FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Corespondență din Spania România va juca ofensiv în amicalul contra Columbiei » Edi Iordănescu a stabilit 8 din cei 11 titulari

Edi Iordănescu
Edi Iordănescu

Articol de , - Publicat luni, 25 martie 2024 10:42 / Actualizat luni, 25 martie 2024 14:41

România va întâlni Columbia marți seară, la Madrid, pe Metropolitano, de la ora 21:30. „Tricolorii” vor evolua în cel mai tare amical al anului, pregătind astfel confruntările de la Euro 2024.

Aproximativ la aceeași oră, se joacă meciul de baraj dintre Ucraina și Islanda, partidă care ne va oferi adversarul din 17 iunie, din prima partidă de la turneul final din Germania.

5 idei de la Madrid, înainte de amicalul anului » „Tricolorii” au întrerupt party-ul spaniolilor și au sosit cu invitați de marcă în „casa” care e departe de casă pentru români!
ROMÂNIA - COLUMBIA
5 idei de la Madrid, înainte de amicalul anului » „Tricolorii” au întrerupt party-ul spaniolilor și au sosit cu invitați de marcă în „casa” care e departe de casă pentru români!

România va începe în 4-3-3, echipa va fi decisă după antrenamentul de la baza lui Real Madrid

Vineri seară, la București, România a început contra nord-irlandezilor în formula Niță - Mogoș, Drăgușin, Burcă, Manea - R. Marin, Cicâldău - Man, Stanciu, Coman - Pușcaș.

Din informațiile GSP.ro, selecționerul va schimba mai mult de jumătate din primul „11” de pe Arena Națională! Se confruntă și cu probleme medicale, dar vrea să ofere posibilitatea și altor fotbaliști să evolueze. Așa și-a setat ideile celor două meciuri amicale, de la bun început.

În primul rând, are de gând să înceapă într-un sistem ofensiv cu cea mai în formă națională a lumii, România va debuta în 4-3-3 contra echipei lui James Rodriguez și Luis Diaz.

„Tricolorii” au luni seară antrenament la Valdebebas, baza de pregătire a lui Real Madrid, dar și marți, înainte de meci, Iordănescu vrea să vadă și care este situația medicală a unor jucători. „Mai sunt semne de întrebare și mai sunt și una-două probleme medicale în lot”, au transmis oficialii echipei.

Ce semne de întrebare mai are Edward Iordănescu pentru duelul cu Columbia

Titular între buturi va fi Horațiu Moldovan, care, astfel, va evolua într-un meci, și ce meci!, pe „Metropolitano”, propria casă, după ce în ianuarie 2024 a fost transferat de Atletico Madrid de la Rapid pentru 800.000 de euro.

Tocmai aceasta a fost ideea de la bun început, ca Niță să apere cu Irlanda de Nord, iar Horațiu Moldovan cu Columbia. Și un gest de încredere acordat titularului din finalul campaniei pentru Euro 2024, și un boost pentru ardelean, care este doar rezervă la Atleti, în umbra lui Jan Oblak.

Linia apărării a fost decisă. Conform informațiilor GSP, va fi formată din Rațiu, Drăgușin, Burcă și Sorescu. Mogoș oricum este out, accidentat, iar Edi îl (re)introduce pe Rațiu, care este titular pe banda dreaptă. Dacă împotriva nord-irlandezilor a fost trecut Manea din dreapta în stânga, acum sunt șanse importante ca Sorescu să fie titular ca fundaș stânga.

Marius Marin va juca în fața apărării, de văzut alături de cine. Dacă va fi Olaru sau Răzvan Marin. Liderul „tricolorilor”, Nicușor Stanciu, nu are cum să rateze un asemenea amical, va fi din primul minut pe teren și marți seară. Tot clară este și prezența lui Dennis Alibec în formula de start ca atacant central.

Mai sunt semne de întrebare în privința lui Moruțan și Drăguș în primul „11” sau poate va apărea Ianis Hagi din minutul 1. Aceste sunt detalii asupra cărora Edward Iordănescu va zăbovi la antrenamentul de diseară, dar și marți, în prima parte a zilei.

Iată cum ar putea arăta echipa națională a României contra Columbiei:

  • H. Moldovan - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Sorescu - M. Marin, Stanciu, Olaru - I. Hagi (Moruțan), Alibec, Drăguș

Frig și ploaie la Madrid

Delegația „tricolorilor” a ajuns duminică seară la Madrid. Românii au adus ploaia din țară: temperatura a scăzut simțitor azi, de la 24 de grade Celsius în weekend la 14 grade maxima de astăzi, ploaie, iar marți se anunță doar 5 grade Celsius la ora confruntării!

Cu toate acestea sunt așteptați peste 20.000 de români să încurajeze formația lui Edward Iordănescu, în Spania fiind o comunitate puternică de conaționali. Peste 600.000 de români trăiesc aici cu acte în regulă și rezidență, a doua comunitate din Spania, după cea marocană.

De asemenea, sunt așteptați peste 40.000 de columbieni care să fie alături de James Rodriguez și Luiz Diaz pe „Metropolitano”, arenă de 70.000 de locuri.

20 de meciuri fără eșeca adunat Columbia din februarie 2022 încoace, dintre care 15 victorii, învingând, printre altele, Brazilia, Germania și Spania

Ce făcea Edward Iordănescu în 1994 și în 1998 când tatăl său, Anghel Iordănescu, învingea Columbia

După 1-1 pe Arena Națională cu Irlanda de Nord, urmează amicalul cu Columbia, cea mai în formă națională a lumii din ultimii ani. Sud-americanii au ceva din faima pe care o afișau în 1994, înaintea Mondialului american, atunci când legendarul Pele îi vedeau viitorii campioni ai lumii.

Dar România a făcut un meci perfect, scor 3-1, „dublă” Răducioiu și golazo Hagi, practic a creionat eticheta de Generație de Aur a „tricolorilor”. La acea vreme, selecționer era Anghel Iordănescu, astăzi invitat special la Madrid, alături de Mircea Lucescu, Miodrag Belodedici, Gino Iorgulescu, Gheorghiță Geolgău și Vlad Munteanu.

Edward Iordănescu a asistat din tribune la victoriile României cu Columbia din 1994 și la cea din 1998, de la Lyon, 1-0, gol Adi Ilie. Adolescent fiind, a încurajat din tribună echipa condusă de tatăl său, iar cei care l-au însoțit au mărturisit că s-a comportat ca un veritabil fan, agitând steagul tricolor și scandând aproape încontinuu: „România, România!”.

Acum, Edi Iordănescu este pregătit de propriul său film cu Columbia.

Citește și alte articole despre echipa națională:

Ultimul Mondial la care România a participat a început cu victoria contra Columbiei: „Apoi, soția mi-a zis să aleg să mă vopsesc blond”. Destăinuirile lui Lucian Marinescu: „Dacă aveam VAR cu Croația...”
COLUMBIA - ROMÂNIA
Ultimul Mondial la care România a participat a început cu victoria contra Columbiei: „Apoi, soția mi-a zis să aleg să mă vopsesc blond”. Destăinuirile lui Lucian Marinescu: „Dacă aveam VAR cu Croația...”
Columbienii nu ne-au uitat » Cum au numit naționala României înainte de amicalul din Spania
COLUMBIA - ROMÂNIA
Columbienii nu ne-au uitat » Cum au numit naționala României înainte de amicalul din Spania

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (70)
adybumbescu
adybumbescu  •  26 Martie 2024, 15:05

in loc de Morutan trebuia sa joace cu Man

dolat
dolat  •  26 Martie 2024, 14:05
Postat de catalinionut pe 25 Martie 2024, 17:45

De ce are Romania cota asa mare la pariuri? Joaca cu rezervele?

Eu urăsc rapid , echipa minorităților și al albanezilor ! Fără români în echipa !

dolat
dolat  •  26 Martie 2024, 13:59
Postat de John.Wick pe 25 Martie 2024, 23:48

Ați lăsat 3 locuri libere, poate mai sare vreun impresar cu banu? Echipa nu-i aia, pariu? :))

Nationala nu are nevoie de mâini moarte gen mitrita sau alibec ! Aici nu suntem la Craiova ! Defapt Craiova joaca cu mitrita dar Craiova este slaba defensiv și primește ușor goluri și pentru faptul ca mitrita se odihnește după o faza făcută de el

Vezi toate comentariile (70)
Comentează