FOTBAL  »  NATIONALA  »  PIŢURCĂ IESE LA ATAC

Piţurcă atacă: "MM travestit, Dinu e un învechit!"

Articol de - Publicat marti, 16 septembrie 2008 00:00

Selecţionerul s-a lansat într-o tiradă acuzatoare la adresa lui Dragomir, Dinu şi Mihai Stoica, susţinînd apoi că, dacă pleacă de la "naţională", România nu se va mai califica opt ani la un turneu final. Selecţionerul României s-a lepădat aseară de haina introvertitului şi a declanşat un atac fulminant la adresa personajelor din fotbalul românesc pe care le consideră inamici. În direct la B1 TV, rînd pe rînd, în gura lui Piţurcă au intrat Cornel Dinu, Mihai Stoica şi preşedintele LPF, Dumitru Dragomir.

"Lupescu e şeful meu"
Primul atacat a fost şeful de la Ligă. "În ultima vreme mi-a făcut numai rău. Nu vreau să vorbesc mai mult pentru că m-a ajutat cînd am fost demis. El şi Vali Alexandru au votat pentru menţinerea mea. Sînt sigur însă că acum nu ar mai face la fel pentru nimic în lume! Are mare oftică pe mine pentru că nu am ieşit în presă să-l apăr în războiul cu Lupescu! Nu puteam să mă bag în această luptă, pentru că, normal, Lupescu e şeful meu pe linie de reprezentativă! Pentru ce a spus Dragomir că a fost la echipa naţională, cu nu ştiu ce gagici, aş putea şi eu să-i cer lui demisia, aşa cum o face el cu federaţia", a spus Piţurcă.

"Dinu a avut doar 'performanţe' "
Următorul pe listă a fost Cornel Dinu, care îl acuzase pe selecţioner după partida pierdută cu Lituania. Piţurcă a încercat să fie cît mai tăios: "Dacă îl vedeţi cum vorbeşte de echipa naţională, cum arată la tablă, sînt scheme din 1900! El a început să mă jignească! A fost un mare fotbalist, dar ca antrenor nu a însemnat nimic. A reuşit 'performanţe' de vîrf! A cîştigat în deplasare cu Benfica, 1-0, şi o săptămîna a stat pe la televizor să ne spună cum a avut scheme sub forme de sfere! După aia a încasat-o cu 2-0 acasă! Cu Cehoslovacia a pierdut cu 5-2, deşi ăia au jucat în şapte oameni! Dădea vina pe Lung. A condus pe Foresta cu 4-0 în minutul 67 şi a pierdut cu 5-4. Aşa ceva nu s-a mai văzut pe Pămînt şi nici nu se va vedea vreodată! Iar cît timp va sta la Dinamo, nu se va face niciodată performanţă acolo!"

"Stoica e un pervers"
De furia lui Piţurcă nu a scăpat nici managerul general al Urziceniului, Mihai Stoica. "Pe la Steaua a fost nimic, la Oţelul era secretara lui Marius Stan. E un intrus în fotbal şi a dat dovadă de perversitate ca să ajungă aici! Mi-a zis Gigi că a vrut să-l dezbrace să vadă dacă e travestit! O singură dată dacă-l mai aud rostindu-mi numele, îmi tai gîtul dacă n-o să vorbesc de o să-l fac să nu mai iasă din casă şase luni!", a încheiat pe un ton dur selecţionerul.

 "Faptul că aş fi travestit e o elucubraţie expectorată de un individ care ştie că va fi dat afară pentru că nu are puterea să-şi dea demisia. E o nulitate patentată".
Mihai Stoica,
manager general Unirea Urziceni

"Dinu i-a pupat mîna lui Giovanni Becali cînd i-a dat o mie de euro! Am asistat la această scenă! Vă vine să credeţi că acest om mă judecă pe mine?"
Victor Piţurcă

"Piţurcă e un antrenor slab şi, în mod normal, ar trebui să plece! Are şi acum la lot şase jucători formaţi de mine, pe care nu ştie însă să-i folosească"
Cornel Dinu,
fost selecţioner

"M-a deranjat că Piţurcă n-a ieşit să spună măcar atît: Eu cum m-am luat în gură cu Hagi şi Popescu pentru el?"
Dumitru Dragomir,
preşedinte LPF

Execrabil cu Lituania!
Selecţionerul României a vorbit şi despre înfrîngerea din partida cu Lituania, de la Cluj. "Am jucat execrabil! Ne-a lipsit concentrarea, iar după ce am primit primul gol am căzut! Nu am putut reveni după pauză şi a venit şi am încasat şi golul doi ca în curtea şcolii", a comentat Piţurcă, care l-a înţepat şi pe Mircea Sandu după ultimele sale declaraţii din presă: "Traian trebuia să fie alături de echipa naţională după Euro, dar el a ieşit foarte mult în presă ţi a făcut declaraţii care nu-şi aveau rostul!".

"Mutu e influenţat!"
Victor Piţurcă crede că mai multe persoane din anturajul lui Adrian Mutu încearcă să-l convingă pe acesta să nu mai vină la echipa naţională. "Sînt convins că sînt unii care vor să-i bage în cap să renunţe. S-a plîns Mutu că a alergat prea mult? El trebuie să facă ambele faze, cine-mi garantează că dacă stă numai în faţă cînd adversarul său pleacă la atac, Mutu marchează gol după gol?", a punctat selecţionerul.


"Dacă plec, opt ani nu ne mai calificăm!"
Victor Piţurcă spune că echipa naţională nu va mai ajunge la nici un turneu final dacă el va pleca din postul de selecţioner. "Cînd voi pleca eu, dacă se mai califică echipa naţională şapte, opt ani, să nu-mi spuneţi mie Piţurcă! Să fim serioşi cu poveştile astea cu antrenori străini. Îţi trebuie să ai şi materie primă la dispoziţie, că altfel nu sînt ei aşa nişte zmei! Să vedem noi dacă aduceam un antrenor străin acum patru ani, unde eram?"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (67)
 •  17 Septembrie 2008, 09:57

Piturca este un analfabet.Un om cre conduce o echipa nationala ar trebui sa vorbeasca cu respect despre cei care au trecut prin fotbal.Piti crede ca ela inventat ceva.Nationala se califica la euro si fara el.Cu echipele care a jucat ar fi fost de rasul lumii sa nu o faca.Dar calificarea nu este o performanta,asa cum crede el.In concluzi sa ne lase in pace si sa plece de la echipa.Nu merita sa slujeasca Romania.

 •  17 Septembrie 2008, 09:40

nene, are dinu multe bube dar inca nu a pierdut un meci in care adversarii sau dat la o parte.

 •  17 Septembrie 2008, 05:56

Indrumare pe calea dreapta??? Da asa zicea si ceausescu la C-E-N-Z-U-R-A!!! :))

Vezi toate comentariile (67)
Comentează