FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U 23 - ITALIA U 23 0-0

România B a obţinut doar un egal cu italienii din Serie C » Viitorul sună a gol

Articol de GSP - Publicat joi, 11 martie 2010 00:00

Răzvan a remarcat doar trei jucători de la România B, care n-a putut trece ieri de o modestă selecţionată a Italiei, cu jucători de 21 de ani, aduşi din ligile a III-a şi a IV-a

Ieri, pe Giuleşti, pe un soare cu dinţi de ger, România Under 23 a remizat alb cu Italia U 23. De fapt, oaspeţii au prezentat o echipă cu jucători de maximum 21 de ani, selecţionaţi din C1 şi C2. Meciul a contat pentru grupa A a International Challenge Trophy.

"Tricolorii" şi-au creat puţine ocazii de gol în faţa italienilor, care au aliniat o formulă de start cu 6 jucători din liga a III-a (C1) şi 5 din liga a IV-a (C2)! Alexandru Ioniţă (18) şi Andrei Ionescu (56), care a nimerit bara din stînga portarului Gadignani, au irosit singurele mari ocazii ale "tricolorilor". 

"Aşa poate creşte aria de selecţie"
Deşi calitatea jocului a fost una scăzută, italienii şutînd prima dată pe spaţiul porţii Tătăruşanu abia în minutul 86, Răzvan Lucescu a găsit totuşi cîteva concluzii pozitive: "Poate mulţi nu apreciează această selecţionată acum, dar pe viitor e important să avem trei echipe naţionale, iar jucătorii să capete exeperienţă. Cu astfel de meciuri, aria de selecţie se poate lărgi. Sînt bune astfel de partide. Am întîlnit o echipă cu o altă cultură fotbalistică, iar băieţii se obişnuiesc cu tricoul «naţionalei», cu imnul. I-am văzut pe unii emoţionaţi înainte de meci, însă sînt sigur că după astfel de întîlniri ei vor creşte!".

Doar Andrei Ionescu, Alexe şi Sîrghi"
Selecţionerul i-a remarcat doar trei jucători. "Mi-au plăcut Andrei Ionescu, Alexe şi Sîrghi, însă e greu să spun cînd vor ajunge ei la echipa mare! M-aş fi aşteptat la mai multe de la Alexandru Ioniţă , a punctat Lucescu junior. Şi directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, la remarcat pe dinamovistul Alexe: "Mi-a plăcut cum s-a mişcat Alexe, dar şi alţi doi, trei jucători. Totuşi, deocamdată sînt puţini fotbalişti care ar putea evolua în viitoarea campanie de calificare!".

"Declaraţii de circ!"
Răzvan Lucescu s-a arătat deranjat de declaraţiile lui Mircea Sandu, care a spusese că "«naţionala» are mai multe şanse să se califice la Euro 2016, nu acum!". Selecţionerul a replicat: "E un moment greu pentru fotbalul românesc. Eu am venit aici pentru actuala campanie de calificare, rămîn optimist că putem ajunge la turneul final. Declaraţiile din jur sînt un circ! Drumul e presărat cu momente grele, dar dacă nu eşti suficient de puternic să le depăşeşti, mai bine stai acasă!".

ECHIPA ROMÂNIEI U23
Tătăruşanu - Homei (Străuţ, 46), Dr. Grigore, Sîrghi, Sepsi-cpt. (Răduţ, 86) - Chiacu (Antal, 46), Onicaş (Olariu, 76), A. Ionescu, Pîrvulescu - Al. Ioniţă, Alexe (Liţu, 65). Selecţioner Răzvan Lucescu

"Jucăm astfel de meciuri pentru a vedea care este starea fotbalului românesc la acest nivel. Bună nu pot spune că este, dar nici nu o ducem atît de rău"
Ionuţ Lupescu, director general FRF

"Normal că mă gîndesc la echipa naţională, dar nu meciul acesta va conta pentru o viitoare selecţie a mea, ci evoluţiile cît mai bune din campionat"
Marius Alexe, atacant Dinamo

100 de spectatori
Partida de ieri nu a atras publicul din Capitală, doar aproximativ o sută de oameni urmărind jocul din tribunele arenei din Giuleşti. Printre aceştia, şi un grup de fani rapidişti a căror principală preocupare a fost să scandeze împotriva rivalei din Ghencea. "Mă aşteptam să fie atît de puţini spectatori, fiind doar un amical. Asta e situaţia în Capitală!", a spus Răzvan Lucescu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
axd_alx
axd_alx  •  12 Martie 2010, 10:22
Postat de pe 11 Martie 2010, 07:46

mai bine jucati in provincie, macar asa ar mai veni spectatori la meci. Curestenii vad ca nu se dau in vant dupa fotbal!

Daca asta numesti tu fotbal... Desi banuiesc ca ai fost la meci ca un suporter adevarat cum esti. Ai vandut ceva de prin casa si ai venit sa vezi echipa lui Mucescu remizand cu niste jucatori adunati din ligile inferioare din Italia. Meci care n-a reprezentat interes si o actiune care ar trebui sa porneasca de la un alt nivel, Muc cel mic si Lupescule! Sa jucam cu Spania B (aia din Segunda), Anglia B, nu cu Italia D! O sa ne calificam cu gandiri din astea... la CM si CU de playstation...

sibelius
sibelius  •  11 Martie 2010, 18:49
Postat de pe 11 Martie 2010, 08:36

c2 la italieni nu este liga a 4. la ei liga 2(serie b) nu este formata din mai multe serii, in schimb liga a 3(serie c) cuprinde 3 serii(c1,c2 si c3) .

Serie A Serie B C1 C2 deci, C2 e liga a IV-a.

 •  11 Martie 2010, 11:04

principiile morale enuntate de asazisul selectioner ne reamintesc criteriile de selectie ale tatalui sau, care daca te prindea ca ajuti vreo batrana sa traverseze strada, sau sa urce in tramvai, te pedepsea imediat cu o convocare la nationala. Asa a ajuns Lucescu cel batran campionul de necontestat al marilor ocazii ratate in fotbalul romanesc, confundand prostia si incompetenta cu nesansa.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează