FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U19 - UCRAINA U19 1-2

Răducioiu și alte două exemple pentru jucătorii și antrenorii echipei U19 » Moruțan nu e primul care clachează în momente cheie

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 28 martie 2018 12:33

Minutul 77 pe "Ilie Oană", România dechide scorul prin Moruţan, care face imediat un gest copilăresc şi lasă echipa în 10. Au urmat minutele de coşmar, apoi un şir de acuze adresate optarului tricolorilor.

De-a lungul ultimelor decenii, au fost mai multe cazuri în care fotbalişti tineri sau chiar experimentaţi şi-au lăsat colegii în inferioritate numerică din motive similare. GSP.RO vă prezintă 3 poveşti din 3 competiţii diferite

O poveste cu final trist...

fLORIN rĂDUCIOIU

Primăvara lui 1990, cel care îi calificase aproape de unul singur pe dinamoviști în semifinalele Cupei Cupelor, 3 goluri din 4 în poarta lui Partizan, puştiul minune căruia Mircea Lucescu îi făcuse loc printre greii Cămătaru, Vaişcovici, Sabău, Mateuţ sau Lupu, a avut o ieşire nervoasă asupra unei decizii luate de arbitrul olandez şi a lăsat-o pe Dinamo în 10, la scorul de 1-0 pentru Anderlecht.

Imediat, a intrat în vizorul antrenorului, care i-a aplicat chiar şi o corecţie fizică, fiind considerat marele vinovat. Bucureştenii au ratat atunci şansa de a bifa o finală europeană cu echipa despre care mulţi spun şi astăzi că ar fi putut depăşi performanţele Stelei din finalul anilor 80.

Acela a fost unul dintre momentele dificile din cariera lui Florin Răducioiu, care tocmai împlinise 20 de ani. Deşi a fost mereu văzut ca un rebel, a trecut peste perioada dificilă şi a devenit unul dintre cei mai importanţi atacanţi din istoria României. Astfel, eroul de la Cardiff şi de pe "Rose Bowl" a marcat de 21-a de ori sub tricolor, toate reuşitele fiind în meciuri oficiale!

Vezi aici video cu eliminarea lui Răducioiu

Şi două cu final fericit!

1. Laurențiu Roșu

10 octombrie 1998, fără Gheorghe Hagi, retras de la naţională, tricolorii aveau misiunea dificilă de a ţine piept Portugaliei lui Figo. Printre cei trimişi în teren s-a aflat şi debutantul Laurenţiu Roşu, cel care avea să fie eliminat în minutul 65, pentru cumul de galbene.

Victor Piturcă, aflat la începuturile carierei de selecţioner, a gândit excelent finalul jocului, acoperind perfect golul lăsat de stelist. Ba mai mult, tricolorii au dat lovitura pe final, printr-un şut perfect expediat direct din liberă de către Dorinel Munteanu.

Atât Roşu, cât şi Piţurcă, au trecut peste acel moment, iar Laurenţiu a devenit un om de bază în prima reprezentativă.

2. Claudiu Niculescu

Indiscutabil, Claudiu Niculescu reprezintă unul dintre cele mai mari nume din istoria lui Dinamo, dar şi el a comis-o precum Moruţan. Se întâmpla pe 31 iulie 2005, în Supercupa României, când, imediat după ce a marcat golul de 3-2, a uitat de galbenul încasat în prima repriză şi şi-a scos tricoul, gest în urma căruia Cristi Balaj a fost nevoit să-i arate al 2-lea avertisment.

Deşi se apropia de 30 de ani, bucuria unei reuşite în derby nu a putut fi controlată, iar urmările au adus un final de foc pentru elevii lui Ioan Andone, care au fost nevoiţi să reziste în faţa unei echipe ofensive precum cea pregătită de Oleg Protasov. Cât despre "Clau-gol", acesta a trecut uşor peste eliminare, continuând mulţi ani să se bucure alături de fani.

Vezi aici VIDEO cu eliminarea lui Claudiu Niculescu

Citește și: Opinie GSP // După pui de Moruțan să nu dai cu bolovan » "Nu ucideți jucătorii naționalei despre care acum 7 zile nu știați că există!"

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
caminero
caminero  •  28 Martie 2018, 23:26
Postat de adrian_riga pe 28 Martie 2018, 14:54

Ce imbecilitate de articol. Raducioiu a luat rosu din cauza frustrarii. Era 0-1 dupa 0-1 in tur. Dinamo mai avea nevoie de 3 goluri in 6 minute. Nu a contat absolut deloc acel cartonas rosu. Nicio legatura cu situatia lui Morutan.

De asemenea, nu are rost să fie pomenit meciul cu Portigalia, unde tot egaql s-ar fi terminat și dacă rămîneam în 7, că așa a fost jantălment agrimentu'. să le fie bine și lor și nouă și să ne calificăm amîndouă echipele, noi de pe locul 1, ei ca cea mai bună echipă de pe locul 2.

hannah.robinson
hannah.robinson  •  28 Martie 2018, 17:21

Pt deva1

hannah.robinson
hannah.robinson  •  28 Martie 2018, 17:21

E fecesebist oricum nu pricepea regulamentul... stai fără grija ca și copiii știu ca se da galben

Vezi toate comentariile (9)
Comentează