FOTBAL  »  NATIONALA  »  NORVEGIA U19 - ROMÂNIA U19 4-0

Adio, Euro 2023! România U19, rezultat rușinos cu Norvegia la debutul în Turul de Elită

Foto: frf.ro
Foto: frf.ro

Articol de - Publicat miercuri, 22 martie 2023 17:52 / Actualizat miercuri, 22 martie 2023 20:36

România U19 a pierdut categoric cu Norvegia U19, scor 0-4, în primul meci din Turul de Elită.

Programul partidelor pe care România U19 le va disputa în Turul de Elită din Franța, potrivit site-ului oficial al FRF: 

  • Norvegia U19 - România U19 4-0
  • 25 martie, ora 16:00: România U19 - Irlanda de Nord U19
  • 28 martie, ora 16:00: România U19 - Franța U19

Șansele de calificare la Campionatul European din vară sunt aproape nule, după eșecul categoric suferită în fața Norvegiei. Elevii lui Alexandru Pelici mai au de jucat cu Franța, favorita grupei, și cu Irlanda de Nord. Doar prima clasată se califică însă la EURO.

Stupoare și la Nyon » UEFA a răspuns CLAR pentru GSP în scandalul momentului: „E FALS că i-am fi permis Ungariei să afișeze acele steaguri!”. Scrisoare de atenționare și către Budapesta
RĂSPUNS
Stupoare și la Nyon » UEFA a răspuns CLAR pentru GSP în scandalul momentului: „E FALS că i-am fi permis Ungariei să afișeze acele steaguri!”. Scrisoare de atenționare și către Budapesta

România U19, surclasată de Norvegia U19

Cu Borza și Mazilu, vedetele Farului, în echipă, România nu a avut nicio șansă cu Norvegia. Scandinavii au dominat de la un capăt la celălalt duelul cu „tricolorii”. Norvegia a deshis scorul după doar 4 minute, prin Hansen-Aarøen. A dus scorul la 2-0 după un sfert de oră de joc, prin Flataker. 

Până în minutul 25, nordicii au mai marcat o dată. Diferența din prima repriză a fost zdrobitoare și la statistici. Norvegia a tras de 12 ori, de 7 ori pe poartă. România a avut două șuturi cadrate. 

Norvegia a făcut 5 schimbări la pauză și a mai scăzut ritmul. A avut doar 5 șuturi și a mai marcat doar o dată. „Tricolorii” au fost invizibili și s-au apropiat de poarta adversă în minutul 83. Norvegienii au închis tabela în prelungiri, în minutul 90+4, prin Riisnaes

FINAL: Norvegia U19 - România U19 4-0 

  • Au marcat: Hansen-Aarøen (4), Flataker (14), Schjelderup (25),  Riisnaes (90+4)
  • În prima repriză, Norvegia a avut 12 șuturi, din care 7 pe poartă. Până în minutul 17, când scorul era deja 2-0, s-au dat 8 șuturi, din care 5 pe poartă, adică un șut la două minute!
  • România a fost surclasată și în repiza a doua. Pănă în minutul 63, „tricolorii” nu a șutat spre poartă, în timp ce norvegienii au tras de 3 ori, de două ori cadrat.

Norvegia U19 - România U19, echipele de start: 

Norvegia U19: 1. Ree – 2. Murugesapillai, 4. Solheim, 5. Hopland, 3. Egeli – 16. Hjorteseth – 11. Wassberg, 8. Odegard, 10. Hansen-Aarøen, 7. Schjelderup – 9. Flataker
Rezerve: 12. Engh – 6. Roaldsoy, 13. Blikstad, 14. Haram, 15. Riisnaes, 17. Nusa, 18. Aas, 19. Eng, 20. Sivertsen 
Selecționer: Luis Pimenta

România U19: 1. Dincă – 14. Kovacs, 5. Pașcalău, 17. Duțu, 13. Borza – 8. Vulturar, 18. Sala – 11. Mazilu, 10. Radaslavescu, 7. Musi – 9. Burnete
Rezerve: 12. Lefter – 4. Sălceanu, 15. Martinovic, 16. Pop, 20. Bujor, 21. Trică
Selecționer: Alexandru Pelici 

Lotul României U19 pentru meciurile din Turul de Elită 

  • Portari: David Dincă (Clubul Sportiv al Armatei Steaua)Ștefan Lefter (CS Corvinul 1921 Hunedoara)Mihai Ciontoș (AFC Progresul 1944 Spartac)
  • Fundași:  David Maftei (Unirea Dej)Robert Sălceanu (Gloria Buzău)Adrian Grigore-Huideș (Albacete Balompié / Spania)Răzvan Pașcalău (U.S. Lecce / Italia)Andrei Borza (Farul Constanţa), Ștefan Duțu (Farul Constanţa 2)Mark Kovacs (AFK Csikszereda)
  • Mijlocași: Eduard Radaslavescu (FCSB)Rareș Pop (UTA Arad), Alin Boțogan (AFC Unirea 04 Slobozia)David Sala (Universitatea Craiova)Alexandru Musi (Politehnica Iași)Vlasti Martinovic (Farul Constanţa 2)Denis Bujor (AFC Unirea 04 Slobozia)Cătălin Vulturar (U.S. Lecce / Italia)
  • Atacanți:  Rareș Burnete (U.S. Lecce / Italia)Adrian Mazilu (Farul Constanţa), Atanas Trică (Clubul Sportiv al Armatei Steaua)

Citește și: 

Doi fotbaliști îi avertizează pe „tricolori” că vor avea un adversar de temut în Andorra: „Să nu se păcălească amarnic”

Ce au remarcat fanii în imaginile publicate de FRF din cantonamentul naționalei: „Fir-ar mama ei de performanță!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (51)
Malko
Malko  •  20 Aprilie 2023, 10:05
Postat de Dobermannul pe 23 Martie 2023, 08:28

Nu cumva cauza este ca la noi nu se joaca fotbal ci o piesa de teatru cu scenariu scris de politicieni? Ce invata din asta tanarul jucator? Invata ca nu e nevoie sa se se rupa de efort la antrenament sau la joc pentru ca oricum castiga cine trebuie.

Pai interesele unora sunt peste interesele naționale. Banii statului nu se muncesc ei se fură. Aici nu există bani publici, primăriile "sponsorizează" doar echipele școlilor, juniorilor oferindu-i le terenuri de sport și condiții bune pentru a se dezvolta și a face performanță în continuare. Aici nu intervine vre un partid ca echipa X trebuie să promoveze schimbând legea. De aceea ei sunt acolo sus și pe hartă și noi în cădere liberă. Norocul nostru este ca suntem în Europa. Copilul trebuie să aibe copilărie, educație și condiții de dezvoltare atât în familie cât și în societate, asa e prima lor preocupare. De aici s a pornit acum 40+ ani.

Malko
Malko  •  07 Aprilie 2023, 12:52
Postat de Dobermannul pe 23 Martie 2023, 08:28

Nu cumva cauza este ca la noi nu se joaca fotbal ci o piesa de teatru cu scenariu scris de politicieni? Ce invata din asta tanarul jucator? Invata ca nu e nevoie sa se se rupa de efort la antrenament sau la joc pentru ca oricum castiga cine trebuie.

Să știi că și la ei se joacă destul de dur dar cu respect. Ei nu pun foarte mare accent pe pregătire fizică, ci pe tehnică la grupele de juniori. Ei visează frumos la următoarele generații din școală.. Nu la bufuri financiare..

mr90
mr90  •  25 Martie 2023, 12:59

E distractiv ca o gramada de parameci il tot critica pe Hagi pentru ca jucatorii nu sint buni :))) Aduceti voi jucatori mai buni de la celelalte scoli de fotbal din tara ! Sint ? Nu sint! Asa ca ciocul mic ca sinteti plictisitori.

Vezi toate comentariile (51)
Comentează