FOTBAL  »  NATIONALA  »  BELARUS - ROMÂNIA 0-0

Reacție fără precedent a jucătorilor echipei naționale: „Nu mai credem că vă doriți cu adevărat calificarea la EURO!”

FOTO: Cristi Preda +24   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 13 octombrie 2023 19:27 / Actualizat vineri, 13 octombrie 2023 19:43

După remiza cu Belarus, scor 0-0, echipa națională de fotbal a României a emis un comunicat extrem de dur. 

  • România - Andorra, următorul meci al „tricolorilor”, se joacă pe 15 octombrie, de la 21:45, liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Prima TV.

România s-a împotmolit la Budapesta în drumul spre Campionatul European. „Tricolorii” n-au reușit să marcheze contra Belarusului și au devenit ținta oamenilor de fotbal. Selecționerul Edi Iordănescu a fost aprig criticat, iar mai multe informații din interior au apărut în presă. 

Gigi Becali, dezlănțuit la adresa lui Edi Iordănescu: „M-a batjocorit! Dumnezeu i-a arătat pe Coman și Olaru, iar el a vrut să inventeze”
ROMÂNIA
Gigi Becali, dezlănțuit la adresa lui Edi Iordănescu: „M-a batjocorit! Dumnezeu i-a arătat pe Coman și Olaru, iar el a vrut să inventeze”

Într-un comunicat semnat de echipa națională și publicat pe site-ul FRF, de o duritate fără precedent, este atacat inclusiv articolul în care se vorbește despre faptul că Olimpiu Moruțan (24 de ani, mijlocaș dreapta) și Valentin Mihăilă (23 de ani, extremă stânga) s-au declarat nemulțumiți de statutul lor.

Comunicatul semnat de echipa națională după remiza Belarus - România 0-0 

„Între două meciuri extrem de importante pentru calificarea la EURO 2024, pentru viitorul fotbalului românesc, trebuie să trăim din nou momentul penibil în care minciunile apar în spațiul public, vizând acum tocmai unitatea pe care am construit-o la echipa națională.

Am depășit multe obstacole în aceste preliminarii, am răspuns cum am știut noi mai bine până acum. Am acceptat toate criticile, cu argumente sau fără, înghițind chiar și jignirile. Uneori am reacționat greșit, dar de cele mai multe ori am tăcut și ne-am văzut de treabă, pentru că misiunea noastră e să ducem România la EURO, nu să răspundem la provocări.

Dar dincolo de punctele pe care le-am acumulat până acum, dincolo de faptul că suntem neînvinși, cele mai de preț lucruri pe care le-am câștigat sunt UNITATEA, SPIRITUL și FAMILIA ECHIPEI NAȚIONALE. De aceea, acum, când în spațiul public apar invenții care caută să dezbine, nu putem să acceptăm!

Am construit un drum bun, gândind în aceeași direcție și cu aceeași responsabilitate și dragoste pentru România. De ce faceți asta? De ce vă permiteți să scrieți minciuni, fără măcar să ne întrebați, ca să aflați adevărul? De ce preferați să scrieți „ar fi spus X” și nu „a spus X”?

Am construit un drum bun, gândind în aceeași direcție și cu aceeași responsabilitate și dragoste pentru România. De ce faceți asta? De ce vă permiteți să scrieți minciuni, fără măcar să ne întrebați, ca să aflați adevărul? De ce preferați să scrieți “ar fi spus X” și nu “a spus X”?

“Tensiuni la națională: Valentin Mihăilă și Olimpiu Moruțan au luat foc la adresa lui Edi Iordănescu!” e un material fără vreo sămânță de adevăr, construit de la zero și până la final!

Iată adevărul:

  • Cu câteva minute înainte de antrenamentul oficial la Budapesta, selecționerul a avut o discuție individuală cu Valentin Mihăilă, pe gazon. Subiectul: situația lui medicală. Vali acuză o durere la genunchi, poartă un bandaj, se vede și în imaginea surprinsă chiar în timpul discuției! Cu bandaj a și intrat în meci.
  • Selecționerul i-a transmis să nu forțeze în antrenamentul oficial, să ia în considerare starea gazonului. Nici măcar nu s-a pus problema să fie titular cu Belarus în aceste condiții!
  • Introducerea lui pe teren nu s-a făcut mai devreme din același motiv: incertitudinea că genunchiul va rezista. Suprafața de joc fiind una modestă, riscam să pierdem o schimbare devreme.
  • La final de meci, de supărare pe rezultat și de nervi, Vali a sfâșiat tricoul care era rupt de un adversar încă din primele secunde în care el a intrat pe teren! E o eroare gestul lui, venit tocmai din dorința prea mare de a reuși de a bucura suporterii, chiar dacă acestea nu scuză gestul. Dar atât și nimic mai mult!

Nu e prima oară când faceți asta, n-am uitat cum ați scris că Florinel Coman a fugit la vestiare și a refuzat să stea pe bancă după ce a fost schimbat, luna trecută. Când el, răcit, s-a dus să se schimbe doar și a revenit. Sau când ați scris că Răzvan Marin a răbufnit la adresa staff-ului pentru că a fost înlocuit, lucru infirmat de asemenea de jucător.

Nu, nu mai credem că toți vă doriți cu adevărat calificarea la României la EURO! Nu mai avem motive să credem asta, oricât de mult ne-am dori! Și ne pare rău, ne doare, dar asta este! 

Însă nu vă așteptați să acceptăm invențiile voastre care vor să facă rău la fel cum acceptăm faptul că nu vă pasă de națională cu adevărat. Așa cum suntem unul pentru celălalt pe teren, așa vom fi și de-acum încolo, dincolo de teren, în fața neadevărului”, se arată în comunicatul emis de Echipa națională de fotbal a României. 

+20 FOTO

Criticați-ne jocul, ne-am obișnuit chiar și cu jignirile, nu ne așteptăm să ne respectați și nici să ne iubiți, nu mai suntem naivi! Jucăm cum putem noi mai bine, atât cât putem, dar nimeni nu poate să spună că vrem să păcălim tricoul României. Scrieți cum vreți, dar nu păcăliți! Și să nu puneți la îndoială vreo secundă faptul că suntem uniți și suntem o familie! Pentru că asta ne-a adus în grupă unde suntem
- Echipa națională de fotbal a României

VIDEO. Edi Iordănescu contrazice declarațiile controversate ale lui Valentin Cojocaru: „Îmi puteți reproșa orice, dar asta nu! Convocările sunt strict decizia mea”

Ce meciuri mai sunt de jucat în grupa României:

  • România - Andorra (21:45, Prima TV), Elveția - Belarus (15 octombrie)
  • Israel - Elveția (15 noiembrie)
  • Israel - România, Belarus - Andorra, Elveția - Kosovo (18 noiembrie)
  • România - Elveția, Andorra - Israel, Kosovo - Belarus (21 noiembrie)
  • Kosovo - Israel (amânat pentru o dată ce urmează a fi stabilită)

Citește și alte știri despre echipa națională: 

Cel mai slab „tricolor”! » Prestație jenantă a unui fotbalist esențial al României

Florin Prunea, rafală de acuzații violente la adresa lui Mihai Stoichiță: „E ținut acolo pentru că îi are pe toți la mână. Dacă se apucă să vorbească, sare în aer FRF. Să vă spun un episod șocant”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
fecesebeNuESteaua
fecesebeNuESteaua  •  14 Octombrie 2023, 10:48

absolute de acord cu toate criticile catre echipa nationala, jucam foarte slab, printre "bottom-3" din Europa suntem. Nu conteaza statisticile cu "neinvinsi", jocul cu Elvetia, Kosovo (deplasare), Belarus (acasa si deplasare) au fost JENANTE, RUSINOASE. Si nu e vorba de TALENTUL jucatorilor, ci de un ecosistem complet care este gresit in Romania de vreo 25 de ani incoace, la care nu se pune accent pe "forta fizica" ci numai miute, calcaiuri si joc de "curtea-scolii". Daca il pui pe Alibec, care are talent cu carul, dpdv fizic daca i-ai da sansa teoretica sa fie testat de toate cele 18 divizionare B din Germania pentru o perioada de o luna fiecare, el NU AR PRINDE NICI UNA DIN ECHIPE, pentru ca dupa maxim 55' el nu ar mai putea alerga, si in cele 55 ar avea o contributie fizica in joc la cel mai slab nivel. In plus, cum zice si Gica Popescu (care e nascut in acelasi an si aceeasi zi ca si mine!), tot ce jucam este la INTAMPLARE, mai iese cate o miscare din talent, dar noi nu avem NICI UN MECANISM/AUTOMATISM in joc, nici o centrare in 90' nu ajunge unde trebuie, nici un sut nu e serios pe cadru portii, nici un triunghi de pase nu se vede, cu Israel la Bucuresti, nu stiu daca avem 5 pase consecutive in 90'! Pentru mine nici nu se pune problema ca "poate nu ne calificam" ci mai degraba, "mai bine nu ne calificam" ca se mai si cred actuala generatie una de argint, si numai ne facem de ras la turneu, cam ca si echipa de Ru

Rotidana
Rotidana  •  14 Octombrie 2023, 09:33

Tu esti Burleanule? Nu va mai chinuiti cu lozinci si ineptii! Ce unitate, ce dragoste, ce patriotism de doi lei? Ar trebui sa va arda tricourile nationalei... Pe voi de fapt va doare-n dos. Neputinta voastra ne-a adus pe cele mai slabe locuri in Liga Natiunilor si in clasamentul FIFA. Jocul vostru arata ca cel al unor prieteni care se strang duminica sa joace o miuta si apoi sa bea cate o bere. Mai bine taceti naibii si punet-va pe treaba, ca ce faceti voi la Nationala este bataie de joc!

Dragos_slc9
Dragos_slc9  •  14 Octombrie 2023, 07:47

Ce sa căutăm noi la Euro dacă noi ne chinuim cu Belarus!? Stați acasă, parcați, că ne dau 80% din echipele de acolo cu terenul în cap... Sa fie adus Mircea Lucescu la națională...

Vezi toate comentariile (16)
Comentează