FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2019

ROMÂNIA U21 LA EURO 2019 // Transferuri RECORD pentru adversarii României » Cine e atacantul vândut cu 21 de milioane de euro

FOTO: Guliver/GettyImages +2   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 08 ianuarie 2019 09:34

Grupa României de la Euro U21 e scena transferurilor nebune ale iernii: pe englezul Solanke s-au plătit deja 21 de milioane €, ar urma, la sume asemănătoare ori chiar mai mari, conaționalul Abraham și francezul Upamecano.

Atenție! În topul celor mai scumpi 10 jucători vânduți în această iarnă nu intră decât un singur european. E vorba de Dominic Solanke, dat de Liverpool la Bournemouth pentru circa 21 de milioane de euro. O sumă uriașă pentru un tânăr care n-a convins deloc la "cormorani".
În schimb, pe lângă "cireșe", echipă care are obiectivul salvării de la retrogradare - și se descurcă minunat, fiind la 11 puncte de zona periculoasă - Solanke va avea timp să impresioneze în vară. Când n-ar trebui să lipsească din lotul Angliei la Euro U21!

În afară de el, următorii doi europeni care ar putea intra în top 10 sunt Tammy Abraham (Aston Villa, împrumutat de Chelsea) și Dayot Upamecano (Red Bull Leipzig). Ambii vor juca, între 16 și 30 iunie, în aceeași grupă C de la Cesena și San Marino! 

ANGLIA

  • Fotbalist: Dominik Solanke
  • Transfer la: Bournemouth (Premier League)
  • Vândut de: Liverpool (Premer League)
  • Suma: 21 milioane de euro
  • Ce a făcut în preliminarii: 10 meciuri/ 4 goluri
  • Ce a făcut în actualul sezon: 0 meciuri în Premier League/ 2 meciuri în Premier League 2

Solanke este un mister, pentru că Liverpool a dat undeva spre 4 milioane de euro pe el și a luat de mai bine de 5 ori suma investită. Deși fotbalistul cu origini nigeriene a înscris un singur gol în Premier League, într-un 4-0 cu Brighton. Ca vârf de atac! În schimb, cele mai multe meciuri în ultimul an le-a disputat la naționala U21, unde a jucat în toate meciurile. A înscris un singur gol decisiv, într-un 2-1 cu Ucraina, gol al victoriei venit în minutul 88. 

ANGLIA

  • Fotbalist: Tammy Abraham
  • Posibil transfer la: Wolves (Premier League)
  • Vândut de: Chelsea (Premier League)
  • Suma: 20 milioane de euro
  • Ce a făcut în preliminarii: 6 meciuri/ 3 goluri
  • Ce a făcut în actualul sezon: 20 meciuri/ 16 goluri în Championship (L2 engleză)

Cel mai dorit atacant din Anglia e celălalt vârf al "tineretului" englez. Golgeterul din Championship, Tammy Abraham, o va părăsi pe Aston Villa mai mult ca sigur în această săptămână. El n-a mai fost inclus în lotul pentru meciul cu Swansea din Cupă (0-3) și așteaptă să revină la Chelsea, de unde e împrumutat. Însă nu pentru a sta prea mult timp la Londra.

Va merge, cel mai probabil, la Wolverhampton, surpriza ediției de Premier League. Împrumut până în vară, apoi, dacă va confirma, transfer definitiv pentru 20 de milioane de euro. Singura problemă: FIFA nu mai permite unui fotbalist să joace la 3 echipe. Iar Tammy a prins Supercupa Angliei (Community Shield) la Chelsea. Însă cum competiția e trecută ca aparținând sezonului trecut, forul mondial îi va da, probabil, undă verde. z

FRANȚA

  • Fotbalist: Dayot Upamecano
  • Posibil transfer la: Southampton, Chelsea (ambele Premier League)
  • Vândut de: RB Leipzig (Bundesliga)
  • Suma: 35-100 milioane euro
  • Ce a făcut în preliminarii: 4 meciuri/ 0 goluri
  • Ce a făcut în actualul sezon: 13 meciuri/ 0 goluri

Southampton încearcă din răsputeri să astupe gaura lăsată încă de sezonul trecut de plecarea lui Van Dijk. Iar soluția ideală pare a fi Dayot Upamecano. Acesta a lucrat cu antrenorul Ralph Hasenhüttl și la RB Leipzig, actualul său club. Singura problemă e clauza de reziliere. Fiindcă Barcelona s-ar fi interesat, astă-vară, de stoperul cu origini în Guineea-Bissau, iar suma vehiculată ar fi fost de 100 de milioane de euro.

Cum "sfinții" par outsideri în bătaia pentru Upamecano, Chelsea a intrat pe fir și l-ar pune la bătaie pe Callum Hudson-Odoi plus o sumă importantă, de minimum 35 de milioane de euro. Cert e că, până la Euro, Dayot va pleca, mai mult ca sigur, de la Leipzig. 

Discuții cu Man și Hagi

Din naționala României U21, puțini fotbaliști au fost aduși în discuție, în această iarnă, pentru transferuri. S-a vorbit, timid, de o revenire a căpitanului Ionuț Radu la Inter. În rest, Ianis Hagi și Dennis Man, în jurul cărora planează sume exorbitante, însă nu apar oferte concrete pentru Viitorul, respectiv FCSB. Cât despre scena internă, Ad. Rus a dispărut, pentru moment, din vizorul roș-albaștrilor. 

161de zile sunt până la debutul României la Euro U21 - Italia și San Marino, contra Croației, într-o grupă din care mai fac parte Anglia și Franța

Vezi și: 

Probleme URIAȘE pentru Liverpool » 3 dintre cei 4 fundași centrali s-au accidentat! Klopp nu înțelege cum s-a întâmplat asta

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
1260234347346768
Ioan Trisi  •  08 Ianuarie 2019, 18:48

Sunt roman si as vrea ca macar cu tineretul asta sa incepem o noua era!De la dorinta si pana la putiinta e cale lunga! Radoi e dupa chipul si asemanarea nasului sau. Ma rog sa nu terminam pe ultimul loc!

dinamo_fan
dinamo_fan  •  08 Ianuarie 2019, 14:43

poate asa ne ridicam si noi cota jucatorilor tineri..la 4-5 milioane. dar nu e de ajuns..trebuie si ei sa confirme. cine se tzepuieste o data nu mai cumpara si a 2-a oara.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează