FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA, LA EURO 2024

Ce primă ia Edi Iordănescu pentru calificarea la Euro 2024 » Ce se întâmplă cu contractul selecționerului

Edi Iordănescu a scris istorie la echipa națională a României FOTO: Raed Krishan (GSP)
Edi Iordănescu a scris istorie la echipa națională a României FOTO: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat duminica, 19 noiembrie 2023 02:05 / Actualizat duminica, 19 noiembrie 2023 11:11

România s-a calificat la Euro 2024 după victoria senzațională împotriva Israelului, scor 2-1, la Felcsut, Ungaria. Contractul selecționerului Edward Iordănescu (45 de ani) se prelungește automat pentru turneul final din Germania. Pentru calificare, Edi ia o primă de circa 200.000 de euro.

FRF dorește să-i extindă angajamentul lui Iordănescu și după Campionatul European. Numai că, potrivit Antena Sport, Edi le-ar fi transmis șefilor FRF, luna trecută, că va părăsi prima reprezentativă „cel mai târziu după EURO 2024”.

„Dacă ne calificăm, stau și la EURO, apoi plec!”, menționează sursa citată că ar fi fost mesajul selecționerului pentru oficialii federației, nemulțumit de criticile la adresa lui și a jucătorilor.

Campania marilor invenții » Trei pariuri câștigate de Edi Iordănescu în drumul spre EURO 2024: s-au impus și sunt greu de scos din națională
EURO 2024
Campania marilor invenții » Trei pariuri câștigate de Edi Iordănescu în drumul spre EURO 2024: s-au impus și sunt greu de scos din națională

Mihai Stoichiță, despre contractul lui Edi Iordănescu: „Depinde numai de el dacă vrea să își continue munca. Cred că va rămâne”

Federalii i-au transmis lui Edi că îl vor în continuare. ”Eu cred că asta va depinde numai de el dacă vrea să își continue munca. Federația, de când lucrez eu aici, nu a dat niciun antrenor afară. Și-au încheiat mandatele și chiar li s-au propus extinderea în situații nu atât de fericite.

Le-am propus să aibă o continuitate a muncii, să încerce să își expună și să își pună în practică ideile și programele pe care și le-au făcut. Pe un termen nu neapărat scurt, că nu e vorba doar de meciul cu Israel, dacă vorbim de formarea echipei de posibilitatea calificării la alte competiții.

Atunci mie mi se pare normal ca el să rămână. Și cred că va rămâne. I-am mai spus, chiar dacă munca de selecționer nu e atât de frumoasă ca munca de antrenor de zi cu zi la un club mare", a declarat Mihai Stoichiță pentru Fanatik, înaintea meciului cu Israel.

Contractul lui Iordănescu, prelungit după eșecul din Liga Națiunilor, stipulează că în eventualitatea obținerii calificării la Euro 2024, înțelegerea se va prelungi automat pentru turneul final din Germania.

240.000 de euroeste salariul anual al selecționerului Edward Iordănescu

„Pentru mine, această prezență la turneul final este obligatorie, dacă nu va fi capăt de linie prezența mea pe banca naționalei", a transmis public Edi Iordănescu, înaintea startului în preliminariile pentru Euro 2024.

+34 FOTO

Edi Iordănescu a fost numit selecționer în ianuarie 2022

Edward Iordănescu a fost numit selecționer al reprezentativei României pe 25 ianuarie 2022. Într-o declarație publicată pe site-ul FRF, președintele FRF, Răzvan Burleanu a precizat că Iordănescu are un obiectiv principal, calificarea la EURO 2024, și un obiectiv intermediar, câștigarea grupei din Liga Națiunilor.

Naționala României s-a clasat pe ultimul loc, după Bosnia-Herțegovina, Muntenegru și Finlanda, și a retrogradat în Liga C, penultimul eșalon valoric.

Edi Iordănescu a fost reconfirmat în octombrie 2022

În octombrie 2022, Edi Iordănescu a fost reconfirmat ca selecționer și pentru preliminariile Euro 2024, cu obiectiv calificarea!

„Edi Iordănescu trebuie să continue la cârma echipei naționale. Am văzut lucruri bune în luna septembrie, de la ele trebuie continuat. A fost dezamăgitor că am încheiat grupa pe locul 4, dar trebuie să privim în detaliu. Cu un singur punct în plus am fi fost pe locul 2. Per total, individual, am fost peste Finlanda și Bosnia și Herțegovina la dueluri directe.

În plus, deși am terminat pe ultimul loc, în cele 16 grupe din Liga Națiunilor doar trei formații de pe locul 3, nu locul 4, au avut mai multe puncte decât noi. Nu sunt niște realizări, dar sunt lucruri care contează. 

Edi și-a asumat o reconstrucție, sperăm cu toții să reușească și să ne aducă o bucurie pe care o așteptăm, calificarea la EURO 2024", a spus Mihai Stoichiță, directorul tehnic la FRF, după ce conducerea FRF i-a prelungit contractul lui Edi Iordănescu.

Clasamentul grupei României

Ultima etapă: 

  • 21 noiembrie: ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21:45) 
    Se califică la Euro 2024 primele două clasate.

VIDEO. Edward Iordănescu: „Echipa națională a scris istorie! Au fost și momente foarte dificile în acest drum”

Citește și alte articole:

Incredibil: România e acum în urna a doua la Euro! Cum arată grupa horror și grupa accesibilă

Tot ce trebuie să ştii despre turneul final din 2024: când are loc tragerea la sorți, cum arată programul și cine transmite meciurile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
godot
godot  •  19 Noiembrie 2023, 11:37
Postat de steaua.libera pe 19 Noiembrie 2023, 11:28

De acord. Și de Rădoi mi-a părut rău, începuse un progres. Iar trendul l-a continuat Edi.

Ce progres visezi, cea mai slabă grupă din istorie, cele mai norocoase rezultate, cea mai favorabilă conjunctură, cel mai slab fotbal.

godot
godot  •  19 Noiembrie 2023, 11:31

Edi o să fugă văzând cu ochii după turneul final. El știe foarte bine că norocul ăsta incredibil are limite după care urmează să se vadă valoarea. Adică lipsă ei. E ca un pokerist, care pleacă de la masă după ce i-a intrat o serie bună.

tase67
tase67  •  19 Noiembrie 2023, 11:29

Edi eu te-am criticat mereu dupa 0-0 cu Belarus, pentru ca ai gresit echipa, si ca sa nu o mai faci, accepta-ne pe cei care iti atragem atentia, in felul acesta al nostru, sintem infierbintati cind este vorba de fotbal, si sa stii ca ai schimbat ceva in bine, mai ales astazi, ai nimerit si formula, si tactica, si ai progresat bine pe desfasurarea jocului, iti meriti si prelungirea contractului si banii frumosi care vin cu stres si sudoare, si eu iti sugerez sa continui sa devii si mai ofensiv, si mai hotarit, ai jucatorii de la fosta under 21, ii ai pe Dragus pe Mihaila, apararea creste si devine tot mai sigura mereu, sa fim seriosi si sinceri meriti sa ti se spuna ca esti bun, si de viitor cind faci lucrurile sa mearga, sper sa continui sa accepti si sa primesti sfaturile celor care spun lucrurilor pe nume asa rele sau bune cum sint acum

Vezi toate comentariile (7)
Comentează