FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA-BOSNIA, 3 IUNIE, TVR1, LIVETEXT GSP.RO, RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI

România-Bosnia se joacă! » FIFA şi UEFA au trei oameni la Sarajevo ca să impună rezolvarea problemelor

România-Bosnia se va disputa în proporţie de 99 la sută
România-Bosnia se va disputa în proporţie de 99 la sută

Articol de - Publicat miercuri, 13 aprilie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 13 aprilie 2011 11:51

Hotărîte să readucă fotbalul din Bosnia-Herţegovina înapoi pe scena internaţională, FIFA şi UEFA nu lasă nimic la voia întîmplării.
Pentru a se asigura că totul va decurge conform planului, cele două foruri au suplimentat numărul membrilor anunţatului "Comitet de Normalizare" de la şase la nouă, "infiltrîndu-şi" trei oameni acolo. În afara lui Rudi Zavrl, preşedintele onorific al federaţiei slovene, FIFA şi UEFA vor mai fi reprezentate la Sarajevo de Eva Pasquier şi de Marcel Benz.

Ziarele bosniace au publicat în această dimineaţă şi numele celorlalte personalităţi din fotbalul local care vor face parte din Comitet: Vlatko Glavas, Darko Ljubojevici, Ivica Osim, Dragan Kulin, Ivan Beus şi Sead Kajtaz.

Condus de Zavrl, Comitetul de Normalizare va acţiona în calitate de Comitet Executiv al Federaţiei (FFBH) şi în următoarele zile se va reuni la Sarajevo pentru o primă şedinţă. Rolul său e de a convoca cît de curînd Adunarea Generală în cadrul căreia delegaţii vor adopta un alt statut şi vor rezolva problema preşedinţiei FFBH.

În prezent, forul de la Sarajevo e condus, prin rotaţie la fiecare 16 luni, de un musulman, un croat, respectiv un sîrb. Acesta a fost de altfel şi motivul pentru care FIFA şi UEFA i-au suspendat pe bosniaci din toate competiţiile internaţionale începînd cu 1 aprilie. Dacă vor rezolva problema pînă pe 26 mai, "naţionala" Bosniei va juca fără probleme împotriva "tricolorilor" pe 3 iunie, în preliminariile Euro 2012, pentru că suspendarea le va fi ridicată automat.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează