FOTBAL  »  NATIONALA  »  BOSNIA - ROMÂNIA, SÎMBĂTĂ, 20:15, PRO TV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

România poate cîştiga cu 3-0 returul cu Bosnia, de pe 3 iunie » Batem la "masa verde"

Marica şi ceilalţi
Marica şi ceilalţi "tricolori" s-ar putea bucura pe 3 iunie că au bătut Bosnia fără să mai intre pe teren Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 22 martie 2011 00:00 / Actualizat marti, 22 martie 2011 11:07

Adversara de sîmbătă ar putea fi suspendată de la 1 aprilie pentru nereguli în statutul federaţiei şi ar avea timp pînă la returul cu "tricolorii" pentru a evita o înfrîngere din oficiu sau chiar excluderea

O decizie-şoc la nivel înalt e aşteptată să zguduie grupa noastră de calificarea: suspendarea Bosniei din cauza rotaţiei a trei preşedinţi de federaţie la fiecare 18 luni. Contrar cerinţelor UEFA! Ultimatumul pentru modificarea statutului expiră la 1 aprilie.


Răgaz pînă pe 3 iunie
Thomas Giordano, şeful biroului de presă al forului european, explică ce urmări ar avea această hotărîre: "În eventualitatea unei suspendări a federaţiei de la Sarajevo, reprezentativa Bosniei nu va fi automat exclusă. Pentru că nu are nici un meci programat pînă pe 3 iunie, forul bosniac ar avea, practic, pînă atunci posibilitatea să-şi rezolve problemele şi ar putea juca returul cu România".

0-3, reprogramare sau excludere!
În caz contrar? "Faptul s-ar încadra la capitolul «Circumstanţe neprevăzute», iar o comisie de urgenţă va decide. Sînt multe variante de posibile scenarii, dar trei sînt cele mai probabile: Bosnia va pierde cu 3-0 meciul din România din iunie, partida va fi reprogramată la o dată ulterioară sau Bosnia va fi exclusă şi va pierde cu 3-0 toate jocurile din aceste preliminarii", punctează Giordano.

Bosniacii pot evita însă orice sancţiune cu o modificare de statut pe 29 martie, la Adunarea Generală. Presa de la Sarajevo este însă sceptică: "Din cauza neînţelegerilor, e puţin probabil să se ajungă la un acord".

347496-clasament-cu-si-fara-bosnia-730x318.jpg


„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
unu_oarecare
unu_oarecare  •  22 Martie 2011, 11:40

si cu bosnia si fara bosnia tot pe locul 5 ramanem, asa ca bucurati-va degeaba

fatamorgana
fatamorgana  •  22 Martie 2011, 10:21

Daca vom castiga la masa verde ar fi prima victorie fara echivoc din perioada lui Razvan Lucescu. interesant, nu?

cristi_voica26
cristi_voica26  •  22 Martie 2011, 10:00

Asa valorosi suntem,am ajuns sa ne bucuram ca UEFA o sa-i suspende pe bosniaci?Traim cu nostalgie vremurile in care ii spulberam pe sarbi,bulgari,unguri,etc.....

Vezi toate comentariile (4)
Comentează