FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - UCRAINA, AZI, 20:30, TVR 2 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Primul test din 2011 al "tricolorilor", contra Ucrainei » Ziua revanşei

Articol de - Publicat marti, 08 februarie 2011 00:00 / Actualizat marti, 08 februarie 2011 11:53

Lucescu jr. e frustrat încă de înfrîngerea suferită acum 9 luni, la Lvov, 2-3. Selecţionerul n-a uitat că Ucraina a învins România, pe 29 mai, cu ajutorul arbitrilor şi îşi doreşte cu orice preţ victoria diseară, la Paralimni Răzvan Lucescu şi-a scos elevii la o plimbare pe plajă (video)

Răzvan Lucescu vrea să întrerupă seria înfrîngerilor suferite de "naţională" în ultimele trei începuturi de an: 0-1 cu Israel (2008), 1-2 cu Croaţia (2009) şi 0-2 cu Israel (2010). Selecţionerul are şi un motiv aparte: "Îmi doresc revanşa în faţa Ucrainei, pentru înfrîngerea de la Lvov, cînd am fost dezavantajaţi într-un mod absolut aiurea. Dorinţei mele de revanşă i se va alătura şi dorinţa jucătorilor de a se impune la «naţională»".

Papp şi Gardoş au impresionat
Lucescu jr. va începe amicalul cu Ucraina cu opt jucători din campionatul intern. Forţat de indisponibilitatea de ultimă oră a lui Săpunaru, Răzvan a schimbat a treia oară echipa pentru meciul de astă-seară. L-a scos pe Râpă, pentru a-l titulariza în jocul de mîine, cu Cipru sau Suedia, şi l-a tras fundaş dreapta pe Maftei. Astfel, stoperii vor fi foştii internaţionali U21, Gardoş şi Papp.

Cei doi l-au impresionat pe selecţioner la antrenamente. "Papp e excelent, iar Gardoş dispune de nişte calităţi tehnice interesante. Mai are însă nevoie de forţă", le-a spus Răzvan colaboratorilor săi.

Sburlea şi Ganea, încă necopţi
Nu toţi tinerii l-au satisfăcut însă pe Răzvan, atacanţii Sburlea şi Liviu Ganea fiind consideraţi încă necopţi pentru focul marilor bătălii ale "naţionalei". În schimb, antrenorii lotului sînt foarte mulţumiţi de modul cum se prezintă Dan Alexa, la 31 de ani: "E foarte responsabil".

Concluziile preliminarii creionate de staff-ul tehnic după primele patru zile ale stagiului cipriot sînt că noul val asigură linişte în defensivă, dar sînt probleme la închizători şi la atacanţi.

Raţ şi Tamaş căpitani
În absenţa lui Chivu, căpitan la meciul de astă-seară, cu Ucraina, va fi Raţ, urmînd ca Tamaş să fie mîine. "Nu sînt în măsură să le dau sfaturi celor tineri. Eu sînt un jucător ca oricare altul, care încearcă să-şi facă bine treaba, indiferent dacă port sau nu banderola de căpitan", a spus fundaşul lui Şahtior. "Tricolorul" s-a referit şi la amicalul cu Brazilia: "Sper să fiu sănătos şi să apuc acel meci".


"Nu începe nici o eră nouă"
Răzvan nu e de acord cu teoria potrivit căreia ar fi trebuit să înceapă mai din timp întinerirea "naţionalei": "Nu începe nici o nouă eră la prima reprezentativă. Jucătorii tineri s-au afirmat în campionat, i-am remarcat şi i-am convocat. În altă perioadă, aceştia nu erau la nivelul de acum", a explicat selecţionerul.

Moment hazliu cu Răzvan
Selecţionerul a oferit un moment hazliu în timpul conferinţei. Şi-a întrerupt la un moment dat discursul şi, spre amuzamentul jurnaliştilor, s-a adresat federalului Sorin Cojocaru, aflat în sală: "Sorine, ce-ai, ai înnebunit? Ce, eşti de patru zile în cantonament şi...". Răzvan sesizase că responsabilul cu securitatea din cadrul FRF dezechilibrase cu genunchiul o jurnalistă.

Mutu tabu, Chivu apărat
Subiectul Mutu rămîne tabu pentru selecţioner. Întrebat despre revenirea Briliantului în echipa Fiorentinei, Răzvan a pus capăt scurt temei: "Nu comentez!". În schimb, a acceptat să vorbească despre gestul lui Chivu de a lovi cu pumnul un adversar: "În timpul antrenamentelor sau al jocurilor se mai întîmplă astfel de episoade. Nu e prima şi nici ultima oară. E de apreciat că şi-a cerut scuze la finalul partidei. Nu mulţi ar fi procedat de maniera lui".

"Mă bucur pentru reuşitele lui Bogdan Stancu la Galatasaray, fiindcă va transmite şi colegilor entuziasmul său"

"Mă gîndesc întruna la meciul cu Bosnia din 26 martie. Am interes ca jucătorii să capete încredere în forţele lor"

"Papp şi Gardoş îmi plac, sînt foarte receptivi, determinaţi şi dornici de performanţe. Avem nevoie de fotbaliştii pregătiţi să joace cînd apar indisponibilităţi"
Răzvan Lucescu, selecţioner România

"Pentru mine meciul cu Ucraina nu reprezintă o revanşă. E ca oricare joc şi vrem să-l cîştigăm. Am colegi de la Şahtior şi îi ştiu pe toţi"
Răzvan Raţ, fundaş România

5 "tricolori" vor debuta în cele două meciuri din Cipru: Gardoş, Papp, D. Grigore, Sburlea şi L. Ganea


Săpunaru stă 7 zile
Săpunaru ar fi trebuit să se alăture ieri lotului în Cipru, împreună cu Tătăruşanu şi B.Stancu, dar n-a mai ajuns. Fundaşul dreapta de la FC Porto s-a accidentat în timpul meciului cu Rio Ave, disputat duminică.El a efectuat ieri un RMN, în urma căruia a aflat că nu e vorba de nimic grav, ci doar despre o miozită spastică. Va lua o pauză de cel mult o săptămînă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
barzoy
barzoy  •  08 Februarie 2011, 09:39

Nu ii batem pe astia noi jucam numai cu rebuturi ca tziganusul nu are cap cel mult egal facem poate cu noroc

star01
star01  •  08 Februarie 2011, 09:28

...si cu "tinere sperante gen maftei,alexa, bucur?

star01
star01  •  08 Februarie 2011, 09:27

de ce oare insista razvanel cuy "ciurucuri" gen roman,sburlea,florescu?

Vezi toate comentariile (17)
Comentează