FOTBAL  »  NATIONALA  »  VICTOR PIŢURCĂ VISEAZĂ SĂ GĂSEASCĂ ANTIDOTUL ÎN FAŢA METRONOMULUI ELEN

Piţurcă îşi pregăteşte deja tactica pentru Grecia, dar are un regret: ”Aş fi preferat să jucăm returul la Atena”

90 de meciuri va atinge Pițurcă la națională după cele două partide cu Grecia
90 de meciuri va atinge Pițurcă la națională după cele două partide cu Grecia

Articol de - Publicat marti, 22 octombrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 21 octombrie 2013 22:59

Selecţionerul crede că va fi foarte dificil de gestionat meciul decisiv al calificării pe Arena Naţională: ”În Grecia se va termina probabil cu un scor foarte strîns, nu e uşor să ataci partida vitală în faţa propriului public, pe o arenă arhiplină”.

Tragerea la sorţi de la Zurich s-a încheiat de cîteva minute. Imaginile live n-au poposit nici o secundă peste delegaţia de la Bucureşti. O fi zîmbit şugubăţ cineva din trupa de şase oameni care a avut noroc pentru "tricolori" în sala din Ţara Cantoanelor?

În România s-a dat sigur deja frîu liber entuziasmului, cine şi-ar fi dorit un alt adversar decît Grecia pentru ultimul pas către Rio?, dar vocea selecţionerului e gravă la telefon. Probabil că e singurul care nu se gîndeşte acum la soarele de pe Copacabana sau la nebunia din tribunele carioca.

"Eu am fost fericit că am ajuns la baraj, voi fi şi mai bucuros dacă ne vom califica la Mondiale. Echipa cea mai bună pentru noi e cea pe care reuşim să o eliminăm. Acum rămîne de văzut dacă Grecia va fi adversarul potrivit pentru a merge la turneul final", începe discursul lui Piţurcă.

"Nu înscriu mult, dar cîştigă mereu"
Apoi continuă: "Adevărul e că plecăm cu şansa a doua. Grecia e o echipă care joacă precum un metronom, nu reuşeşte să marcheze multe goluri, dar cîştigă tot timpul. Important e că mereu îşi îndeplinesc obiectivul. Sper totuşi să găsim antidotul şi să ne calificăm noi de această dată".

Şi surprinde cu următoarea versiune: "La prima vedere, pare avantajos că disputăm returul la Bucureşti. Eu am spus însă că eram mulţumit să jucăm primul meci în România. Asta fiindcă la partida decisivă va fi o presiune mai mare. Probabil la Atena se va termina cu un rezultat strîns şi noi vom avea la retur un stadion plin. Nu e uşor să dispuţi un meci de asmenea anvergură în faţa propriului public".

"Am pierdut din întîmplare cu Slovenia"
Nu vrea să facă o paralelă cu momentul trist al ratării calificării la play-off-ul cu Slovenia din 2001: "Nu au absolut nici o legătură cele două situaţii. Am pierdut dintr-o simplă întîmplare cu Slovenia. Trebuia să cîştigăm într-o manieră categorică". Poate ne iese asta acum cu Grecia, nu?

Piţi îi pune la punct pe Puiu şi Petrescu
După ce fostul selecţioner Anghel Iordănescu a declarat că "sîntem deja calificaţi", iar antrenorul lui Dinamo Moscova, Dan Petrescu, a spus că Grecia era cel mai uşor adversar, Piţurcă a replicat deranjat: "Dacă era domnul Iordănescu antrenor, nu mai avea discursul ăsta. Nu-i bună atmosfera care se face înaintea acestui joc. Cît despre declaraţia lui Petrescu, el vorbeşte în necunoştinţă de cauză. Grecia este o echipă foarte bună, experimentată, nu cîştigă degeaba toate aceste meciuri".

Cum ar arăta echipa
Deşi mai sînt trei săptămîni şi jumătate pînă la meciul tur al barajului, care se va disputa la Pireu, Piţurcă şi-a cristalizat deja un prim "11".

Acesta s-ar putea modifica în funcţie de evoluţiile ulterioare ale "tricolorilor" şi de eventuale accidentări.

Primul 11 probabil: Tătăruşanu - Măţel, Chiricheş, Goian, Raţ - Bourceanu, Pintilii - Torje, Maxim, Tănase - Marica

"Acum s-a creat o atmosferă de parcă sîntem calificaţi deja. E departe Mondialul! Grecia e mai valoroasă şi mai experimentată decît noi. Ne vom juca şansa şi vom încerca să învingem" (Victor Piţurcă, selecţioner România)

"Grecia are o experienţă bogată în astfel de baraje. Chiar dacă nu are nume sonore, o să avem cu siguranţă o dublă foarte, foarte grea. Nu am apucat să-i vad cum joacă, dar ştiu că îl au pe Samaras, care dă goluri permanent la Celtic. E foarte periculos" (Răzvan Raţ, fundaş România)

"E cel mai accesibil adversar pe care îl puteam întîlni. Cred că şansele sunt 50%-50%, dar nu trebuie să îi neglijăm. Depinde numai de noi dacă reuşim calificarea" (Ciprian Marica, atacant România)

"Mă gîndeam înainte de tragerile la sorţi că trebuie să reuşesc nişte meciuri foarte bune, pentru ca domnul Piţurcă să-mi dea şansa să joc la baraj" (Claudiu Keşeru, atacant România)

"Toţi românii cred că şi-au dorit să picăm cu Grecia. Bine că am evitat Portugalia şi Croaţia. Cu grecii ne putem bate de la egal la egal" (Dorin Goian, fundaş România)

"Plecăm cu şansa a doua, grecii primesc gol foarte greu. Dar avem timp vreme de trei săptămîni să pregătim acest baraj cu forţe maxime. Sperăm ca şi vremea să ne ajute la returul de la Bucureşti" (Bogdan Lobonţ, portar România)

ALTE ŞTIRI DESPRE BARAJ:

Orele de start le aflăm pînă vineri
Cele două partide din baraj vor fi transmise, la fel ca meciurile din grupă, de TVR 1 şi Antena 1. Pe postul naţional se va putea vedea meciul tur, din Grecia, în timp ce "decisivul" de pe Arena Naţională le va reveni celor de la Antena 1. Orele de disputare n-au fost încă stabilite, o decizie urmînd să fie luată pînă pe 25 octombrie.

Elenii sînt favoriţi la pariuri
Casele de pariuri au afişat deja primele cote pentru barajul cu Grecia. Elenii sunt uşor favoriţi la calificare, cu o cotă de 1.80, în timp ce "tricolorii" au cota 2.00 la o eventuală participare la CM.

Pentru meciul de la Atena, Grecia e, de asemenea, favorită (2.00), în timp ce "naţionala" României are o cotă de 3.75. Cel mai probabil scor stabilit de casele de pariuri pentru meciul tur este 1-0 (5.50), o victorie cu 1-0 a "tricolorilor" înregistrînd cota 8.00.

591757-cote-scor-corect.jpg

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
adiktedz
adiktedz  •  22 Octombrie 2013, 16:06

de unde naiba atatea regrete?? o sa ratam calificarea si sper sa vina in final si la noi un antrenor strain, ai nostrii au doar comisioane si interese , Mutu cat este el de batran si iesit din forma dadea gol la toate ocaziile la care Stancu a ratat. hai sa fim seriosi

leolivinginkorea
leolivinginkorea  •  22 Octombrie 2013, 13:57
Postat de soriniz pe 22 Octombrie 2013, 13:22

Prevad un 0-0 in tur, urmat de 0-0 in retur si 1-0 la loviturile de departajare ( gol Bogdan Stancu)

Sper ca esti ironic

leolivinginkorea
leolivinginkorea  •  22 Octombrie 2013, 13:56

Cum ma sa iti doresti meciul decisiv sa il joci in deplasare....muistul asta iti cauta scuze de pe acum...sa nu il dea afara dupa baraj ...!N u te sufar BARBUGIU IMPUTIT!!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează