FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANTRENOR

Ladislau Boloni primește un vot de încredere: „Ne califică!” + Jucătorii naționalei, puși în gardă: „Nu le-ar fi ușor cu el”

Ladislau Boloni // foto: Imago Images
Ladislau Boloni // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 09 ianuarie 2022 12:33 / Actualizat duminica, 09 ianuarie 2022 13:28

Dorinel Munteanu (53 de ani), recordmanul în privința meciurilor pentru echipa națională a României (134), are încredere că Ladislau Boloni (68), antrenorul care negociază preluarea postului de selecționer, ar califica reprezentativa României la un turneu final.

O voce importantă din istoria naționalei, Dorinel Munteanu spune că Ladislau Boloni, antrenorul care negociază în aceste zile cu FRF, „e cea mai bună soluție” pentru banca echipei naționale. 

Dorinel, actual antrenor la Oțelul Galați, consideră că la națională e nevoie de rezultate imediate, care ar putea fi livrate de Boloni. 

„Aici eu sunt «Șeful»” » Fața nevăzută a negocierilor Boloni - FRF și strategia lui Burleanu
SELECȚIONER
„Aici eu sunt «Șeful»” » Fața nevăzută a negocierilor Boloni - FRF și strategia lui Burleanu

Dorinel Munteanu: „Am foarte mare încredere că Boloni poate califica naționala”

„Am foarte mare încredere că Loți Boloni poate califica echipa națională. Până nu semnează, nu putem ști dacă e 100% rezolvat. Dar e cea mai bună soluție în momentul de față, ținând cont de ultimii selecționeri, care au venit mai mult cu proiecte personale, de a face lucruri extraordinare într-un timp foarte scurt, și nu au reușit. 

Cred că Loți are experiență și se gândește la prezent, nu la ce va fi mâine. Nu interesează pe nimeni ce va fi în viitor, la echipa națională nu cred că se poate vorbi de proiecte pe termen mediu și lung.

Să nu credeți că Loți Boloni nu a urmărit rezultatele echipei naționale. Are tot timpul la dispoziție să se intereseze, să primească informații. Are nevoie de 2-3 oameni în jurul lui, care să fie buni antrenori secunzi, scouteri, de la care să primească informații corecte, la zi”, a spus Munteanu la emisiunea „DigiSport Matinal”. 

Dorinel Munteanu: „Boloni e un antrenor riguros. Nu le-ar fi ușor jucătorilor cu el”

„Am avut o colaborare foarte scurtă cu Boloni la națională (n.r. - în 2001 și 2002), a stat 13 meciuri. Au fost și momente tensionate și bune, dar a știut să le gestioneze. Apoi am avut o relație foarte bună cu el, ținem legătura, ne-am întâlnit de câteva ori.

Este un antrenor riguros, care dorește să-și pună în practică ce gândește despre echipele pe care le conduce. Eu cred că nu le va fi ușor jucătorilor actuali, fără disciplină nu poți face nimic, iar eu cred că asta a lipsit la echipa națională”, a mai spus fostul mijlocaș. 

Mai multe știri despre echipa națională: 

MM Stoica surprinde: „E cea mai bună variantă pentru România! Peste Dan Petrescu”

Sfat pentru Boloni înainte de fi numit selecționer: „De asta are nevoie”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
polistul68
polistul68  •  09 Ianuarie 2022, 14:18
Postat de ionescugeorge77 pe 09 Ianuarie 2022, 13:49

...fii nene serios ...pe ce te bazezi cand spui asa ceva ?...s o crezi tu ca n a fost disciplina cu Radoi...omul e dupa bani ...vrea 50 000 de coco pe luna ...ii dai tu ?...ca ti i da inapoi dupa ce ia prima de calificare...

Prietene, cand spune DISCIPLINA, nu se refera doar la ora cand se stinge lumina..sau la disciplina alimentara...cred ca se refera mai mult la disciplina tactica...si asta cam lipseste la nationala...adu-ti aminte de cate ori Camora a fost lasat singur , de cate ori fundasii centrali se trezeau fata in fata cu jucatoul cu mingea, de cate ori atacantii incercau solutii fanteziste in locul pasei...ca sa nu mai vb de gestul lui Puscas de a executa penalty , desii nu el era cel desemnat....aminteste-ti cate dueluri 1-1 s-au peirdut datorita lipsei de implicare...nu tre sa fi antrenor sa le vezi aceste lucruri...si speram ca Boloni tocmai asta sa readuca, acea rigurozitate care il carcterizeaza....nu a fost genul de jucator care sa-ti castige singur un meci, care sa iasa in evidenta, dar era un jucator cerebral, disciplinat,muncitor, care "tinea" echipa...echipele antrenate de el nu au jucat un fotbal prea placut ochiului, dar, a avut cat de cat rezultate. In Afara de el si Lucescu, nici un alt antrenor roman nu a confirmat niciunde....ma refer in fotbalul care conteaza, nu Asia.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  09 Ianuarie 2022, 13:49

...fii nene serios ...pe ce te bazezi cand spui asa ceva ?...s o crezi tu ca n a fost disciplina cu Radoi...omul e dupa bani ...vrea 50 000 de coco pe luna ...ii dai tu ?...ca ti i da inapoi dupa ce ia prima de calificare...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează