru Gheorghe şi-a căutat dreptatea la FRF. "Am fost la FRF şi mi-au confirmat că eu sînt cîştigătorul şi să merg la cursuri. Mi-au eliberat ei hîrtia pe care cei de la AJF Teleorman au refuzat să mi-o dea. E dreptul meu şi voi merge la cursuri!", a mărturisit Alexandru Gheorghe.

Nu e singurul caz
În urma unei convenţii între FRF şi AJF-uri, s-a decis ca tehnicienii preferaţi de şefii din judeţ să fie acceptaţi şi la Casa Fotbalului. În cazul în care doi candidaţi au obţinut aceeaşi calificativ la examen, a fost preferat cel cu " pile" la preşedintele AJF. Cazul lui Alexandru Gheorghe e chiar o excepţie de la regulă.

"În unele judeţe au fost doi candidaţi cu aceeaşi notă, dar l-am preferat pe cel agreat de AJF. Dacă numele lui Alexandru Gheorghe e pe site, atunci el trebuie să se prezinte la instructaj!"
Mircea Rădulescu, şeful Şcolii Federale de Antrenori

Are propria şcoală
Fostul jucător al Forestei a stîns 86 de meciuri în primul eşalon, unde a marcat 16 goluri. Din 2001 are propria şcoală de fotbal, Atletico Roşiori. Alexandru Gheorghe (foto stînga) antrenează acolo mai multe grupe de juniori.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
gigelinho
gigelinho  •  04 Iulie 2010, 09:28

si dupa aia vin panarammele de corleone si sandu si spun ca nu avem tineri si selectia e proasta. pai oare de ce paula mea e proasta ? Unul din motive este espus mai sus.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează