FOTBAL  »  NATIONALA  »  GRECIA - ROMÂNIA 3-1

Piţurcă e obligat să improvizeze la închidere din cauza suspendărilor » Gardoş urcă la mijloc, Chiri stoper

Articol de , - Publicat duminica, 17 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 16 noiembrie 2013 20:38

Folosit stoper la Atena, jucătorul Stelei pare în acest moment prima soluţie luată în calcul de selecţioner pentru a acoperi golul lăsat în faţa fundaşilor centrali @ Chiricheş e gata să intre din primul minut alături de Goian, "fantoma" Tănase sare din schemă @ Se redeschide pista mijlocaşului dreapta: Torje sau Bănel


Înfrîngerea de la Atena a trecut, Piţurcă începe deja să reseteze echipa pentru returul cu biletele de Rio pe masă. Nu-i va fi uşor însă! Selecţionerul a fost extrem de dezamăgit de prestaţia unora dintre jucători, nu s-a ferit să enunţe şi în conferinţa de presă ideea că "n-avem jucători de valoare care să suplinească absenţele, nu ştiu ce am putea să reinventăm la Bucureşti".

Iar soluţiile sînt tot mai puţine după suspendările lui Bourceanu şi Lazăr. De aici pleacă, practic, discuţia pentru formula de pe Arena Naţională, care poate intra în istorie dacă aduce calificarea sau să alunece în anonimat după o nouă ratare către un turneu final.

Hoban, precedent periculos
Indiciile despre Tătăruşanu şi Chiricheş sînt că ambii şi-au revenit, aşa că sînt utilizabili la întîlnirea de marţi. Stoperul lui Tottenham va face pereche cu Goian, iar la închidere ar urma să fie folosit cuplul Gardoş - Cociş.

Apărătorul Stelei a mai evoluat şi la club în această postură, iar Piţi e tentat să apeleze la această variantă în locul titularizării lui Hoban, care a capotat în partida cu Turcia, cînd a trebuit să umple golul lăsat de acelaşi suspendat Bourceanu.

Bănel: joi seara titular, vineri rezervă
Şi la mijloc sînt luate în discuţie două nume noi. Maxim ar fi în locul lui Tănase, cu menţiunea că jucătorul lui Stuttgart va evolua în centrul liniei mediane, iar în stînga va trece Stancu. Dar se reia şi tema folosirii lui Bănel, în legătură cu care a existat o întreagă poveste înaintea partidei de la Atena, spun surse de la lot.

Concret, Nicoliţă avea statut de titular joi seara, inclusiv cu fotbalistul s-ar fi purtat individual o serie de discuţii precise legate de jocul cu elenii. Apoi, la şedinţa tehnică ţinută cu aproximativ cinci ceasuri înainte de partidă, bum! "Torje pe dreapta"

Replici de vestiar
Marica rămîne punct fix în avanposturi. La Atena a avut o prestaţie ştearsă, a şi intrat în gura publicului după o cădere mai teatrală în careu, dar nici nu a fost alimentat cu mingi pe care să le fructifice."Le-a şi reproşat cîtorva colegi în vestiar că l-au cam lăsat izolat", spun chiar coechipieri de-ai lui Ciprian.

I-a disecat şi de la cluburi
Deziluzia de vineri seara a lui Piţurcă vine şi din faptul că le-a explicat jucătorilor zeci de amănunte punctuale legate de adversari, iar de multe dintre sfaturi nu s-a ţinut cont pe teren. Pentru a strînge informaţii despre greci, selecţionerul i-a urmărit pe oamenii lui Fernando Santos şi la numeroase partide de la formaţiile de club, astfel încît portretul lor în perspectiva barajului să fie complet.

Direct la Mogoşoaia, antrenament de seară
"Tricolorii" s-au întors ieri după-amiază la Bucureşti, iar lotul n-a primit nici un moment de respiro: de la aeroport s-a mers direct la Mogoşoaia. Aseară a avut loc primul antrenament după revenirea în ţară, urmînd ca azi să fie programate, probabil, o şedinţă de pregătire şi una de analiză video.

Echipa probabilă: Tătăruşanu - Măţel, Goian, Chiricheş, Raţ - Cociş, Gardoş - Nicoliţă (Torje), Maxim, Stancu - Marica

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (60)
mplttev
mplttev  •  18 Noiembrie 2013, 07:37

Buba este mult mai la baza, Romania va trebui sa-si schimbe modul de joc. Romania nu joaca in viteza, jucatorii romani nu se angajeaza in driblinguri ca sa destabilizezi apararea adversa si sa creezi superioritate, ai nostri nu stiu sa puna umarul ca sa protejeze o minge. Nu-i mai putin adevarat ca jucatorii greci, ca si cei italieni, sunt mari actori, pica din nimic, se zvarcolesc pe teren degeaba, forteaza faultul (isi lasa picioarele in spate), trag de timp.

grid
grid  •  17 Noiembrie 2013, 23:33
Postat de plischi pe 17 Noiembrie 2013, 17:41

eram sigur ca o face invers. de ce chiriches stoper, cand are problema aia la nas si acolo trebuie sa sara la cap, pe cand la mijloc ar da un alt randament, iar gardos va ramane pe pozitia normala?

Este logic ce spui. Nu știm de unde apare această știre, poate fi o doar o părere a GSP ca să se afle în treabă. Pițurcă nu e genul să trăncănească, mai ales acum când se pregătește de mânăstire.

irriducibil
irriducibil  •  17 Noiembrie 2013, 21:07

Dar pe Nistor de ce nu-l aduce? Mutu, Sanmartean, Chipciu, Maxim...jucatori cu care putem ataca! Infractorul naibii!

Vezi toate comentariile (60)
Comentează
Close