FOTBAL  »  NATIONALA  »  MARICA DOBOARĂ RECORDURI LA NAŢIONALĂ

Recordul şocant al lui Marica » Vă vine să credeţi? E aproape de Hagi!

Recordul şocant al lui Marica » Vă vine să credeţi? E aproape de Hagi!
Recordul şocant al lui Marica » Vă vine să credeţi? E aproape de Hagi!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 octombrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 05 octombrie 2011 13:47

Marica, pe care suporterii nu-l percep ca pe un fotbalist vital "naţionalei", bate toate recordurile de prezenţe şi goluri la "naţională" înregistrate all-time de "tricolori" pînă la 26 de ani. La 26 de ani, atacantul se bate în cifre cu Hagi şi cu Răducioiu!

La acelaşi moment al carierei, Hagi şi Rednic, lideri momentan, aveau 54 de meciuri pentru România. Marica îi poate ajunge lejer pînă la sfîrşitul anului. Iar la golgeteri e depăşit numai de Bodola: 23 de goluri

Calificarea la Euro 2012 e compromisă, dar, pentru Marica, meciurile următoare ale echipei naţionale au o miză aparte. La 26 de ani, cît a împlinit vîrful lui Schalke 04 pe 2 octombrie, atacantul "tricolorilor" e ca şi intrat în istoria all-time a reprezentativei cu două recorduri speciale, nebănuite, de longevitate şi de eficienţă, pe care le va putea rotunji în perioada următoare.

În ceafa cuplului Hagi - Rednic
La vîrsta lui a strîns deja 51 de selecţii pentru reprezentativă, lucru pe care, în acelaşi moment al carierei, nu l-au mai reuşit decît doi jucători, Hagi şi Rednic! Ambii adunaseră 54 de prezenţe în tricoul României la 26 de ani, barieră pe care Marica o poate şi el atinge lejer chiar pînă la sfîrşitul lui 2011. Cu condiţia să prindă în acest interval toate cele trei partide sub comanda lui Piţurcă: Belarus şi Albania (preliminariile Euro), plus amicalul cu Belgia, programat la mijlocul lui noiembrie.

E o ritmicitate care-l propune de pe acum pe Marica la intrarea în topul select al celor cu 100 de selecţii în "naţională", unde au pătruns deocamdată doar patru nume: D. Munteanu (134), Hagi (124), Gh. Popescu (115) şi Boloni (102).

Doar Bodola e peste Ciprian
În plus, cu 16 goluri marcate pînă acum, "Samuraiul" e chiar peste "Rege" la acest capitol, căci Hagi, la 26 de ani, reuşise să marcheze numai de 12 ori pentru România! Gică s-a dezlănţuit apoi abia în a doua parte a carierei, cînd a ajuns pînă la nivelul de 35 de reuşite la "naţională", golgeterul all-time al reprezentativei.

Numai Iuliu Bodola, în urmă cu peste şapte decenii, a fost mai prolific decît Marica în primii ani sub tricolor: 23 de goluri marcate pînă la 26 de ani! Şi asta se întîmpla într-o vreme în care meciurile reprezentativei erau mult mai puţine. Iar Răducioiu a fost la acelaşi nivel cu Marica: tot 16 goluri.

404548-untitled-1.jpg404549-untitled-2.jpg

- 24,4% e procentul golurilor marcate de cuplul Mutu-Marica la "naţională" din 2000 pînă în prezent: 48 de reuşite din totalul de 196

Aproape de recordul de vîrstă la debut
Marica a reuşit să obţină pînă acum cifre remarcabile la lot şi datorită faptului că a debutat foarte tînăr la reprezentativă. Avea doar 18 ani şi o lună cînd a evoluat prima dată în tricoul "naţionalei" mari, sub comanda lui Iordănescu, timp de 8 minute: 0-1 cu Italia, amical, noiembrie 2003. Recordul absolut de vîrstă la debutul pentru "tricolori" îl deţine Graţian Sepi: 17,3 ani, la România - Turcia (4-2), aprilie '28.

"Pentru mine, ca atacant, mai tentant decît recordul de selecţii e cel de goluri. Ar fi extraordinar să-l pot bate pe Hagi pînă la finalul carierei, cu ale sale 35 de goluri. Sau pe Mutu, cine ştie? Mă simt mîndru pentru ce am realizat pînă acum în carieră, dar sînt convins că puteam face mai multe pentru echipa naţională", a spus Ciprian Marica.

Citește și:

Incredibil »  De ce și-a anulat Gigi Becali buletinul de vot
Diverse
Incredibil » De ce și-a anulat Gigi Becali buletinul de vot
Dănuț Lupu râde de selecția de la naționala României: „Dacă era român, Leo Messi nu era convocat de Edi Iordănescu la Euro”
Nationala
Dănuț Lupu râde de selecția de la naționala României: „Dacă era român, Leo Messi nu era convocat de Edi Iordănescu la Euro”
Alegeri locale 9 iunie: schimbare majoră la rezultate parțiale de la Primăria Capitalei + prezență de 130% într-o comună » Cum sunt influențate cluburile din Superligă: antrenori în campanie, patroni cu emoții
Superliga
Alegeri locale 9 iunie: schimbare majoră la rezultate parțiale de la Primăria Capitalei + prezență de 130% într-o comună » Cum sunt influențate cluburile din Superligă: antrenori în campanie, patroni cu emoții

„Oltenia” din Munchen » „În urmă cu 10-15 ani, totul era mai bine în Germania! Acum, viața e la fel ca în România”

Leonard Doroftei explică cum a slăbit 20 de kilograme într-un timp record: „Alcoolul schimbă vieți. Am avut un moment în care am luat-o razna”


Comentarii (29)
ciocaneanu
ciocaneanu  •  06 Octombrie 2011, 13:34

Esti mindru de ce ai realizat Cipi? Numai cita vreme ti-a stat nea Mircea in spate te-ai miscat cit de cit. Ce i-o fi dat taica-tu nu stiu, dar dupa ce te-ai transferat ai aratat ca esti zero. La Stuttgart n-ai facut nimic inafara de gilceava iar acum, in Schalke la concurenta cu Raul, tot pe banca putrezesti. La nivelul actual, pina si in liga lui Mitica nu ai fi decit rezerva! Esti prea ocupat cu bloguri ca sa ai timp de fotbal baiete. Ai prea multe fumuri in cap ca sa fi fotbalist.

zoly1978
zoly1978  •  06 Octombrie 2011, 12:57
Postat de eugen.76 pe 05 Octombrie 2011, 13:11

INTREB!De ce oficialitatile statului platite din banii mei nu cer interpolului sa-l aduca pe Borcea fortat in tara?! De ce forurile competente nu retrogradeaza Dinamo pentru spaga/coruptie??ROMANIA SUNT CU OCHII PE TINE!

si de ce nu retrogradeaza valiza?

zoly1978
zoly1978  •  06 Octombrie 2011, 12:59
Postat de vladsefu pe 05 Octombrie 2011, 13:05

La trofee nu i depasheshte niciodata ... De aia am ajuns unde am ajuns , ca juktori precum Marica, care da 2 goluri la 5 meciuri ajung campioni la selectzii ..... Dar de unde sa scoatem juktori de valoare,daca campionatul intern il decide borcea-porcea cu avram-catusharul.....

de aceea a iesit curziceniul si hotelu campioni ca borcea ia ajutat nu? mare gaina esti tu impreuna cu ciobanul,oile si valiza de la dna,si te aflii tu sa comentezi,in loc sa stai in banca ta,scuze in tarcul tau ;)

Vezi toate comentariile (29)
Comentează