FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRANŢA - ROMÂNIA 2-0

Presa franceză: "Am rupt blestemul de pe Stade de France după un an"

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 octombrie 2010 00:00

Presa franceză notează că reprezentativa condusă de Laurent Blanc a reuşit aseară să pună capăt unui "blestem Stade de France", impunându-se pentru prima dată după aproximativ un an pe această arenă, în faţa României, într-un meci în care portarul Costel Pantilimon "a făcut minuni".

"Les Bleus respiră", a notat rmc.fr. "Stade de France nu mai este blestemat pentru echipa Franţei. Concentraţi asupra sarcinilor lor defensive în prima repriză, jucătorii lui Lucescu şi-au scos nasul la începutul reprizei a doua, când Florescu a şutat puternic, în minutul 47. Având în vedere desfăşurarea jocului, fantoma Belarusului nu a întârziat să planeze deasupra Stade de France. Mai ales când Pantilimon a făcut minuni" menţionează rmc.fr.

"Les Bleus la putere", a titrat L'Equipe. "Pentru prima dată după aproape un an, echipa Franţei a câştigat în sfârşit pe ceea ce trebuie să devină stadionul său. Împotriva unei naţionale a României repliate în propria jumătate de teren, francezii s-au lovit de aceeaşi problemă pe care au avut-o în faţa Belarusului, în urmă cu o lună", menţionează jurnalul francez, preluat de Mediafax.

"Les Bleus se impun în durere în faţa României" este titlul de pe site-ul football.fr, în timp ce Le Temps a notat că "Blestemul Stade de France a luat sfârşit". "Incapabilă să se impună pe Stade de France de la 14 octombrie 2009, echipa Franţei a suferit, sâmbătă, în meciul cu România, din preliminariile Euro-2012, şi i-a luat ceva timp să pună capăt blestemului pe acest stadion. Pentru că de când a învins Austria, scor 3-1, Franţa a fost incapabilă să se impună în faţa Irlandei (scor 1-1), Spaniei (0-2) şi Belarusului (0-1)", a adăugat Le Temps.

Agenţia France Presse notează, de asemenea, că aceasta este prima victorie a Franţei pe Stade de France, după cea din 14 octombrie 2009, din meciul cu Austria, scor 3-1.

"Franţa se impune şi preia conducerea" este titlul de pe site-ul UEFA, care precizează că echipa antrenată de Laurent Blanc a făcut uitat debutul ezitant pe care l-a avut în preliminariile Euro-2012, datorită victoriei din meciul cu România.

20minutes.fr
notează că apărarea României a fost "bine organizată, cu liderul său cu cască, Cristian Chivu", şi în faţa unui portar "în mare formă", Pantilimon.

"Le Bleus au obţinut o victorie preţioasă în faţa României", menţionează şi Le Parisien. "Echipa Franţei a suferit, dar se află pe calea cea bună", se arată în jurnalul francez.

France Football
a scris că naţionala Franţei s-a impus în faţa României "după un final de meci infernal".

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
tz69
tz69  •  10 Octombrie 2010, 13:35

meci nebun in Costa Rica: sase eliminari dintre care patru in 12 minute.vezi VIDEO: ://www.banatsport.ro/stiri/video-se-%C3%AEnt%C3%A2mpl%C4%83-%C3%AEn-costa-rica-%C5%9Fase-elimin%C4%83ri-dintre-care-patru-au-fost-%C3%AEn-doar-12-minute

dasnny
dasnny  •  10 Octombrie 2010, 11:06
Postat de tudorelu1 pe 10 Octombrie 2010, 11:01

Niciun cuvant bun pentru arbitru? Cam nesimtiti francezii astia!

i au multumit personal;)

tudorelu1
tudorelu1  •  10 Octombrie 2010, 11:01

Niciun cuvant bun pentru arbitru? Cam nesimtiti francezii astia!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează