FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U17

Primul test » Naționala U17 dispută la Buftea meciurile de calificare la CE2017

Antonio Manolache (în centru), de la Centrul de Excelenţă Timișoara, este căpitanul naţionalei U17
Antonio Manolache (în centru), de la Centrul de Excelenţă Timișoara, este căpitanul naţionalei U17

Articol de - Publicat marti, 25 octombrie 2016 00:00

Azi, la Buftea, încep calificările echipei naţionale U17, unde grosul convocaţilor, 8 din 18, provine de la Centrele de Excelenţă de la Timişoara şi Târgu Mureş.

Contestate de mulţi, prezentate ca o reţetă a succesului pentru viitorul fotbalului românesc de către conducerea de la Casa Fotbalului, Centrele de excelenţă ale FRF sunt în faţa primului examen important, la 13 luni de la înfiinţarea lor.

Dintre cei 18 convocaţi la "naţionala" U17, selecţionerul Gabriel Manolache se bazează pe opt jucători de la cele două Centre, 7 de la Timişoara şi unul de la Târgu Mureş pentru prima etapă a calificărilor la CE 2017.

Viitorul are doi jucători, Gaz Metan, Poli Iaşi, CSU Craiova şi Şcoala Dănuţ Coman câte unul, restul de 4 fiind "stranieri".  

În grupă cu Austria, Anglia şi Azerbaidjan, "tricolorii" par a avea o misiune relativ uşoară datorită regulamentului de calificare la Turneul de Elită, premergător CE 2017: se califică mai departe primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune 5 locuri trei din cele 13 grupe preliminare.

Programul României

  • România U17 - Austria U17 (azi, ora 15:00)
  • Anglia U17 - România U17 (27 octombrie, ora 15:00)
  • Azerbaidjan U17 - România U17 (30 octombrie, ora 15:00)

Toate partidele se dispută la Centrul de la Buftea.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează