FOTBAL  »  NATIONALA  »  SLOVENIA - ROMÂNIA, AMICAL, 15 AUGUST, ORA 21.45, ÎN DIRECT PE ANTENA 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Prime istorice pentru CM 2014 » FRF estimează că va recompensa cu circa 4 milioane de euro eventuala calificare

Răzvan Raţ este unul din jucătorii care au dus greul în ultimile preliminarii
Răzvan Raţ este unul din jucătorii care au dus greul în ultimile preliminarii

Articol de - Publicat luni, 13 august 2012 00:00 / Actualizat duminica, 12 august 2012 22:31

Banii ar proveni din premiile oferite de FIFA pentru echipele de la turneul final şi de la partenerii comerciali ai FRF. Oamenii de bază ar putea ajunge şi la 120.000 de euro de cap!

Au rămas 25 de zile pînă la startul preliminariilor CM 2014 (Estonia - România, 7 septembrie), iar FRF a creionat strategia financiară în cazul calificării la Mondialele din Brazilia. Astfel, dacă "tricolorii" ajung la turneul final, federaţia va direcţiona către jucători şi stafful tehnic, drept primă de calificare, jumătate din suma pe care o va încasa de la FIFA pentru prezenţa la CM.

Un milion de euro de la sponsori
Forul internaţional nu a anunţat deocamdată bugetul exact care va fi distribuit participantelor, însă FRF estimează că ar putea încasa minimum 6 milioane de euro dacă trupa lui Piţurcă obţine biletele pentru Rio. Adică 3 milioane de euro ar ajunge la artizanii performanţei (fotbalişti, antrenori, staff medical)! Iar oamenii care vor strînge cele mai multe minute pe teren în calificări ar putea încasa peste 120.000 de euro de cap!

În plus, jucătorilor ar urma să li se împartă circa un milion de euro suplimentar, bani proveniţi ca bonus dinspre partenerii comerciali ai FRF. "Vor fi printre cele mai mari prime din istoria echipei naţionale dacă vom obţine calificarea la Mondiale", a întărit un federal.

512523-caseta-nationala.jpg

500.000 de euro e bonusul pe care, conform contractului, îl va încasa Victor Piţurcă dacă reuşeşte să califice echipa naţională la CM 2014

100.000 de euro au încasat jucătorii de bază ai "naţionalei" pentru calificarea la Euro 2008, în timp ce prezenţa la Euro 2000 fusese recompensată cu circa 70.000 de euro/titular

Echipa pentru Slovenia
Lobonţ - Papp, Chiricheş, Găman, Raţ - C. Lazăr, Bourceanu - Torje, Grozav, Tănase - Marica

ALTE ŞTIRI:

Piţi n-a renunţat la Chivu
Selecţionerul a explicat în conferinţa de presă de la reunirea lotului pentru "amicalul" cu Slovenia că "subiectul Chivu" nu e unul închis: "Din păcate, cînd Cristi a vorbit recent despre posibila lui revenire la reprezentaticvă, au apărut reacţii care au creat o atmosferă negativă. Şi mă gîndesc la declaraţii precum cele ale lui Rednic, care ar trebui să-şi vadă mai bine de clubul lui. Sigur, o să am o discuţie cu Cristi, e un jucător admirat de cei din lotul actual, dar depinde în continuare numai de el să se întoarcă printre «tricolori»".

"E grav că Mutu nu şi-a găsit echipă"
Victor Piţurcă a explicat ieri că nu avea cum să-l convoace pe Adrian Mutu atîta vreme cît atacantul nu ştie încă unde va evolua sezonul viitor: "E foarte grav că Mutu nu şi-a găsit încă echipă. Nici măcar nu se pregăteşte cu tot lotul la Cesena, ci alături de alţi trei, patru jucători pe care clubul doreşte să-i vîndă. A făcut un pas greşit cînd a ales Cesena. Ar comite acum încă o greşeală dacă ar veni să joace în România".

Marica a refuzat Genoa, Fiorentina şi Sampdoria!
Aflat într-o situaţie delicată la Schalke, unde e doar al cincilea atacant în lotul nemţilor, Ciprian Marica a refuzat în această vară mai multe oferte venite din Italia. "Erau oferte mai slabe financiar", a punctat selecţionerul Victor Piţurcă. Marica a fost ofertat de tripleta Genoa - Fiorentina - Sampdoria. Salariul oferit nu depăşea însă 1,3 milioane de euro pe sezon, în condiţiile în care Marica obţine la Schalke 2,5 milioane de euro/an.

Tamaş şi Torje l-au "bombardat" pe Lung jr.
La primul antrenament al "naţionalei" pentru amicalul cu Slovenia au participat numai 11 jucători. În ultima parte a şedinţei de pregătire, supervizată de pe margine de Piţurcă, Silviu Lung jr. a fost supus unui tir de şuturi din partea colegilor: Tamaş şi Torje aproape că l-au năucit însă pe portarul Astrei cu "torpilele" lor imparabile. Ultimul a şi rupt unul dintre scaunele din spatele porţii la un şut!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
mimnea
mimnea  •  13 August 2012, 14:49

ce sa mai vorbim suntem varza,asa jucatori valorosi avem de ne rugam de ficare data sa cadem cu cele mai slabe echipe ,si la echipa nationala si la echipele din campionat care joaca an cupele europene deasemenea,asta este valoarea fotbalului din romania ,iar despre Mutu ce tot al plangeti atat lasatil an banii lui ca doar nu l-a pus nimeni fortat sa traga pe nas, si-a facuto cu buna stiinta asa ca acum sa suporte consecintele ,calificari la europene sau mondiale poate doar an vise,ne vom uita mult si bine la altii cum joaca, noi mai avem de asteptat cu asemenea jucatori valorosi

redsef2005
redsef2005  •  13 August 2012, 12:46

Poate să le promită şi 400 de mii de miliarde de euro, că oricum de calificare nu poate fi vorba!!! Cu cine, cu Tănase, Găman, Gardoş, Cociş, Bourceanu, Florescu şi ceilalţi impostori care sunt greşit trecuţi "fotbalişti" în cartea de muncă!??

spivak
spivak  •  13 August 2012, 11:22

FRF n-a băgat bani în formarea tinerilor fotbalişti, în schimb a risipit tot ce a avut ca să-i premieze pe jucătorii de la Naţională... şi pe oficialii federali, bineînţeles! De aia nu mai avem valori şi nu ne mai calificăm. Bine că aşteptăm totul de la academia lui Hagi.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează