FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV „Edi e foarte supărat și afectat” » Planul lui Iordănescu pentru a ajuta un internațional cu probleme: merge să deblocheze situația!

Edi Iordănescu, selecționer România
Edi Iordănescu, selecționer România

Articol de - Publicat marti, 05 martie 2024 14:00 / Actualizat marti, 05 martie 2024 14:22

Au rămas mai puțin de trei săptămâni până la primele meciuri ale României în 2024, amicalele cu Irlanda de Nord (București, 22 martie, ora 21:45) și Columbia (Madrid, 26 martie, ora 21:30), iar selecționerul Edward Iordănescu e tot mai îngrijorat de situația stranierilor.

Pe lângă mai vechile cazuri ale lui Horațiu Moldovan, Radu Dragușin, Andrei Rațiu sau Ianis Hagi, care nu joacă la echipele de club, acum a mai apărut și altă problemă, a lui Olimpiu Moruțan, Cel care nu mai poate intra titular la Ankaragucu.

Marius Șumudică s-a întors în țară și contrazice anunțul turcilor: „Iar m-ați demis?! N-am pomenit așa ceva!”
TURCIA
Marius Șumudică s-a întors în țară și contrazice anunțul turcilor: „Iar m-ați demis?! N-am pomenit așa ceva!”

A bifat deja 24 de apariții în prima formulă, iar la a 25-a clubul său ar trebui să-l cumpere și să achite o clauză foarte mare către Galatasaray. Suma ar fi în jurul a două milioane de euro. Una pe care Ankaragucu nu și-o permite.

Selecționerul Edi Iordănescu vrea să meargă să discute situația lui Moruțan

Surse federale susțin că selecționerul intenționează să plece în Turcia, după această acțiune din martie, pentru a încerca să deblocheze situația, deși este foarte dificil. Deocamdată a cerut lămuriri din partea celor două cluburi.

Edi e foarte supărat și afectat, în perspectiva turneului final european, că sunt prea mulți jucători din nucleul de bază din calificări, care nu reușesc să se impună la club. L-a bucurat creșterea de nivel în cazul celor care s-au transferat la echipe importante, precum Moldovan sau Drăgușin, dar nu-l încălzește cu nimic dacă nu evoluează.

E îngrijorat și fiindcă Cicâldău nu mai joacă, iar Man și Mihăilă nu au fost titulari în ultima etapă. Iar la Moruțan situația e complicată. Nici Ankaragucu nu-l mai poate folosi titular fiindcă nu are bani să plătească acea clauză, nici Galatasaray nu l-ar putea vinde dacă nu joacă, iar naționala României are și ea de suferit. O situație în care toată lumea are de pierdut", susțin respectivele surse.

Două filtre pentru lotul de Euro: amicalele din martie și prezența pe teren până la finalul lunii mai

Deși a anunțat deja o listă de principiu de 28 de stranieri, Edi Iordănescu nu a creionat încă lotul. Va convoca un lot mai larg ca de obicei, de 27-28 de jucători, dar va face anunțul doar cu două zile înainte de reunirea lotului, programată după prima etapă de play-off. Vrea astfel să evite să convoace jucătoriii prea devreme, temându-se de eventualele probleme medicale care ar putea apărea.

Aceleași surse au adăugat că „e clar că Edi va merge pentru Euro pe 95% din nucleul folosit în preliminarii. Nu are cum să schimbe 9-10 jucători chiar dacă mulți stranieri nu joacă. Nivelul campionatului intern este prea scăzut pentru confruntările internaționale de la Euro. Se știe ce se întâmplă cu echipele românești în cupele europene, unde nu reușesc să ajungă în grupe.

Acum, în martie, îi va chema, cel mai probabil, pe Moldovan, Drăgușin și ceilalți care nu joacă. Vrea să-i vadă, să simtă în ce stare sunt și dacă se poate baza totuși pe ei. Și să le dea și un impuls, să se întoarcă la cluburi mai motivați”.

„Edi e foarte supărat și afectat” » Planul lui Iordănescu pentru a ajuta un internațional cu probleme: merge să deblocheze situația!
În prezent, Olimpiu Moruțan este blocat la Ankaragucu

„Dacă nu vor reuși să se impună la cluburi, va lăsa 3-4 dintre ei acasă!”

Apoi apropiați ai naționalei au adăugat:

„Pentru lotul final, vor fi două filtre. Aceste partide din martie și cele două luni și jumătate până la anunțarea lotului de la Euro. Și dacă vor fi jucători care nu vor reuși să se impună la cluburi, e foarte probabil să lase 3-4 dintre ei acasă, chiar dacă au fost importanți în preliminarii.

Dar Edi nu va face mai multe schimbări fiindcă n-ar avea cum să apeleze la prea mulți jucători fără experiență la nivel internațional”.

Mitriță, șanse mici să fie convocat de Iordănescu

Un caz special îl reprezintă și eventuala rechemare la lot a lui Alexandru Mitriță, care are cifre foarte bune (10 goluri, 10 pase de gol) în acest sezon la Universitatea Craiova. Decarul oltenilor n-a mai fost convocat de Edi din iunie 2022, ultima dată jucând în partida pierdută în deplasare cu Muntenegru (0-2) în Liga Națiunilor.

„Va fi foarte greu ca Mitriță să prindă lotul pentru Euro. El ar trebui să se bată pentru postul său, aripă stânga, cu Mihăilă, Coman sau Draguș. Ultimul are avantajul că poate juca și vârf. Iar pe dreapta ar fi la concurență cu Moruțan, Man sau Ianis. Și lotul are doar 20 de jucători de câmp.

Nu e totul închis, se pot întâmpla multe până la finalul lui mai, când se va anunța lotul pentru competiția din Germania, dar șansele lui Mitriță rămân mici”, au precizat aceleași surse.

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO de la lansarea filmului „Hai, România”

Tot despre echipa națională:

Semnal de alarmă pentru Edward Iordănescu! Un fost mare „tricolor” îl avertizează: „E cu totul altceva!”

Gigi Becali i-a făcut echipa lui Iordănescu pentru EURO: „4-2-3-1, ăștia-s jucătorii” » Despre ce rival din Superligă spune: „E mai bun, mai valoros decât Olaru!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
sandiego
sandiego  •  06 Martie 2024, 02:34

e de inteles sa te bazezi pe grupul de jucatori care au obtinut calificarea, dar nici sa bati totul in cuie mai ales in sport, unde transformarile apar de pe o zi pe alta; sa-i tot tragi in sus cu ianis de exemplu, cand in campionatul intern au atras atentia prin evolutiile lor o serie de jucatori, dan nistor de la u cluj, stefanescu de la sepsi, mitrita craiova, cisotti galati, politic dinamo, gicu grozav petrolul, etc. ; de ce nu face *** in loc sa mearga in turcia, un joc de verificare intre lotul lui cel batut in cuie si o formatie alcatuita din jucatori care n-au avut ocazia si norocul sa participe la preliminarii?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

istet10
istet10  •  05 Martie 2024, 22:15
Postat de Sorenson95 pe 05 Martie 2024, 16:24

Chiar il comparati pe Mitrita cu I Hagi? De aia nu vom avea echipa nationala, cat habarnistul de E Iordanescu va fi selectioner...sunteti penibili...

Mitrita sa se trezeasca la vreme pt antrenament.

Sorenson95
Sorenson95  •  05 Martie 2024, 16:24

Chiar il comparati pe Mitrita cu I Hagi? De aia nu vom avea echipa nationala, cat habarnistul de E Iordanescu va fi selectioner...sunteti penibili...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează